Újabb remek csatára van kilátás a Vasas Jégcentrumban

   

A címvédő a ligaelsőhöz utazik, az FTC a Corona elleni matinémérkőzésen folytatná felzárkózását, a DEAC Fehérváron gyűjthet újabb pontokat egy Halloween-eseményen, míg a GYHK a IV. kerületben lökheti még mélyebbre az UTE-t.

Szombat kora délután 14 órás kezdéssel az FTC-Telekom az Erste Liga-matiné keretein belül fogadja a Corona Brasovot. A két együttes találkozott már egymással idén a Tüskecsarnokban, akkor egy gólszegény mérkőzésen, üres kapus találattal a vendégek nyertek 3-1-re. Azóta mindkét együttes rakott már össze jobb szériákat is az Erste Ligában, ám jelenleg mindkettő keresi játékát. A Fradi kikapott otthon a DVTK-tól és a Gyergyótól is, igaz szombaton legyőzte a fővárosi derbin az UTE-t. Az örök rivális ellen nagyszerű első harmadot produkáltak Nagy Gergőék, 3-0-s vezetést építettek ki, ám a lilák a második és a harmadik játékrészben is föléjük nőttek, egyenlíteni viszont nem tudtak. A Corona gólínségben szenved, az utolsó három mérkőzésen mindössze egy gólt tudtak lőni Dave MacQueen tanítványai, Gliga törte meg a több mint 150 perces gólcsendet. Pedig támadópotenciálban bővelkedik az erdélyi együttes: Valchar 6, VanWormer és Domingue 5-5, míg Schaber 4 gólnál tart idén, de ez elmúlt időszakban mintha nem éreznék a kaput. A brassóiaknak nagyon oda kell figyelniük, hogy kellően pörögve érkezzenek a kora délutáni mérkőzésre: Csíkszeredában, Miskolcon és Debrecenben is tetemes hátrány szedtek össze az első harmadban, ami megpecsételte sorsukat.

A ligautolsó FEHA19 17:30-kor csap össze a jó formába kerülő DEAC-cal, a találkozó a Halloween jegyében zajlik, extra programok is várják a mérkőzésre kilátogatókat. A fehérvári fiatalok pénteken megszorongatták a címvédő Csíkszeredát, de beszédes mutató, hogy három góljukból megint kettőt vállalt Kamil Mingazov. A 26 éves orosz hátvéd 5 találatnál jár már az idei kiírásban, ezzel vezeti a házi góllövőlistát. A debreceni együttes ezzel szemben remekül elosztja a gólokat, már 8 játékosuk talált be idén legalább kétszer. Az Erste Liga kanadai táblázatát Spirko vezeti csapattársa, Dalecky előtt, a szlovák kettő, a cseh három ponttal vette ki részét a brassóiak pénteki 4-1-es legyőzéséből. A DEAC emberelőnyös játéka folyamatosan javul, a Corona ellen négyből kettőt ki is használtak Novotnyék, hatékonyságban fel is jöttek az ide vonatkozó rangsor negyedik helyére. A két együttes egyszer már találkozott egymással, akkor a DEAC könnyed 5-2-es sikerrel távozott Székesfehérvárról.

Tíz perccel később, 17:40-kor dobják be a pakkot a Vasas Jégcentrumban. A listavezető Budapest Jégkorong Akadémia Hockey Club a Csíkszeredát látja vendégül. Kangyal Balázs csapata gyönyörű, sokmozgásos jégkoronggal rukkol elő hétről hétre, és bár a DEAC és a Gyergyó ellen is kikapott hazai pályán, továbbra is őrzi első helyét. Nagy Krisztián visszatérése óta három nagyon erős sorral rohamoznak a Rozsomákok, és ha a negyedik soruk nem zárna ?2-vel, mint legutóbb a GYHK ellen, akkor a Sportklubot is jó eséllyel megfoghatják. A Csíkszereda lassan vette fel az idei év ritmusát, de az elmúlt hetekben bekapcsolták a motorokat Hozó Levente legényei, jelenleg 5 mérkőzéses győzelmi szériában vannak. Amikor kell, akkor sok gólt lőnek, de tudnak akár három góllal is simán nyerni mérkőzést, mint ahogy azt csütörtökön tették Dunaújvárosban, egyedül az emberelőnyös játékuk döcög, erről itt írtunk részletesen. Adorján Attila ihletett formában véd, legutóbbi 60 lövést követően mindössze egyszer kellett maga mögé nyúlnia. A két csapat szeptember 22-én játszott már egymással, akkor Galoha hosszabbításban szerzett találatával 3-2-es sikernek örülhetett a BJAHC.

A pocsék formában lévő UTE az idegenben 100%-os Gyergyói HK ellen próbálhat kimászni a gödörből. A lilák játéka egyelőre messze van az élvezhetőtől, ami látszik is a szurkolók reakcióján, a szombati Tüskecsarnok-beli derbire mindössze pár tucat drukker utazott át a városon. Az Újpest átlagosan 3,4 gólt kap meccsenként ? ami önmagához képest rossz mutató, a legutóbbi alapszakaszban 40 meccsen csak 78-at kapott ?, és ha hozzátesszük, hogy a lőtt góljaik átlaga nem éri el a hármat, akkor érhető, hogy miért szerénykednek a tabella utolsó előtti helyén. Pedig az Újpest a sérült Jarvinent leszámítva teljes kerettel játszik, mégis hárommeccses vereségszériával a nyakukba fogadhatja a Gyergyót. A GYHK-nál kíméletlenebb vendég nincs az idei Erste Ligában, Sárpátkiék mind a hét idegenbeli mérkőzésüket megnyerték a szezonban. A székely együttes a BJAHC otthonában majdnem végig vezetve, a mérkőzést kontroll alatt tartva aratott 5-2-es sikert, amit a korábban Újpesten is megforduló Szilassy Zoltán az idei kiírás eddigi legnehezebb mérkőzésének titulált.

BJAHC SCC

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum