DEAC–Corona Brasov 4-1

   

A debreceniek az első harmadban eldöntötték a brassóiak elleni mérkőzésüket.

A DEAC gólra váltotta a mérkőzés első emberelőnyét, Zalamaj vert hatalmas gólt a brassói kapuba. Az 5. percben már 2-0-ra vezettek a debreceniek: Polc hiába védett, Spirko fonákkal betette a kapujába a korongot. A második hazai fór majdnem rosszul sült el, megugrottak a vendégek, Hetényin is túljutott a korong, de az egyik játékos megmentette csapatát az emberhátrányos góltól. A kiegészülés után a Corona Brasov volt az aktívabb, a harmad közepén emberelőnybe került, sőt közel fél percig öt a három ellen is játszhatott, ám nem tudott szépíteni. A nyitó játékrész végén a DEAC-nak volt több helyzete, a fölény emberelőnnyé érett, az pedig gólt hozott: Zalamaj bombázott, Novotny talán beleért a lövésébe, mindenesetre 3-0-s hazai előnnyel vonultak szünetre a felek.

A második húsz perc elején kimaradt egy nagy debreceni ziccer, aztán nem sokkal később Gliga lőtt kapuvasat emberelőnyben. Ami a brassói csatárnak nem jött össze létszámfölényben, összejött teljes létszámban, a mérkőzés közepe táján meglőtte a vendégek szépítő találatát. A meccs felénél öt a négyre támadhatott a Corona, de nem tudtak élni a lehetőséggel, ahogyan a későbbi két fórral sem.

A harmadik játékrész elején emberelőnybe kerültek a cívisvárosiak, nem tudták megszerezni a negyedik góljukat. Nem sokra rá fordult a kocka, sőt a brassóiak megint öt a háromra is támadhattak, ám Hetényi vezérletével állták a rohamokat a fekete mezesek. A folytatásban is a kapusoké volt a főszerep, majd a végjátékban Polc lekorcsolyázott, ami arra volt jó, hogy Spirko eldöntse a mérkőzést egy üres kapus góllal.

A DEAC 4-1-re nyert, vasárnap a FEHA19 otthonában lép jégre. A Corona Brasov ugyanazon a játéknapon az FTC-Telekomhoz utazik.

Erdős Fruzsina dalpremier a Debreceni Egyetemen

fotó: DEAC

Egy szóval összegzem a mérkőzést: Hetényi

   

A DEAC–Brassó összecsapást követően mindkét mester a válogatott hálóőrt dicsérte.

György József, vezetőedző, DEAC: „Kértem a srácokat, hogy próbáljunk jól kezdeni, hiszen ha vezetsz, van egy lélektani előny. A második harmadban a sok emberhátránynak köszönhetően sikerült ezt a lélektani előnyt átfordítani, ami kitartott a mérkőzés végéig. Percről percre próbáltuk a 3-1-et megtartani. Egyértelműen Hetényi Zolit ki kell emelni, hiszen voltak olyan pillanatok, amikor még én sem hittem, hogy amit kifogott, azt még el lehet érni. Ez a csapatunk, ezek vagyunk, tudjuk, hogy ő van mögöttünk és úgy gondolom, ő is szereti ezeket a mérkőzéseket, ilyenkor van elemében, gratuláltam is neki. Egyértelmű, hogy minden egyes pontért vért izzadunk. Minden mérkőzés olyan kiegyensúlyozott, hogy egy másodpercre sem lazíthatunk. A következő megint egy idegenbeli mérkőzés, nagyon fontos lenne, hogy behúzzuk és megerősítsük az ötödik helyünket. Igazából Erdélyben is jó mérkőzéseket játszottunk és ott indultunk el felfelé.”

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brasov: „Úgy gondolom, pár szóval összegezni lehet ezt a mérkőzést. 62 lövésből 61 védést mutatott be Hetényi. Természetesen meg kell említeni, hogy sokkal jobb kezdés kell ennél, hiszen az utolsó három mérkőzésünkön a kezdésünk távol állt a jótól. Az első 3-4 perc alatt már többgólos hátrányba kerültünk, a srácoknak több munka, több fókusz kell már az elejétől kezdve, hiszen az utolsó két mérkőzésünk alatt 105 lövésünk volt, mégis csak egy gólt szereztünk ebből, ami kevesebb mint 1%.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 376 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Szabó, Vincze.
Hetényi: 98,4% (Gönczi L.)
K
Polc: 90,3% (Tőke)
Jakabfy, Zalamaj, Spirko, Izacky, Dalecky
1
Sweeney, Boriszenko, Schaber, Valchar, VanWormer
Bogesic, Szoszunov, Kozma, Mihalik A., Novotny
2
Garcia, Williams, Domingue, Zagidullin, Gliga
Bukor, Vokla, Molnár D., Révész, Sági
3
Bors, Gajdó T., Szabó, Kovács, Gajdó B.
Sándor, Mihalik G., Szmirnov
4
Buda, Vasile N. R., #6548, Vasile A.
György József, Kecskeméti Áron
E
MacQueen Dave, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:22 DEB PP Zalamaj Izacky Novotny
2-0 04:16 DEB Spirko Dalecky Izacky
3-0 18:23 DEB PP Novotny Zalamaj Dalecky
3-1 27:05 BRA Gliga Valchar Zagidullin
4-1 59:49 DEB EN Spirko Dalecky Hetényi
32 Kapura lövések száma 62
16 Kiállításpercek 18

Zalamaj nagy gólt vert a brassói kapuba

 

A DEAC–Corona Brasov mérkőzés öt gólja három percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum