FEHA19–FTC-Telekom 2-5

   

A ferencvárosiak a csapatok szerdai kupameccse után két nappal megint öt gólt szerezve győztek Székesfehérváron.

Az 5. minutumban Grin három ferencvárosi között megtartotta a pakkot, amit végül Kiss Ádám lőtt a hálóba (1-0). Egy perc sem telt el és jött az egyenlítés: Kozma Dávid alapvonali passzát Bán Károly kapásból a felsőbe vágta (1-1). Potyogtak a gólok: Tóth Adrián szerzett korongot a támadó harmadban, átadásából Nagy Gergő fordított (1-2). Trastasenkovs nagyon élt, két veszélyes lövésével közel járt az egyenlítéshez, de nem járt sikerrel. A harmad második felében a mezőnyben gyűrték egymást a felek, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 15. percben aztán villantak a Fradi légiósai: a nemzetközi szünetben igazolt Sailio körbekorcsolyázta a teljes harmadot, pontos keresztpasszt adott Karmenieminek, aki nem hibázott (1-3). Öt az ötben is felálltak a vendégek, de a negyediket nem tudták begyötörni. A hajrára egy kihasználatlan hazai emberelőny maradt, melyben Borost fejen találta a korong, szerencsére a hátvéd a saját lábán hagyta el a jeget.

A középső felvonás elején úgy tűnt, eldőlt az összecsapás. A 22. percben a lábak takarásában Marva távolija is beakadt (1-4). A gól után emberelőnybe kerültek a fehérváriak, de nem tudták csökkenteni a hátrányt. A 29. percben Alapi került helyzetbe, Arany Gergely magabiztosan hárított, majd Trastasenkovs ziccerben elütött a korong felett – ezek a FEHA pillanatai voltak. Háromgólos előnye tudatában az FTC nem erőltette a támadásokat, ismét lelassult a mérkőzés. A 36. percben Dobmayer passzát Cizas lőtte a hálóba, megszerezve második gólját a szezonban, egyszersmind izgalmassá téve a hajrát (2-4). Jobban csipkedték magukat a játékosok, Grin közelije kevéssel kerülte el a kaput. Szépíteni nem tudtak az akadémisták, de kiharcoltak egy újabb emberelőnyt, melynek nagy része áthúzódott a harmadik harmadra.

A záró felvonás szokatlan jelenettel kezdődött. A játékvezetők engedélyt adtak a játékra, a ferencvárosiak nem figyeltek, Csollák köszönte szépen, kilépett, Arany eszén nem tudott túljárni. Az emberelőny fennmaradó részét is jól játszotta meg a házigazda, de nem tudta egyre csökkenteni hátrányát. Becsülettel küzdöttek az akadémisták, azonban a játékukban sok volt a pontatlanság, így a zöld-fehérek könnyűszerrel verték vissza a támadásaikat. Már csak tíz perc maradt a meccsből, amikor még feljebb kapcsoltak Ambrusék, több egymást követő cserében beszorult a Fradi. Az 53. percben Csollák szabálytalankodott, Nagy Gergőék pedig éltek a lehetőséggel, szépen kimozgatták a négyszöget, a frissen szerződtetett Hrabal keresztpasszából Kestila lezárta a nyitott kérdéseket (2-5). A végén Salamon is kiment, az eredmény nem változott. Az FTC-Telekom a szerdai kupameccs után a bajnokságban is győzött az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

fhaftc_arany

fotó: Soós Attila/FEHA19

A rövidzárlatokat majd javítjuk

   

A FEHA19–FTC-Telekom meccs edzői nyilatkozatai.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Büszke vagyok a srácok teljesítményére. A vereség sosem jó dolog, de jól harcoltunk, mindenünket kitettük a jégre, jól felálltunk a kupameccs után. Talán az első harmadban könnyű gólokat kaptunk, a Fradi előnybe került, és nem tudtunk később felzárkózni. Összességében egy jó mérkőzést láthattak a nézők, mindkét együttes keményen játszott, a Ferencváros jobb volt, gratulálok nekik. De a srácok büszkék lehetnek arra, ahogyan játszottak. Az utolsó meccs után ez kifejezetten kellemes élmény volt, vasárnap újabb esély, újabb ellenfél.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Megint elmondhatom, azt, amit mindig el szoktam mondani, hogy nem könnyű itt játszani. Talán az még nehezítette a dolgokat, hogy az egész napos eső miatt párás volt bent is a levegő, így a jég kicsit kásásabb volt, nehezebben lehetett rajta korcsolyázni, a passzok minőségét befolyásolta. Természetesen ez mindkét csapatnak ugyanolyan volt. Azt gondolom annak ellenére, hogy az elején kaptunk egy gólt, jól beleálltunk a mérkőzésbe, jól csináltuk a dolgokat. A találkozó alatt volt jó néhány hullámvölgyünk, kihagyásunk, áramszünetünk. Szerencsére ennek tudjuk az okát, ez a jobbik eset, így tudjuk javítani. Azt gondolom, keményen dolgoztak a srácok végig, ezeket a rövidzárlatokat pedig majd javítjuk.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 320 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Sábián, Balla.
Tóth K. B.: 82,1% (Remete)
K
Arany: 90,0% (Földes)
Csollák, Reiter, Cizas, Ambrus Cs., Farkas L.
1
Karmeniemi, Seregély, Nagy G., Tóth A., Sailio
Kóger, Dobmayer, Ivády, Trastasenkovs, Fekete
2
Marva, Hrabal, Kestilä, Betteridge, Kulmala
Salamon, Farkas B., Nagy A., Kiss, Grin
3
Boros, Mesikammen, Farkas L. S., Galántai, Tóth G.
Alapi, Dézsi, Győrffy
4
Kucsma, Sarcia, Bán, Kreisz, Kozma
Bogdanov Anatoli
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:14 FHA Kiss Grin Csollák
1-1 05:09 FTC Bán Kozma Seregély
1-2 06:43 FTC Nagy G. Tóth A.
1-3 14:50 FTC Karmeniemi Sailio Seregély
1-4 21:08 FTC Marva Nagy G. Tóth A.
2-4 35:28 FHA Cizas Dobmayer Ambrus Cs.
2-5 54:38 FTC PP Kestilä Hrabal Nagy G.
20 Kapura lövések száma 28
4 Kiállításpercek 6

Sailio addig körözött, amíg gólpasszt nem adott

 

A FEHA19–FTC-Telekom videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum