SC Csíkszereda–Gyergyói HK 2-4

   

Egy rengeteg kiállításpercet hozó találkozón a vendég GYHK Bodó duplájával elvitte a pontokat a Vákárból.

Mindkét együttes a legerősebb összeállításában kezdte a szezon második székely rangadóját, a hazai kapuban Adorján, a vendégeknél Rinne kezdett. Alig egy perc után megszerezte a vezetést a második vendégsor, Sylvestre az alapvonal mögül adott középre, az üresen álló Vincze Péter senkitől sem zavartatva a hálóba lőtt, 0-1. A gólörömnél Clarke kötött bele egyik ellenfelébe, a bírók sípja ekkor még néma maradt. Három perccel később megduplázta vezetését a vendégalakulat: Fejes ugratta ki DiDiomete-t, a kanadai légióst hátulról akasztotta Gecse, estében kapura tette, a korong átcsúszott Adorján lábai között, 0-2. Szép lassan átvette a kezdeményezést a Sportklub, a 11. percben góllá is érett fölényük: Stach ugratta ki a kéken Sofront, a rutinos csatárt nem érte be Saari, 1-2. Nemsokára Sylvestre ugrott ki emberhátrányban, Kubát szabálytalankodott vele szemben. A román játékvezetők folyamatosan hol az egyik, hol a másik oldalon szórták ki a játékosokat; a 13. percben Jalonen ütközte le a palánknál Rokaly Szilárdot, a hazai játékos beverte a fejét a plexibe, nem tudott visszatérni. Jalonent 5+10 percre büntették a bírók, de jól jellemzi a mérkőzést, hogy az öt perc alatt nem játszhatott emberelőnyben a Csíkszereda, mert közben kétszer ellenük is ítéltek.

A második harmad elején rögtön 4 a 3-ban támadhattak a hazaiak: Szkacskov Stachhal játszott össze, a keresztpasszt követően nagy gólt vágott a honosított orosz játékos, 2-2. A 25. percben villant a liga legjobb emberelőnyös alakulata: Bodó lőtte ki a rövidet a bedobókörből, 2-3. A 30. percben Imre Patrik és Rokaly Norbert talált egymásra, a konfliktusba beavatkozott Clarke is, majd a játékvezetőkön kívül percekig senki sem tudta, kit mire büntettek. Végül megszületett az ítélet: mindhárom játékosra végleges kiállítást fújtak, a mérgében botját eldobó Clarke egy második 20 percet is kapott egy extra szimpla 2 perc mellé, illetve Részegh Zsolt is kisbüntetéssel gazdagodott. A Csíkszereda egy pillanat alatt elvesztette két játékosát, valamint kettős emberhátrányba is került, de a Gyergyó nem tudott élni a nagy lehetőséggel, Adorján vezetésével kitartottak a hazaiak.

A harmadik harmadra is maradt a kiállításcunami, a Sportklub hajtott az egyenlítésért, de a gyergyói kontrákban is benne volt a gólveszély. A hajrában lekorcsolyázott Adorján, a GYHK kiemelt korongja tilosra ment volna, a Sportklub játékosai leálltak, a vendégek nem, Sylvestre lőtt a kapuba. A gólt utólag visszavonták a játékvezetők, és tilos felszabadításnak ítélték az akciót. A furcsa közjátékot követően Bodó szerzett korongot a középkezdést követően és üres kapus góllal lezárta a találkozót.

A Gyergyói HK egy helyenként látványos, de a rengeteg kiállítás miatt széttördelt mérkőzésen 4-2-re győzött Csíkszeredában és megerősítette helyét a második helyen. A GYHK vasárnap a Brassót fogadja, míg a Sportklub egy hét múlva az UTE-t látja vendégül.

scc gyhk

Fotó: Pál Zoltán / SC Csíkszereda

Érzelemdús mérkőzés volt, rogyásig teli lelátókkal

   

Mindkét tréner az érzelmeket emelte ki a Sportklub–GYHK rangadó után.

Tódor Krisztián, másodedző, SC Csíkszereda: “Érzelemdús mérkőzés volt, rogyásig teli lelátókkal. A kezdést elrontottuk, viszont utána úgy érzem, hogy megfordítottuk a lelki tényezőjét a mérkőzésnek. Ismét elkövettünk olyan hibákat amiket egyszerűen Gyergyó ellen nem lehet megengedni. A bíró nem sípol, megállunk, vitatkozunk, ezen a szinten ez nem elfogadható. Ha le tudjuk minimalizálni a hibáinkat, akkor van esélyünk, most is volt esélyünk. Nem ezzel van a gond, hanem azzal, hogy néha az érzelmi túlhevítettség olyan dolgokat hoz ki belőlünk, ami a csapat számára káros.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: “Nehéz erről beszélni, mert elképesztő mennyiségű kiállítás volt ide-oda. Szerintem az első harmadban nem volt 5-6 perc 5-5 ellen. Nagyon hektikus meccs volt. Nagyon jó emberhátrányos játékot mutattunk. 3 a 4-ben abban spekuláltam, hogy 22 másodperc volt hátra, két csatárt és egy hátvédet küldtem, mivel hátvéd volt a boxban. Nem lett meg a buli és ugye olyan képességgel rendelkezik az ellenfél első számú osztaga, hogy amikor ennyi helyet kapnak, megoldják. És pont ezért nagyon értékes volt a legértékesebb emberhátrányos játékunk, mert rengeteget öltünk és nagyon komoly kapusteljesítménnyel volt fűszerezve, de ez el mondható Adorjánról is, hogy zseniális volt. 5 az 5-ben azt gondolom, hogy nem voltak problémáink, nagyon kompaktak voltunk a védekező harmadban. Amivel elégedetlen voltam, föltétlen, az az, hogy a két kék vonal között nem gyorsan haladtunk át, nagyon rizikós passzokkal próbáltunk operálni, háta mögé adott korongokat, ami nincs benne a mi térképünkben. Ezen föltétlenül javulni kell, mert nagyon nehéz meccsek előtt állunk sorozatban, Brassó majd két Bukarest. Utána Mac, Fradi és Újpest. Tehát tanulni kell ebből a meccsből mert a három pont a legszebb belőle. Megcsináltuk, de rengeteg tanulni valónk van a játékunkról, hogy minél kevesebb lehetőséget adjunk az ellenfeleknek a jövőben. Tenisz nyelven szólva, azt gondolom, hogy sok ki nem kényszerített hibát követtünk el, ahelyett, hogy az ellenfél dolgozott volna érte.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1950 néző. Játékvezetők: Radu, Radu, Gheorghies, Stefan.
Adorján: 91,2% (Simo)
K
Rinne: 92,9% (Demeter)
Kubát, Láday, Sofron, Stach, Szkacskov
1
Jalonen, Haaranen, Tranca, Orban, Bodó
Clarke, Gecse, Becze, Rokaly Sz., Részegh T.
2
Saari, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
Salló, Ferencz Csibi, Reisz, Fodor, Péter B.
3
Kozma, Imre, Silló, DiDiomete, Csiszer
Bajkó, Részegh Zs. A., Casaneanu, Rokaly N.
4
Sándor-Székely, Szigeti, Császár
Hozó Levente, Todor Krisztián
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:06 GYE Vincze P. Sylvestre Sárpátki
0-2 04:00 GYE DiDiomete Fejes
1-2 10:51 SCC Sofron Stach
2-2 20:43 SCC PP Szkacskov Stach
2-3 24:18 GYE PP Bodó Orban Haaranen
2-4 59:59 GYE EN Bodó Sylvestre
28 Kapura lövések száma 35
82 Kiállításpercek 51

DiDiomete estében pöckölte be a korongot

 

Az SC Csíkszereda–Gyergyói HK mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum