Váratlan vereségeket szenvedett az SC Csíkszereda

 

Hozó Levente legénysége a Háromszéki Ágyúsoktól és a Steaua Bukaresttől is kikapott a román bajnokságban.

A nemzetközi szünet alatt nem állt meg az élet a román bajnokságban, legutóbbi beszámolónk óta több fordulót is rendeztek. A listavezető Gyergyói HK öt magyar válogatott játékosa és Szilassy Zoltán vezetőedző hiányában előbb 7-5-re kikapott hazai pályán a Galactól. A vendégek győzelmét az előző évet még a Brassónál töltő Csernyuk szállította, aki mesterhármast lőtt Demeter Arnoldnak, a hajdanán a MOL Ligában is megforduló Kiricsenko 1+4-gyel zárt. A felek egy nappal később is megmérkőztek egymással, a Gyergyó ekkor Sylvestre hosszabbításban szerzett góljával 4-3-ra nyerte a találkozót: Haaranen és Orban is 3-3 ponttal zárt. A GYHK a folytatásban kétszer vendégeskedett a Sportul Studentescnél, mindkétszer nagyarányú győzelmet aratott. A Galac a GYHK elleni pontszerzések előtt kétszer verte magabiztosan a Sapienta U23-at, majd ők is nagyarányú verést mértek a Sportul Studentescre.

A Háromszéki Ágyúsok az elmúlt két hét alatt négyszer találkoztak a Sapienta U23-mal, és bár az első meccset csak Róth Zoltán kései góljával nyerték meg 2-1-re, a folytatásban egyre nagyobb különbséggel verték a Sapientát, hazai pályán László Arnold kapott gólt sem engedélyezett. A válogatott szünet alatt egy komoly skalpot is begyűjtött a Torstensson Pelle irányította Háromszék, hátrányból fordítva 3-1-re nyertek Csíkszeredában. Szkacskov szerezte meg a vezetést az Erste Liga-címvédőnek, majd Bolsakov egalizált, a 12. percben pedig Ilyés Tamás vezetéshez juttatta a vendégeket. A Stachot és Sofront nélkülöző Csíkszereda többször nem tudott túljárni László Arnold eszén, a végeredményt Bíró Mátyás állította be üres kapura. Másnapra megrázta magát a Sportklub, Fodor Csanád duplájával és Becze 1+3 pontjának köszönhetően 6-1-re verte a Háromszéket. A negyedik helyen szerénykedő Csíkszereda még november 3-án, tehát bőven az IIHF-szünet előtt egy másik váratlan vereséget is elszenvedett, 5-1-re kapott ki a Steaua Bukarest otthonában. A fővárosi együttes Andrei Filip mesterhármasával végig kézben tartotta a találkozót, Reisz csak a hajrában szerezte a Sportklub szépítő találatát.

Az ötödik helyen álló Corona Brasov nem játszott román bajnokit az elmúlt két hétben, míg a Steaua a Csíkszereda legyőzése mellett kétszer verte a Sportul Studentescet. Nyolc fordulót követően a Gyergyói HK 20 ponttal áll a tabella első helyén, a Galac egy, a Háromszéki Ágyúsok kettő pont lemaradással követik őket a dobogón, az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Sportklub csupán 12 ponttal szerénykedik, míg a Brassó egyelőre csak 4 találkozón van túl. A bajnokság állását itt tekinthetik meg, míg a mérkőzések eredményeiről az alábbi honlapon találhatnak még több információt.

Háromszék Csíkszereda

Fotó: Háromszéki Ágyúsok

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum