FEHA19–SC Csíkszereda 3-4

   

A székesfehérvári fiatalok hatalmasat küzdöttek, ám végül nem szereztek pontot a címvédő Sportklub ellen.

Székesfehérváron folytatta magyarországi túráját az SC Csíkszereda. Nem mondhatni, hogy Gecséék kirobbantak az öltözőből, időnként fáradtnak tűntek, ami nem is csoda, 24 órával korábban Dunaújvárosban meccseltek és győztek 3-1 arányban. Az akadémisták megérezték a lehetőséget és energikus játékukkal több helyzetet is kialakítottak Szamankov kapuja előtt, a vezetést azonban nem tudták megszerezni. A folytatásban a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A fehérvári fiatalok az elmúlt meccsükhöz képest sokkal jobban játszottak, Rétfalviék előtt több gólszerzési lehetőség is adódott. Sportszerű volt a mérkőzés, az első harmad kiállítás nélkül ért véget. Sokáig úgy tűnt, gól nélküli döntetlennel mehetnek pihenni a csapatok, amikor a 20. percben Kóger Balázs passzából Mingazov betalált (1-0). Az első harmadba jóval több energiát fektető FEHA – 13-7-re nyerte a kapura lövési mutatót a hazai alakulat – megérdemelt előnnyel mehetett a szünetre.

A középső felvonás elején gyorsan egyenlítettek az erdélyiek. Fodor Csanád remek passzával Reisz Áron kilépett, legyorsulta védőjét, majd fonákkal a hálóba emelt (1-1). Lendületesebbek voltak Beczéék, mint a nyitó harmadban, 2 az 1 ellen meglógtak, Salamon csak szabálytalanul tudta megállítani az akciót. A meccs első kiállításából nem született gól. Feljavult a Sportclub, az akadémisták sem hagyták magukat, élvezetes volt az összecsapás. A meccs felénél Salló és Mayer talált egymásra, a büntetőpadra végül Részegh ült ki. Első fórjából nem tudta visszavenni a vezetést a Bogdanov-csapat, sőt a kiegészülés után egy veszélyes szeredai kontrát fogott Tóth Balázs. Felpörgött a házigazda, remek cserék követék egymást, Győrffy lőtt takarásból, majd Dézsi is veszélyeztetett, végül egy közelire ért le bravúrral Szamankov. A kihagyott helyzetek nem fértek bele, a 38. percben Szkacskov körbe korcsolyázott a pakkal, visszafordult, Kubathoz játszott, majd berobbant a passzra és megfordította az állást (1-2). Remek egyéni alakítás volt!

A 42. percben áthúzódó emberelőnyből egyenlített a FEHA: szépen járt körbe a korong, végül Mingazov zúdította a pakkot a hálóba (2-2). Támadásban maradtak Cizasék, Salamon távolija a blokkról Szkacskov elé pattant, aki megiramodott és gólra váltotta a szólót (2-3). Élvezetes volt a meccs, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Reisz Áron ült ki két percre a büntetőpadra, ebből az előnyből is betaláltak a hazaiak: a Dobmayer távolija utáni kipattanót Fekete Alex gyötörte át a gólvonalon (3-3). Maradtak a jégen a speciális egységek, ezúttal fordított szereposztásban. A 49. percben ismét a vendégek vezettek: Becze kapu mögüli passzát Rokaly vágta a hálóba (3-4). Az utolsó tíz perc előtt szusszantak picit a felek, alábbhagyott a góleső. Küzdelmesebb lett az összecsapás, kevesebbszer jutottak el helyzetekig a csatárok. A hajrában kimaradt egy fehérvári emberelőny, majd Tóth Balázs is lekorcsolyázott. 6 az 5 ellen több lehetősége volt a hazaiaknak, de az izgalmas végjátékban újabb gól már nem esett. A Csíkszereda két napon belül második Fejér megyei ellenfelét is legyőzte. A hazaiak is elégedettek lehetnek a teljesítményükkel, az utolsó pillanatig szorongatták a regnáló bajnokot.

fhascc_221028

fotó: Soós Attila/FEHA19

Egy pontra rászolgáltunk volna

   

A fehérváriak mestere elégedett volt csapatával.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Kicsit megilletődötten kezdtünk, de az első öt perc után a srácok megérkeztek a mérkőzésbe, elkezdtünk jól játszani és kialakítani helyzeteket. Elégedett vagyok a csapattal, ahogyan játszott, ahogyan belerakták a kemény munkát a pályán. Közel voltunk az ellenfelünkhöz, a második harmadban sajnos pár hibát vétettünk és a Csíkszereda kétszer betalált. Visszajöttünk ebből a harmadik harmadban, és végén is volt esélyünk az egyenlítésre. Összességében jól néztünk ki, elégedett voltam az energiával, amivel játszottunk, sajnos ezért most nem járt pont, pedig szerintem egyre rászolgáltunk volna. A show megy tovább, szombaton edzünk, aztán vasárnap egy új esély nyílik.”

Todor Krisztián, másodedző, SC Csíkszereda: „Nem kezdtük jól a mérkőzést, a védekező zónában szétszórtak és szervezetlenek voltunk. Sok olyan hibát vétettünk, amelyet ezen a szinten nem engedhettünk volna meg magunknak. Az ellenfelünk jó mérkőzést játszott, küzdöttek, hajtottak, ütköztek, sokat koriztak. Egyedül a helyzetkihasználás döntött a mi javunkra.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 265 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Árkovics, Kocsány.
Tóth: 84,0% (Zupancic)
K
Szamankov: 91,7% (Simo)
Kóger, Mingazov, Cizas, Ambrus Cs., Simon
1
Kubát, Farkas T., Szkacskov, Rokaly Sz., Péter B.
Csollák, Dobmayer, Keceli-Mészáros, Fekete, Zezelj
2
Salló, Gecse, Sofron, Stach, Részegh T.
Salamon, Farkas B., Rétfalvi, Farkas L., Mayer
3
Ferencz Csibi, Láday, Reisz, Fodor, Becze
Dézsi, Győrffy, Alapi, Grin
4
Bajkó Cs., Részegh Zs. A., Casaneanu, Péter A.
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
Hozó Levente, Todor Krisztián
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 19:12 FHA Mingazov Kóger Cizas
1-1 22:47 SCC Reisz Fodor Gecse
1-2 37:28 SCC Szkacskov Kubát Farkas T.
2-2 41:14 FHA PP Mingazov Cizas Rétfalvi
2-3 43:24 SCC Szkacskov Rokaly Sz.
3-3 45:14 FHA PP Fekete Dobmayer
3-4 48:20 SCC PP Rokaly Sz. Péter B. Becze
36 Kapura lövések száma 25
4 Kiállításpercek 8

Szép gólokat hozott a FEHA19–Sportklub meccs

 

A pénteki találkozó videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum