FTC-Telekom–Corona Brasov 3-6

   

A ferencvárosiak hiába jöttek vissza kétgólos hátrányból, a brassóiak a véghajrában behúzták a meccset, így a szeptemberi sikerük után bő egy hónappal megint győztek a Tüskecsarnokban.

Az FTC-Telekom kapujában akárcsak szombaton az UTE ellen, most is Arany kezdett, míg a brassóiaknál Tőke kapott lehetőséget. A meccset a zöld-fehérek indították aktívabban. Az első harmad közepén emberelőnybe került a Fradi, amit gólra váltott: a korongjáratás végén Kulmala lőtt, Tőke hiába védett, a gólvonal előtt álló korongot Nagy Gergő bepasszolta a kapuba (1-0). A játékrész hajrájában egyenlített a Corona Brasov: egy hátratett pakkra jó ütemben érkezett VanWormer és hatalmas gólt vert Arany kapujába (1-1). Nem sokra rá eljött a második ferencvárosi fór, a vezetés újbóli megszerzése Kulmala botjában maradt. A nyitó húsz perc hőse Tőke volt, aki 20 lövést védett.

A második játékrész elején eljött az első brassói emberelőny, ahol Betteridge hátrányos gólt lőhetett volna, de végül a vendégek találtak be, Schaber használta ki a fórt (1-2). A Fradi hajtott az egyenlítésért, Kulmala kapuvasat lőtt, aztán jött egy öt a négy elleni szituáció, ahol pontatlanul játszottak a hazaiak. A 32. percben megduplázták a vezetésüket a vendégek: Domingue a kapu előteréből kitette a korongot a szélre, ahonnan Schaber betalált a vert helyzetben lévő Aranynak (1-3). A harmad végén Betteridge a bal oldali bedobópont környékénél lövésre szánta el magát, a korong talán irányt váltott egy brassói boton, mindenesetre a játékszer elment Tőke lepkés kesztyűje mellett (2-3). A dudaszó előtti pillanatokban Arany sokat tett azért, hogy a brassóiak ne tudjanak megint meglépni két góllal.

A harmadik felvonás sokáig a fegyelmezett játékról szólt, aztán a 47. percben a Corona Brasov nagyon csúnyán elpasszolta a saját harmadában a korongot, Bán lecsapott rá és értékesítette a ziccert (3-3). Az egyenlítést követően főleg a ferencvárosiak előtt adódtak komolyabb lehetőségek, például az 54. percben Betteridge kiugrását kellett védenie Tőkének. Ennek ellére a brassóiak találtak be: Valchar korongot szerzett, majd néhány cselt követően lőtt, a játékszer valahogyan túljutott Aranyon (3-4). Egy percre rá gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, Gliga zárt sikerrel egy lendületes akciót (3-5). A legvégén az FTC kapusa lekorcsolyázott, ez arra volt jó, hogy Schaber mesterhármasig jusson.

A Corona Brasov 6-3-ra nyert, kedden az UTE otthonában zárja második magyarországi túráját. Az FTC-Telekom pénteken a BJAHC-ot fogadja.

ftcbra_kaijser_valchar

fotó: FTC-Telekom

A helyzeteket nem tudtuk értékesíteni

   

A Fradi vezetőedzője továbbra sem elégedett csapata helyzetkihasználásával.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Az első harmadban több gólt kellett volna lőni. Azt gondolom, hogy abszolút uraltuk a mérkőzést, megvoltak a helyzetek. Az egyik legnagyobb hiba ebben a meccsben, hogy a helyzeteket nem tudtuk értékesíteni. 55-ször lőttünk kapura, abból három gólt lőttünk. Úgy gondolom, amilyen helyzeteink voltak, több gólt kellett volna lőnünk. Ők meg sokkal jobb százalékkal kihasználják a helyzeteiket. A kulcsjátékosaik, akiket azért hoztak ide, hogy gólokat lőjenek, ők lövöldözik a gólokat egy ilyen fontos meccsen, és a helyzeteiket jobban kihasználják. Ez hiányzott nálunk, de ezt nem lehet csak így kiemelni, ez eleve egy csapatsportág, és nem csak azért kap ki egy csapat, mert nem lő gólt. Ez egy része, ez az egyik legnagyobb hiányosság, de a legfontosabb, azt kell megérteni, hogy itt hatvan percig úgy kell küzdeni, ami a Fradihoz méltó, és ha nem is megy jól a játék, az a minimum, hogy csússzunk-másszunk a jégen. Ez szerintem megint egy picit hibádzott, voltak olyan lyukak a játékban, amit nem engedhetünk meg magunknak. Itt vagyunk a Fradiban, hatvan percig mindenkinek, az edzői stábnak, a játékosoknak úgy kell dolgozni, hogy ki tudjuk adni a maximumot magunkból, különben nem fog működni, és a Fradiban ez a minimum, szóval ezt kell még talán átverni itt jó pár embernél.”

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brasov: „Ez egy nagyon nagy győzelem. Nem kifejezetten a tabella állása, hanem az önbizalmunk helyreállítása miatt. A legutóbbi két mérkőzésünkön hiába játszottunk nagyon jól a második és a harmadik harmadban, de nem tudtunk már visszajönni a meccsekbe, ez különösen idegenben nehéz. Szóval ma kifejezett célunk volt, hogy az első harmadból legalább döntetlennel jöjjünk ki, és ez sikerült is, a bekapott gól után tudtuk azt mondani, hogy na, akkor kezdjünk el játszani. A Fradi egy remek klub, gyorsak, képzettek, úgyhogy nagy dicséret illeti a játékosaimat, hogy be tudták húzni a meccset azok után, hogy 3-3-nál az ellenfél egy hatalmas saját harmadbeli hibánkból egyenlített. Nem láttam, hogy pánik vagy feszültség lett volna ezután, a srácok megpróbálták megszerezni mindhárom pontot. Szerencsénkre hiába kaptunk sok lövést, ezekből nem lett több gól, jó volt látni, hogy a túloldalon viszont összejött.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 411 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Molnár, Váczi.
Arany: 80,8% (Földes)
K
Tőke: 94,5% (Polc)
Karmeniemi, Sarcia, Nagy G., Tóth A., Kulmala
1
Sweeney, Boriszenko, Domingue, Schaber, VanWormer
Szorokin, Kucsma, Kestilä, Kaijser, Betteridge
2
Garcia, Williams, Valchar, Zagidullin, Gliga
Nilsson, Boros, Farkas, Kreisz, Tóth G.
3
Bors, Gajdó T., Szabó, Kovács, Gajdó B.
Bán, Kozma, Galántai
4
Buda, Vasile N. R., #6548, Vasile A.
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
MacQueen Dave, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:51 FTC PP Nagy G. Kulmala Nilsson
1-1 18:08 BRA VanWormer Domingue Schaber
1-2 21:19 BRA PP Schaber Boriszenko Valchar
1-3 31:38 BRA Schaber Domingue VanWormer
2-3 36:21 FTC Betteridge Kulmala Nagy G.
3-3 46:05 FTC Bán
3-4 56:12 BRA Valchar Boriszenko
3-5 57:15 BRA Gliga Valchar Boriszenko
3-6 59:25 BRA EN Schaber VanWormer Valchar
55 Kapura lövések száma 27
4 Kiállításpercek 6

VanWormer nagy kapásgólt lőtt

 

Az FTC-Telekom–Corona Brasov videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum