Vendégek napja az NHL-ben

 

A játéknap mindhárom mérkőzését az idegenben játszó csapatok nyerték: sorrendben a Detroit, a Toronto és a Florida.

A Detroit a hosszabbításban nyerte meg a soros Original Six-derbit New Yorkban, ezzel egymás után a harmadik meccsét húzta be. A Gardenben az első játékrészben kettőt lőtt a Rangers, a másodikban ugyanennyit a Red Wings. Az utolsó húsz perc nem hozott gólt, így jöhetett a ráadás, ahol Dominik Kubalik emberelőnyös gólja hozta meg a vendégeknek a győzelmet. A hazaiaknál Chris Kreider karrierje 200. gólpasszát adta, Jaroslav Halak pedig hiába fogott 33 lövést, amikor kezdő volt ebben a szezonban, a New York mind a négy mérkőzését elveszítette.

A Toronto vetett véget a Carolina négyes győzelmi sorozatának. A PNC Arenában a Hurricanes korán szerzett vezetést, de ezt követően Erik Kallgren lehúzta a rolót és 29 védéssel járult hozzá a győzelemhez. A Maple Leafs a második és a harmadik játékrész fordulóján fordított Calle Jarnkrok és John Tavares találataival, majd a végjátékban William Nylander biztosította be a vendégek sikerét. A tavalyi szezon gólkirályának, Auston Matthewsnak nem volt kaput eltaláló lövése, amire korábban ötször volt példa a karrierje során.

A Florida a két meccsre eltiltott Matthew Tkachuk nélkül lépett jégre az Anaheim otthonában. A Panthers első számú gólfelelősének hiányában Brandon Montour és Sam Reinhart lépett elő főszereplővé, akik ketten együtt 3 találattal és összesen 6 góllal járultak hozzá az 5-3-as győzelemhez. A Honda Centerben Montour egy gólt lőtt és hármat készített elő – közte a győztes találatot -, Reinhart pedig kétszer vette be John Gibson ketrecét.

NHL, 2022. november 6.:

NY Rangers?Detroit 2-3 h.
G: Kakko, Zibanejad ill. Luff, Suter, Kubalik

Carolina?Toronto 1-3
G: Noesen ill. Jarnkrok, Tavares

Anaheim?Florida 3-5
G: Henrique, Strome, Lundeström ill. Reinhart (2), Verhaeghe, Montour, Bennett

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum