Máris itt a szezon második FTC–UTE rangadója

   

Hat héttel ezelőtt 5-3-as hazai siker született a két fővárosi csapat Tüskecsarnok-beli összecsapásán.

Szombaton egyetlen mérkőzést rendeznek az Erste Ligában, az viszont komoly jelentőséggel bír: az FTC-Telekom az örök rivális UTE-t látja vendégül. A két csapat egymás ellen játszotta szezonbeli második mérkőzését: szeptember 18-án a zöld-fehérek 5-3-ra győztek az újpestiekkel szemben. Azt a meccset az FTC második sora döntötte el, Kestilä 2+1, Nagy Gergő és Kulmala 1+2 ponttal emelkedett ki. Az azóta eltelt másfél hónapban a lila-fehérek nem tudtak igazán erőre kapni, jelenleg 10 mérkőzést követően 10 pontjuk van, a vendégként lejátszott három találkozójukon pontot sem tudtak szerezni, a tabella utolsó előtti helyén állnak. A ferencvárosiak a középmezőnyben találhatóak, ám kevesebb összecsapást játszottak le a Kontinentális Kupa-szereplésük miatt, mint a riválisaik. Nagy Gergőék kilenc meccsükből hatot behúztak, hazai jégen ötvenszázalékos a mérlegük: a Corona Brasov, a DVTK Jegesmedvék és a Gyergyói HK is el tudta vinni a három pontot a Tüskecsarnokból.

A mérkőzést az M4 Sport+ élőben közvetíti, a derbi előtt ferencvárosi részről Sarcia Antonino, míg az újpestiektől Pokornyi Dávid állt kamera elé.

ftcute_20220918_th

fotó: Tumbász Hédi/FTC-Telekom

FTC-Telekom–UTE 3-2

   

A ferencvárosiak az első harmadban nyújtott teljesítményüknek köszönhetően másfél hónap alatt másodszor is legyőzték a lila-fehéreket a Tüskecsarnokban.

Jobban, lendületesebben kezdett a Fradi. Kaijser ziccerét még Rajna védte, ám a 6. percben már tehetetlen volt: Kreisz egy kavarodás után elhozta a korongot, higgadtan kicselezte az UTE kapusát, és fonákkal a kapuba talált (1-0). A gól után éledezett a lila-fehér alakulat, de Nagy Gergő a 15. percben megtörte a vendégek lelkesedését: a Ferencváros csapatkapitánya
végigkorcsolyázott a koronggal a pályán, és ő is egy Rajnával szemben bemutatott csel után duplázta meg az előnyt (2-0). Két perccel a harmad vége előtt emberhátrányba, majd fél perccel később kettős emberhátrányba került az UTE, Pokornyit és Kiss Philt állították ki a játékvezetők. A zöld-fehérek kihasználták a lehetőséget: Nilsson lekészítése után Nagy Gergő a rövid sarokba bombázott, második találatát szerezve (3-0).

A második játékrész elején Kmecet küldték büntetőpadra a játékvezetők, de nem tudott gólt szerezni a Ferencváros, Rajna Miklós jól állta a sarat. Az UTE viszont a 26. percben első emberelőnyéből betalált: Tóth Gergő kiállítását követően Kiss Dániel lőtte a sűrűjébe a korongot, amit Henttonen kotort kapuba (3-1). A 36. percben Kestila ütött közelről kapuvasat, de a középső játékrészben gól már nem született.

A 43. percben tovább zárkózott az Újpest: Henttonen, Benk, Just összjáték után a kanadai légiós tüzelt a felső sarokba (3-2). Két perccel később majdnem válaszolt a Fradi, Betteridge hosszúba tartó lökete a kapuvason csattant. Az 54. percben Kiss Dánielt állították ki, de a lövések elszálltak Rajna kapuja mellett. Három és fél minutummal a vége előtt időt kért Virág Csaba, később lehozták a kapust is a vendégek, de kihúzta a Ferencváros, és megnyerte a derbit.

Az FTC-Telekom visszatalált a győztes útra, és vasárnap a Brassót fogadja. Az UTE pedig hiába nyert meg két harmadot is, újabb vereséget szenvedett, és majd otthon, a Gyegyói HK-val szemben javíthat.

ftcute_20221029_nagyg

fotó: FTC-Telekom

A legfontosabb az, hogy megvan a győzelem

   

Az FTC-Telekom–UTE mérkőzés edzői nyilatkozatai.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Az első harmad egy álom volt! Talán azt gondolom, hogy itt a második játékrész elején annyi helyzetünk volt, hogy négy vagy öt nulla is lehetett volna a mérkőzés vége szerintem, de sajnos kihagytuk a helyzeteket. Ők ugye visszajöttek a meccsbe, és utána elkezdtünk görcsösen játszani, de amilyen helyzetben most voltunk, ez egy picit talán törvényszerű is volt. De tényleg tudtuk, hogy nagyon muszáj győzni, pláne az Újpest ellen, hogy kikeveredjünk ebből a negatív spirálból, ez egy picit talán rányomta a bélyegét itt a második, harmadik harmadra, de a legfontosabb az, hogy megvan a győzelem, és most innentől kezdve ez a görcsösséget el lehet felejteni, és tényleg játszani azt a játékot, amit az elején az első húsz percben mutattunk.”

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: “Abszolút nem volt meg az a küzdőszellem, aminek meg kellett volna lennie. Nem nyertük meg a párharcokat, és ez nagyon szembetűnő volt, minden korong a Fradié volt, és igazából nagy nyomás alatt tartottak minket, úgyhogy teljesen megérdemelt volt ez a háromgólos első harmad. Az jó, hogy utána úgy jöttünk ki, szeretnénk megnyerni a második harmadot. Ez sikerült is, tartottam azokat a reményeket, hogy hosszabbításban, vagy akár rendes játékidőben meg tudjuk fordítani a mérkőzést. Nagyon sokba került a harmadik harmadban az a két kiállítás a végén, az megtörte a lendületet. Az egy dolog, hogy kivédekeztük, de ha megtöri a lendületet, akkor nagyon nehéz utána újra elkapni a fonalat.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 821 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Muzsik, Balla.
Arany: 94,3% (Földes)
K
Rajna: 89,7% (Sági)
Karmeniemi, Sarcia, Nagy G., Tóth A., Kulmala
1
Tornyai, Kiss D., Henttonen, Just, Pereszunko
Szorokin, Kucsma, Kestilä, Kaijser, Betteridge
2
Kmec, Pokornyi, Benk, Shirley, Kiss Patrik
Nilsson, Boros, Farkas, Kreisz, Tóth G.
3
Kiss Phil, Balázsi, Nemes, Kovács A., Madácsi
Bán, Kozma, Galántai
4
Szabó Rácz, Németh, Kovács S., Balogh
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:14 FTC Kreisz
2-0 14:45 FTC Nagy G. Tóth A. Nilsson
3-0 19:36 FTC PP2 Nagy G. Nilsson Betteridge
3-1 25:36 UTE PP Henttonen Kiss D. Pereszunko
3-2 42:32 UTE Just Benk Henttonen
29 Kapura lövések száma 35
2 Kiállításpercek 10

Kreisz és Nagy Gergő is zavartalanul törhetett be a kapu elé

 

Az FTC-Telekom–UTE derbi videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR INFO
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum