Horváth Bence a svéd juniorbajnokságba szerződött

 

Korosztályos válogatott támadónk több mint 3 év után hagyja el Finnországot. Heti utánpótlás-légióskörkép.

Svédország, J20 Nationell

Az elmúlt hétvégén a Västeras három mérkőzésen két pontot gyűjtött: Hadobás Zétényék hatalmas meglepetésre büntetőkkel 4-3-ra nyerni tudtak a tabellaelső Frölunda otthonában, majd a Växjö csarnokában egymás után két vereséget szenvedtek (3-6 illetve 1-3). Hadobás nem szerzett pontot, a Västeras továbbra is csoportja utolsó helyén tanyázik.

Horváth Bence három év után szezon közben otthagyta a finn KalPát, és a svéd junior élvonalba szerződött. A 2004-es csatárnak nem ment jól a finn juniorok között, 11 mérkőzést követően csak 1+1 állt a neve mellett. Horváth pont ahhoz a Växjőhöz igazolt, aki az elmúlt hétvégén Hadobás Zétényéket verte, a második sor szélsőjeként nem szerzett pontot.

Svédország, J18 Regional

A keleti divízióban a Sollentuna 4-2-re kikapott a Djurgarden vendégeként, a harmadik bekkpárban játszó Nádasi Levente nem szerzett pontot. A Flemingsberg hazai pályán 6-2-es vereséget szenvedett az SDE-től, Gödri Dominiket 5 kapott gólt követően lecserélték.

Finnország, U20 SM-sarja

Még a nemzetközi szünet előtt a JYP Varga Balázzsal a soraiban 5-1-re kikapott a TPS vendégeként, majd 3-1-re nyert a Lukko otthonában. Varga a győztes mérkőzésen 2 gólpasszt szerzett, 21 mérkőzést követően is tartja a pont/meccs átlagát. A K-Vantaa hazai pályán szenvedett 7-1-es vereséget a Pelicanstól, Dobos Bendegúz nem szerzett pontot. A SaiPa Deák Mártonnal a fedélzeten szép győzelmeket aratott: a Sportot otthon 6-1-re, a Jokeritet idegenben 2-0-ra múlta felül. A JYP a hetedik, a SaiPa a tizenharmadik, a K-Vantaa az utolsó, huszonnegyedik a bajnokságban.

Finnország, U18 SM-sarja

A SaiPa/Ketterä előbb hazai pályán kapott ki 3-2-re a HIFK-től, majd Farkas Olivér találatának is köszönhetően 4-3-ra nyert a HPK pályáján, a fiatal védőnek ez volt idén már a negyedik gólja. Fehér Kolos és a TPS két vereséget gyűjtött a múlt héten: a KalPa (2-3) és a Kärpät (1-3) sem bizonyult adakozó házigazdának. A TuTo a JYP első csapatát 7-2-re, a második csapatát 3-1-re verte a hétvégén: Zimányi Dániel és Antonijevic nem szerzett pontot, Pásztor Viktor az első találkozón 95%-kal védett, Schwartz Gergő ezúttal nem játszott.

Németország, DNL U20

A német juniorbajnokság A csoportjában Csala Patrik és Hiezl Balázs egymással nézett farkasszemet a Köln?Düsseldorf találkozón. A hazaiak 4-0-ás sikernek örülhettek, Csala Patrik 17 védéssel ért el shutoutot, Hiezl Balázs a vendégeknél értelemszerűen nem szerzett pontot. A Kaufbeuren előbb hazai környezetben hosszabbítást követően szenvedett 3-2-es vereséget a Berlintől, majd Rokaly Boldizsár Richárdék 4-0-ra lenullázták a Jegesmedvéket, az első gólt a magyar támadó az U17-es csapatból feljátszó Farkas Bence passzából lőtte a 18. minutumban.

Egyesült Államok, NAHL

Keresztes Levente és a New Jersey Titans szombaton és vasárnap is egyaránt 5-2-re verte a Danbury Hat Trickset, a magyar légiós mindkétszer egy-egy gólpasszt tett a közösbe.

Egyesült Államok, NCDC

Lőtt gól nélküli hétvégét zárt a Connecticut Jr. Rangers. Banga Nándor és Tóth Tamás csapata a Jersey Hitman ellen 1-0-ra, a Kocsis Botond-féle Rockets HC ellen 3-0-ra maradt alul. Kocsisék egy nappal korábban a PAL Juniorstól kaptak ki 7-5-re. Támadóink nem szereztek pontot.

Egyesült Államok, USPHL Premier

Barna Dávid pont nélkül maradt, csapata a Charlotte Rush pedig 4-3-ra alulmaradt a Richmond Generals ellenében. A Carolina Jr Hurricanes hosszabbítást követően 4-3-ra diadalmaskodott a Nashville Spartansszal szemben: Chmelik Levente 22 védéssel vezette győzelemre csapatát, Kaibás Kornél egy asszisztot jegyzett. Másnap újból megmérkőztek a felek, a Hurricanes ekkor 7-4-es sikernek örülhetett, Kaibás gólt lőtt és gólpasszt is adott, 16 mérkőzést követően 10 pontos.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum