Remek hetet zártak az U18-as magyar csapatok

 

A BJA kiütötte a Salzburgot, de az Újpesti JA és a Vasas is verte a sóvárosiakat, a káposztásmegyeri együttes ráadásul a ligaelső Klagenfurtot is elintézte a Jégcentrumban.

U21

A válogatott szünet előtti héten négy mérkőzést rendeztek az U21-es bajnokságban. A FEHA19 szerdán hazai pályán Németh Zalán duplájával és Öri Arvid góljával 3-0-ra legyőzte a listavezető Újpesti JA-t, Remete Gergő 32 védéssel nullázta le a lilákat. Vasárnap viszont nem tudta újból begyűjteni a pontokat a Vaszjunyin Artyom irányította fehérvári együttes, a BJA majd’ végig vezetve 3-2-re nyerni tudott vendégként. A Rozsomákok találatait Jécsai, Molnár Zétény és Petar Simic jegyezték. A hétközi vereséget követően Debrecenben javított az Újpest: Erdőhelyi kettős előnyben lőtt góljával megszerezték a vezetést a fővárosiak, de Karda duplájával percek alatt fordított a DEAC ? a 20 éves székely csatár előbb hátrányban, majd emberelőnyben is betalált. A 32. percben Laskawy egalizált, majd két perccel a vége előtt Szalmás Bence emberelőnyből eldöntötte a találkozót, az Újpesti JA 3-2-es győzelmet aratott. A DVTK Jegesmedvék végig vezetve 7-3-ra legyőzték a Vasast: a hazaiaknál Trozsák Ádám, a vendégeknél Lambert Levente duplázott. 8 fordulót követően az Újpesti JA 18 ponttal vezeti a ligát, a BJA 16-tal a második, míg a FEHA19 12-vel a harmadik.

U18

Csupán egy ifjúsági mérkőzést rendeztek a hétvégén, ami a magyar bajnokságba beleszámított: a DVTK Jegesmedvék Nikita Kuscsov duplájával és Mészáros Levente 1+2 pontjával 7-4-re nyert a DEAC pályáján.

A B csoportban a hibátlan Dunaújváros nagy csatában verte a Kárpáti Farkasokat, a Győr a KSI-t, a Sportország a Szombathelyi Pingvineket intézte el simán, a ligaelső FTC Zalaegerszegen nyert könnyedén, míg az Óbuda az Ajkai Óriások ellen gyűjtötte be a pontokat.

U18, Ausztria

A Vasas Szűcs Tamás duplájával, illetve Surányi góljával 3-2-re verte hazai pályán a Salzburgot. A Red Bull másnap Újpesten is kikapott, a liláknál Alijevic kétszer, Mester egyszer volt eredményes, az ÚJA 3-1-gyel otthon tartotta a pontokat. A Salzburg két nappal később Székesfehérváron vendégeskedett: bár a FEHA19 már kettővel is vezetett a második harmad elején, az osztrákok egyenlíteni tudtak, majd a hosszabbításban le is győzték ellenfelüket, 4-3 lett a végeredmény. A Salzburg magyarországi túrája a Tüskecsarnokban zárult, a Budapesti JA pedig hatalmas verést osztott ki, öt perc után már 3-0-ra vezetett a magyar együttes, a vége 10-1 lett, Ravasz Csanád, Keresztes Zsombor és Lobenwein Bálint is duplázni tudott, míg Kiss Dániel 23 védést mutatott be. A FEHA19 3-0-ra legyőzte az Okanagant, a kapuban Hajdu Martin 36 védéssel ért el hibátlan teljesítményt. Az Okanagan másnapra a Budapesti JA ellen megrázta magát, Lobenwein hiába ért el három gólt, az osztrákok 5-4-es győzelemnek örülhettek. A Vasas hatalmas meglepetésre legyőzte a korábban csupán egy vereséggel álló, mindenkit alaposan kitömő Klagenfurtot. A káposztásmegyeri együttes a végjátékban fordította saját javára a találkozót, Hokky Ádám duplázott, Bejó András 97%-kal védett, a Vasas így 4-1-es győzelmet könyvelhetett el. Másnap a KAC megmutatta, miért vezeti fölényesen a tabellát, 7-0-s verést mért az Újpesti JA-ra. A felső-ausztriai akadémia magyarországi túrája pontszerzés nélkül ért véget, a magyar klubok legnagyobb örömére: az Újpesti JA Osztoics Márk góljával 1-0-ra, a Vasas Bogáti és Varga Milán találataival 2-1-re verte őket. A tabellát továbbra is a Klagenfurt vezeti az Okanagan és az Újpesti JA előtt, a Vasas feljött a negyedik helyre.

U18, Bauer Elite Cup

A B csoportban a Budapesti JA még november 1-jén 3-2-re nyert Grazban a Stájerország ellen, a győztes gólt Sári Krisztián lőtte a 43. percben. Ez volt az újonnan alakult sorozat első magyar sikere külföldi klub felett. A lényegi kérdések eldőltek a B csoportban, a DVTK Jegesmedvék az ötödik, a BJA a hatodik helyen végzett. Az A csoportban az Újpesti JA a Salzburg ellen elért 3-1-es győzelme a Bauer Elite Cup küzdelmeibe is beleszámított, az újpestiekre még kettő, a szintén a csoportban szereplő FEHA19-re még három Bauer Elite Cup-mérkőzés vár.

A versenyszabályzat értelmében a rájátszás során az alapszakasz csoportok első két helyezettjei a végső győzelemért, a harmadik-negyedikek az ötödik helyért, míg az ötödik-hatodikok a kilencedik helyért játszhatnak majd. A DVTK és a BJA már biztosan csak a kilencedik helyért küzdhet, az Újpesti JA és a FEHA19 viszont még odaérhet csoportja első két helyére.

U16

A serdülők I. csoportjában két fordulót rendeztek a múlt héten: egyik csapat sem tudta begyűjteni a maximális 6 pontot, az ÚJA ötig, a BJA és a DVTK négyig jutott. A tabellát a BJA vezeti egy ponttal az ÚJA, és hárommal a két mérkőzéssel kevesebbet játszó Vasas előtt. A II. csoport táblázata a hibátlan Győrrel kezdődik, a III.-ban a DAB és a Szeged áll pontazonossággal az élen, a IV.-ben az SZJA B az éllovas, míg az V.-ben ezúttal nem rendeztek mérkőzéseket.

BJA U18

Fotó: Várhegyi Erna

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum