UTE–Gyergyói HK 3-0

   

A lilák erős harmadik harmadukkal megérdemelt győzelmet arattak, Virág Csaba együttese négy vesztes találkozót követően diadalmaskodott újra.

A hazaiaknál továbbra is hiányzott a betegséggel szenvedő Jarvinen, de ezúttal Madácsi sem állhatott Virág Csaba rendelkezésére, a kapuban Rajna kezdett. A vendég Gyergyó szokásos összetételében, Rinnével a kezdőben érkezett a Megyeri útra. Kiss Patrik lövése vezette fel a találkozót, majd Pereszunko kiállítása alatt maradt veszélytelen a liga legjobb emberelőnyös alakulata. A harmad derekán Rajna kapu mögötti magánakciója borzolta a hazai szurkolókat, de megúszták a lilák. Az első újpesti emberelőny két kapuvasat is hozott: Just és Kiss Phil is közel járt az első találat megszerzéséhez. A 18. percben Orban ziccere maradt ki. A harmad túlnyomó részében az UTE volt a veszélyesebb, nagyot javultak az egy nappal korábbi derbis játékhoz képest.

A második felvonás óvatos játékot és sok hibát hozott, a második újpesti emberelőny nem tartogatott nagy veszélyeket, a kiegészülést követően Sándor-Székely helyzetét hatástalanította Rajna.

A 47. percben Pereszunko közeli lövését védte Rinne, majd a túloldalon Sylvestre lőtt a mamutba. Két perccel később megtört a gólcsend: Kmec lövése jött ki Rinnéről, a kipattanóra Just kapcsolt a leggyorsabban, 1-0. Pereszunko cselezte magát lövőhelyzetbe, Rinne a helyén volt. Alaposan megsorozták Szigetiék Rajnát, majd Nemes és Pereszunko lépett ki egy védő ellenében, az ukrán légiós önzetlenül szolgálta ki társát, Nemesnek csak az üres kapuba kellett lőnie, 2-0. Az 55. percben Németh került ziccerbe, Rinne bravúrral hárított. Pereszunko harcolt ki egy emberelőnyt a hajrában, Kovács Alex előbb vasat ütött, majd Pereszunko lövését követően Henttonen értékesítette a kipattanót.

Az UTE remek harmadik harmadával és Rajna-shutouttal 3-0-s győzelmet aratott, kedden a Brassót fogadja, míg a GYHK Debrecenben zárja túráját.

UTE GYHk

Fotó: Vörös Dávid / UTE

Nem tettük bele azt a munkát, ami ehhez a meccshez kellett volna

   

A GYHK vezetőedzője szerint csapata inkább a képességeire hagyatkozott az UTE ellen.

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: “A jövő eldönti, hogy kimásztunk-e a gödörből. Megtettünk mindent, úgy játszottuk, ahogyan elterveztük, és ahogyan szerettünk volna. Az öltözőben is hozzá tudtuk tenni azt a munkát, amit idáig is szerettem volna látni, mindenki kivette a részét a sikerből. Ez egy nagyszerű csapatmunka volt Rajna Mikitől elkezdve a hátvédeken át egészen a csatárokig.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: “Az első két harmadban az Újpest akarata érvényesült, mi nem tettük bele azt a munkát, ami ehhez a meccshez kellett volna. Az ellenfél nehéz szériából jött, mindent megtett hazai jégen, hogy kilábaljon a gödörből, és ez látszott is, ők nagyon keményen dolgoztak, mi meg csak a képességeinkre hagyatkoztunk. A harmadik harmadban éppen elkezdtünk jól dolgozni, amikor megkaptuk az első gólt. 10-12 perc jó hoki nem elég, ilyenkor a kevésbé látványos, de sokkal hatékonyabb játékot kell választanunk legközelebb.”

Erste Liga, Megyeri út, 876 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Sábián, Kövesi.
Rajna: 100% (Sági)
K
Rinne: 92,7% (Demeter)
Tornyai, Kiss D., Benk, Henttonen, Just
1
Jalonen, Haaranen, Tranca, Orban, Bodó
Kmec, Pokornyi, Shirley, Kiss Patrik, Pereszunko
2
Saari, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
Kiss Phil, Balázsi, Nemes, Németh, Kovács A.
3
Kozma, Imre, Sándor-Székely, Szigeti, Császár
Kovács S., Balogh
4
Silló, DiDiomete
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 48:36 UTE Just Kmec Benk
2-0 52:43 UTE Nemes Pereszunko
3-0 56:05 UTE PP Henttonen Pereszunko Just
41 Kapura lövések száma 34
4 Kiállításpercek 8

Nemes előbb korongot, aztán gólt szerzett

 

A UTE–Gyergyói HK három hazai gólja két percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum