BJAHC–FEHA19 9-2

   

A keddi játéknap egyetlen mérkőzésén a listavezető BJA HC meglepetés nélkül érvényesítette a papírformát a sereghajtó FEHA19 ellen.

A meccs tulajdonképpen már az első harmadban eldőlt. A FEHA19 a 7. percig tudta tartani a BJA-t, éppen támadtak, amikor Viikilä a megszerzett koronggal két védő gyűrűjében kiugrott, meg sem állt a kapuig és bevarrta. Négy perccel később Nagy Krisztián cseleivel és gyorsaságával nem tudtak mit kezdeni a fehérvári védők, a csatár lövését még védte Zupancic, ám a kipattanó korongot Tóth Richárd gyűjtötte be, visszapasszolt Nagyhoz, aki másodszor már nem hibázott. Újabb négy percet követően McCormick szerzett korongot a felezőnél, kettő az egyben elmentek Varga Kadennel, aki a társtól kapott korongot a hálóba lőtte. A 18. perc kezdetén érkezett a BJA negyedik találata: a hazaiak szétszedték a vendégek védelmét, a kapu előtt kettő az egyben maradtak a védővel, Schleckmann szélről Elóhoz passzolt, ő meg a védő előtt Galohához, neki már csak annyi dolga volt, hogy belője a ziccert.

A fehérváriaknak annyi sikerélmény jutott a második harmad elején, hogy kivédekeztek egy emberhátrányt. A meccs felénél azonban bármennyire próbálkoztak, nem tudták elvenni a korongot az előretörő BJA-soktól, ráadásul Szabó Bencéről olyannyira megfeledkeztek, hogy a védő a kapu előtt várhatta a korongot, ami érkezett is Viikilätől is, az exfehérvári játékos belőtte az ötödiket. A hatodikot Schleckmann szerezte, az első lövésébe még beleállt Zupancic, de a kipattanóból már eredményes volt. A harmad végén a vendégek kivédekeztek egy újabb fórt, aztán előnyben játszhattak volna, de végül négy a négy ellen fejezték be a csapatok a játékrészt.

A harmadik harmadból öt perc telt el, amikor ismét faképnél hagyták a BJA játékosai a fehérváriakat, ezúttal Tóth Péter nézett farkasszemet a kapussal, és egy rövid videózás után biztossá vált, hogy gólt lőtt, a korong a hátsó kapuvasról pattant ki. Két perccel később Csollák Márkó szépített nevelőegyesülete ellen, majd röviddel ezután éppen őt állítottak ki, a fórt szinte azonnal kihasználta a BJA, amelynek nyolcadik találatát Garát Zsombor szerezte. Erre azonban volt válasza a FEHA19-nek, Rétfalvi lőtt szép gólt, a túloldalon pedig Zupancic védett ki bravúrral egy ziccert.

A 9–2-es végeredményt tizenkét másodperccel a vége előtt Elo állította be egy közelivel, simán nyert a listavezető BJA.

bjahc feha

fotók: Várhegyi Erna/BJAHC

Most kell visszafordítanunk az egymásra mutogató ujjakat

   

Elégedett, illetve roppant kritikus értékelések a BJAHC FEHA19 elleni 9-2-es kiütése után: Arany Máté szerint a keddi teljesítmény egyenesen méltatlan volt a fehérvári hoki hírnevéhez.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Nagyon élesen álltunk bele a meccsbe, abban maradtunk, hogy az első öt perc hiba nélkül kell, hogy teljen minden harmadban. Azt kell mondanom, az ellenfél most ebbe belefutott. Nyilván nagyon szép és kreatív dolgokat csináltunk, de volt rá helyünk és időnk. Ez volt az alapja. Ötvenet lőttünk kapura, de volt olyan mérkőzésünk, pont tavaly ellenük, amikor hetvenet lőttünk, és kettő-egyre tudtunk csak nyerni. Azt mondtam a srácoknak, hogy klassz volt, jó volt, éjfélig lehet rajta elmélkedni, de aztán az új feladatokra kell koncentrálni, és abból lesz bőven.”

Arany Máté, másodedző, FEHA19: “Brutálisan őszinte tükröt mutatott ez a mérkőzés arról, hogy hol tartunk. Voltak jó támadásaink, de minden hibát kegyetlenül megtorolt az ellenfelünk. Úgy jöttek át a támadóharmadtól egészen a mi védekező harmadunkig, mint kés a vajon… Nagyon-nagyon gyenge teljesítmény volt ez, ami szerintem nem méltó a fehérvári hoki hírnevéhez, amiért olyan sokan, olyan sokat dolgoztak. Mélyen vagyunk, az biztos, most kell a legösszetartóbbnak lennünk, most kell az egymásra mutogató ujjakat is visszafordítanunk, megtalálnunk azt, hogy ebből a gödörből, amiben vagyunk most, hogy tudunk majd kijönni. Biztos vagyok abban, hogy ha most beletesszük azt a munkát, amit kell, még valami jó is kisülhet ebből, mert vannak erre indikáló tényezők a mérkőzéseinken. Vannak jó korongkihozatalaink, vannak jó támadásaink, de minden, úgymond, juniorkorú hibát nagyon drága tanulópénzen kapunk vissza.”

Szabó Bence, védő, BJAHC: “Ez a Fehérvár fiatal csapat, most a juniorokkal, ellenük is próbáltuk a saját játékunkat játszani, de a végén kicsit kiengedtünk, ez probléma volt. Hatvan percig kell koncentrálni és százszázalékosan játszani egy meccsen. “

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 385 néző. Játékvezetők: Korbuly, Korbuly, Kis-király, Mizsák.
Kornakker: 90,0% (Farkas R.)
K
Zupancic: 82,0% (Márkus)
Szabó B., Uimonen, Ravasz, Galoha, Culigin
1
Dolinar, Mingazov, Cizas, Ambrus Cs., Simon
Varga, Garát, Elo, Viikilä, Schlekmann
2
Csollák, Reiter, Keceli-Mészáros, Fekete, Zezelj
Gőz, Dóczi, Nagy K., McCormick, Tóth R.
3
Kóger, Dobmayer, Rétfalvi, Farkas L., Mayer
Tóth P. N., Molnár, Weidemann, Djumic
4
Salamon, Farkas B., Dézsi, Győrffy, Alapi
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:13 BJA Viikilä Elo Schlekmann
2-0 11:07 BJA Nagy K. Tóth R.
3-0 15:01 BJA Varga McCormick
4-0 17:02 BJA Galoha Elo Schlekmann
5-0 29:57 BJA Szabó B. Viikilä Elo
6-0 33:02 BJA PP Schlekmann Garát Szabó B.
7-0 44:17 BJA Djumic Tóth P. N. Molnár
7-1 46:12 FHA Csollák Cizas Farkas B.
8-1 47:47 BJA PP Garát Schlekmann Viikilä
8-2 49:55 FHA Rétfalvi Csollák Győrffy
9-2 59:47 BJA Elo Viikilä Schlekmann
50 Kapura lövések száma 20
2 Kiállításpercek 10

Egy híján tíz könnyed BJA-gól a fehérvári kapuban

   

Valósággal átrohantak a budapestiek a fehérváriakon, ezt az alábbi összefoglaló is hűen szemlélteti.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum