BJAHC–SC Csíkszereda 3-4

   

A Sportklub szétlövésben győzött a ligaelső otthonában, sikerével feljött a tabella második helyére. Rokaly Szilárd mesterhármast és győztes büntetőt lőtt.

Az első nagyobb helyzetre a 9. percig kellett várni, ekkor Stach emelt közelről a kapu fölé. Két Péter Balázs-lövés után a gól is összejött a Csíkszeredának: Rokaly Szilárd lövésébe ugyan beleért Kornakker, a pakk azonban átperdült fölötte, és utat talált a kapuba. Egy perccel később jött a hazai válasz: Garát tüzelt a hálóba. A harmad végére több dolga akadt Szamankov kapusnak, azonban védte Elo, Gőz, és Pozsgai lövését is. A játékrész döntetlennel, és csíki emberhátránnyal ért véget.

Az áthúzódó hátrányt előbb sikeresen kivédekezte a Sportklub, majd Sofron éles szögből, Láday kapásból próbálkozott. A 24. percben a BJAHC szórakozott el egy nagy lehetőséget, amiből gyorsan fordult a Sportklub, Rokaly Szilárd pedig megszerezte önmaga és csapata második gólját. Négy perccel később villámgyors gólváltás következett: Galoha lövését először még védte a kapus, a lett légiós azonban saját kipattanóját már a kapuba terelte. Kilenc másodpercre rá újra magához ragadta az előnyt a Csíkszereda, egy újabb Rokaly-góllal. A gólgyártás ekkor nem fejeződött be: Egy perccel a harmadik Rokaly-gól után a mérkőzésen harmadjára is egyenlített a listavezető, ezúttal Szabó révén.

A záró felvonás BJAHC-helyzetekkel kezdődött, de a kapura tartó lövéseket Szamankov védte. Sofron kiállítása után Elo járt közel a gólhoz, Szamankov nagy bravúrral hárított. Hat perccel a harmad vége előtt Clarke is kiült a büntetőpadra, őt követte Gecse is, így 18 másodpercig kettős fórban játszhatott a BJAHC. A feszültté vált harmadik harmad utolsó percében a Csíkszereda jutott emberelőnybe, de Kornakker bravúrjainak köszönhetően a rendes játékidő döntetlennel végződött.

A hosszabbításban mindössze 1-1 lövést eresztettek el a csapatok, gól belőlük nem született, jöhetett a szétlövés. Az első körben Szkacskov és Culigin is belőtte. A sort Stach folytatta, Galoha kihagyta. A harmadik kört Becze hibával kezdte, Schlekkmann góllal válaszolt. Rokaly góllal kezdte a negyedik kört, Elo hibázott. Kubát büntetőjét Kornakker védte, amibe bele is sérült, de a helyére beálló Farkasnak már védenie sem kellett, hiszen Nagy kihagyta, így a Sportklub nyert, és feljött a tabella második helyére, öt pontra megközelítve vasárnapi ellenfelét.

bjascc_nagyk_ferencz_laday_ve

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

A végén annak adnak szerencsét, aki egy picit többet tesz érte

   

A BJAHC–Sportklub meccs edzői nyilatkozatai.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Egy kicsit csalódott vagyok. Egyszer-kétszer tisztán láttam mindent, a végén elvesztettem a fonalat. Az első negyven percben nagyon rosszul játszottunk. Aztán az utolsó húszban pedig egészen extrán. De egy csapat, akinek van tíz, tulajdonképpen akkora helyzete, hogy nagyobb már nem is lehetne és ezekkel nem tud élni, az nem érdemel többet. Odáig valahogy felmásztunk, az elején nagyon mélyen voltunk, utána felmásztunk és a vége az teljesen rendben volt, de mondom: a hoki az egy igazságos sport. A végén annak adnak szerencsét, aki egy picit többet tesz érte. Azonkívül, még egy sarkalatos véleményem van, de öt gyerekről igyekszem gondoskodni és túl nagy a büntetési ráta, ha erről beszélek.”

Todor Krisztián, edző, SC Csíkszereda: “Mi is úgy gondoljuk, hogy egy igazi hokicsemege volt a szurkolók számára, oda-vissza hoki volt. A mérkőzés bizonyos szakaszaiban mi domináltunk, máskor viszont a hazaiak, mondom, ez egy élvezetes meccs volt. Kedden Miskolcon játszunk, készülünk belőlük is, oda is győzni megyünk.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 516 néző. Játékvezetők: Mach, Mach, Szabó, Balla.
Kornakker: 90,7% (Farkas R.)
K
Szamankov: 94,1% (Simo)
Szabó, Pozsgai, Ravasz, Galoha, Culigin
1
Kubát, Farkas T., Szkacskov, Rokaly Sz., Péter B.
Varga, Garát, Elo, Viikilä, Schlekmann
2
Clarke, Gecse, Sofron, Stach, Részegh T.
Gőz, Dóczi, Nagy, McCormick, Molnár
3
Ferencz Csibi, Láday, Reisz, Fodor, Becze
Tóth R., Weidemann, Djumic
4
Bajkó, Részegh Zs. A., Casaneanu, Rokaly N.
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Hozó Levente, Todor Krisztián
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:12 SCC Rokaly Sz. Péter B. Farkas T.
1-1 12:04 BJA Garát
1-2 23:39 SCC Rokaly Sz. Péter B.
2-2 27:55 BJA Galoha Tóth R. Djumic
2-3 28:04 SCC Rokaly Sz. Szkacskov
3-3 29:04 BJA Szabó Viikilä Elo
3-4 65:00 SCC GWS Rokaly Sz.
51 Kapura lövések száma 43
8 Kiállításpercek 8

Így lőtt mesterhármast és győztes büntetőt Rokaly Szilárd

 

A Sportklub szétlövésben elért sikere szűk hat percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum