FEHA19–Dunaújvárosi Acélbikák 4-3

   

A székesfehérvári fiatalok a DEAC elleni siker után a megyei riválist is legyőzték.

Mezőnyhokival telt a Fejér megyei rangadó első pár perce, sok volt a pontatlan passz, folyamatos játék nem alakult ki. A 4. percben Dobmayer bekorcsolyázott a harmadba, távoliját Kovács kapus hárította. A másik oldalon Márkust lepte meg majdnem a lepkéséről felperdülő korong. Valamivel aktívabb volt a Fehérvár, a játékrész derekán mégis a vendégek szereztek vezetést: Varga kék vonalas lövése talán egy hazai ütőn megpattanva a hálóban kötött ki (0-1). Mayer azonnal egyenlíthetett volna, a bedobókörből befele húzott, Kovács szépen védett. A folytatásban lassan csordogált tovább a mérkőzés. A 15. percben jött az első kiállítás, a hazai emberelőny komolyabb helyzet nélkül telt el. A hajrá az akadémistáké volt, próbálkozásiak nem jelentettek veszélyt a kapura. A kevés lövést (9-5) hozó első harmad dunaújvárosi előnnyel ért véget.

Villámgyors Acélbikák-góllal indult a középső felvonás. Elcsúszott a hazai védekezés, Ödman passza a jobb bedobókörben üresen találta Vargát, aki pontos lövéssel megszerezte maga és csapata második találatát (0-2). Azonnal feljebb kapcsoltak a hazaiak. A 23. percben Ambrus Csongor alapvonal mögüli átadására Mingazov érkezett, a meccsek óta remek formában játszó orosz bekk kapásból kipúpozta a hálót (1-2). Sokkal intenzívebbé vált a mérkőzés. A második hazai emberfór majdnem meghozta az egyenlítést, a kapuvasat találták el Cizasék. A vendégek is megkapták az esélyt egy emberelőny formájában, Varga közel járt a mesterhármashoz, lövése kevéssel kerülte el a kaput. Ahogy kiegészült a FEHA, Mingazov befelé húzott, nem találta el jól a pakkot, de az így lett jó Kóger Balázsnak, aki a 32. percben kiegyenlített (2-2). A továbbiakban volt 4 a 4 elleni játék, újvárosi emberelőny, rengeteg fehérvári helyzet, de újabb gól nem esett. A döntés a záró harmadra maradt.

A harmadik etapot úgy kezdték a fehérvári fiatalok, ahogy a másodikat befejezték, futószalagon jöttek a helyzetek, uralták a meccset. A dunaújvárosiak mintha kifogytak volna a szuflából, nem tudták feltartóztatni a hazai attakokat. A 46. percben a fölény emberelőnyt kamatozott, Rétfalviék körbelőtték a kaput, a remek fórjátékból csak a gól hiányzott. Az 52. percben késleltetett kiállítás miatt 6 az 5 ellen támadott a házigazda, Ambrus Csongor kék vonalas bombájába a kapu előtt Simon Péter ért bele tökéletesen (3-2). Bő fél perccel később jött az egyenlítés: Pinczés kapu elé betett korongjára Lammi érkezett a legjobb ütemben (3-3). Az újvárosi gól megváltoztatta a meccs ritmusát, zsinórban kétszer emberelőnybe kerültek, a második előtt időt is kért Niko Eronen, de nem tudtak élni az eséllyel. A hajrában hazai fór következett, ebből sem lett gól, következett a hosszabbítás.

A fehérvári emberelőnyből bő perc áthúzódott a ráadásra. Kovács Dávid parádézott a ketrec előtt, meccsben tartotta csapatát. Mingazov eldönthette volna a pluszpont sorsát, szólója végén gyönyörű láb közötti lövéssel próbálkozott, ezt is fogta az Acélbikák kapusa. Az utolsó másodpercekben Márkus Levente is bemutatott két bravúrt, a kapusok jó formában várhatták a büntetőket.

A büntetőlövések ötödik körében dőlt el a mérkőzés. Cizas a rávezetésből megszerezte szezonbeli első gólját így a plusz pont a FEHA19-é lett, a meccs összképét tekintve teljesen megérdemelten (4-3). A fehérváriak utolsó két meccsüket megnyerték, ráadásul mindkettőt 0-2-es hátrányból fordítva. A Dunaújváros egy ponttal gazdagodott.

fhadab_mingazov

fotó: Soós Attila/FEHA19

Talán az eddigi legjobb meccsünket játszottuk

   

A FEHA19 vezetőedzője elégedett volt csapatával a DAB elleni rangadón.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: „Szoros csata volt, jó mérkőzést láthattak a nézők, volt, hogy a sebesség került előtérbe, de akadtak olyan időszakok, ahol a taktikai harc dominált. Keményen játszottunk, harcoltunk minden korongért. Hátrányba kerültünk, de a második harmad jól sikerült. Talán az eddigi legjobb meccsünket játszottuk, keveset hibáztunk, megvoltak a lehetőségeink a győzelemre előbb is, például a ráadásban emberelőnyben. A szétlövésben a szerencse ránk mosolygott.”

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: „Úgy kezdtünk, ahogy szerettük volna, nálunk volt a pakk, kontrolláltuk a játékot. Elhúztunk két góllal, úgy tűnt, minden a mi szánk íze szerint alakul. Szépített a Fehérvár, valamit történt a csapattal, mintha kicsit elvesztettük volna a fókuszt. Összességében nem rossz az egy pont Fehérváron, a FEHA19 éhesebb volt nálunk, megérdemelten nyertek. Amit láttunk a csapattól, azzal nem lehetünk elégedettek, itt az idő, hogy mindenki felébredjen. Szerencsére ez egy bajnoki volt csak, a héten lesz még javítási lehetőségünk.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 397 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Sábián, Muzsik.
Márkus: 89,7% (Zupancic)
K
Kovács: 91,7% (Järvinen)
Kóger, Mingazov, Cizas, Ambrus Cs., Simon
1
Varga, Svars, Niskanen, Valtola, Török
Csollák, Dobmayer, Rétfalvi, Keceli-Mészáros, Farkas L.
2
Léránt, Brus, Embrich, Ödman Hadzinikolic, Dézsi Bence
Farkas B., Reiter, Fekete, Zezelj, Mayer
3
Lammi, Vas, Szalma, Pinczés, Somogyi B.
Ivády, Salamon, Dézsi Barnabás, Győrffy, Alapi
4
Marosi, Erdély, Strenk, Stan, Horváth
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
Eronen Niko, Tuomisoja Sami
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:43 DAB Varga Svars Strenk
0-2 20:47 DAB Varga Ödman Hadzinikolic
1-2 22:59 FHA Mingazov Ambrus Cs. Győrffy
2-2 31:33 FHA Kóger Mingazov Reiter
3-2 51:28 FHA Simon Ambrus Cs. Reiter
3-3 52:07 DAB Lammi Vas Szalma
4-3 65:00 FHA GWS Cizas
48 Kapura lövések száma 29
10 Kiállításpercek 10

Újabb Mingazov-ágyú és -assziszt

 

A Fejér megyei derbi összefoglalója a FEHA19 bombaformában lévő oroszának újabb pontjaival és a hosszúra nyúlt szétlövéssel, benne Reiter remek rávezetésével és Cizas első góljával.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum