Belelendült a DVTK ifjúsági csapata

 

Verba Gáborék négy vereség után három mérkőzéses győzelmi szériában vannak. Heti utánpótlás-körkép.

U21

Mindössze két mérkőzést rendeztek az elmúlt héten az U21-es bajnokságban: a négy meccset követően 1 győzelemmel álló Budapesti JA a Tüskecsarnokban fogadta a Vasast. Timo Keppo csapata az első harmadban Ravasz Csanád, Romits Benedek és Rácz Levente találataival hamar háromgólos előnyt épített ki, és bár a Vasas Bayer és Weiler (emberhátrányos) találatával szorossá tette a végjátékot, a BJA 3-2-vel megszerezte második győzelmét és feljött a tabella harmadik helyére. A másik mérkőzésen a FEHA19 Debrecenben szerezte meg idei első pontjait. Bár a felnőtt csapatnál is számításba vett Ördög Roland megszerezte a vezetést a DEAC-nak, a Fehérvár Grin és Németh Zalán emberelőnyös góljaival még az első harmadban fordított. A folytatásban Karda Norbert egyenlített, majd Dézsi újból a vendégeknek szerezte vissza a vezetést. A hajrában a DEAC 6 a 4 ellen támadhatott, de gólt mégis a FEHA19 ütött, Győrffy Szilárd állította be a 4-2-es végeredményt. A győzelem ellenére a székesfehérváriak maradtak a hatodikak, míg a DEAC továbbra is negyedik.

U18

Elkapta a fonalat a DVTK ifjúsági csapata. Verba Gáborék a bajnokság első négy mérkőzésén vereséget szenvedtek, majd október 15-én megtört a jég a DEAC ellen. A siker valamit megmozgathatott a miskolci legényeknél, mert az elmúlt héten lendületből verték előbb Budapesten a BJA-t, majd Székesfehérvárról is elhozták a pontokat. A Tüskecsarnokban 6-1-re győztek a Jegesmedvék: Bak Ármin és Artyom Grjaznov duplázott, Orosz Gergő 97%-kal védett. A FEHA19 bár 15 percet követően 2-1-re ment a borsodi együttes ellen, Kuscsov a középső harmadban egyenlített, majd a záró felvonásban Oláh Tamás és Tóth Péter találatival 4-2-es Jegesmedve-siker született. A DVTK áldozatai a DEAC ellen vigasztalódhattak: a FEHA19 a pontokat igazságosan elosztva 6-4-re, a BJA Ravasz Csanád 4 góljával és Lobenwein Bálint duplájával 12-3-ra verte a hajdúságiakat. A bajnokságot pontazonossággal vezeti a BJA, a FEHA19, valamint a két mérkőzéssel kevesebbet játszó Újpesti JA.

A B csoportban a HKB egygólos mérkőzésen győzött Dunaújvárosban, majd szintén gólszegény találkozón verte a Szombathelyi Pingiveket. Az Egerszegi Titánok a Sportországnál, a Győr az Óbudánál, az FTC-Telekom a KSI-nél bizonyult jobbnak. A B csoportot a hibátlan FTC vezeti a Kárpáti Farkasok és a HKB előtt.

U18 Ausztria

Az elmúlt hétvégén a Vasas és az Újpesti JA indult ausztriai túrára. A Vasas Szabó Bulcsú és Szűcs Tamás dupláival 6-3-ra verte az Okanagant, majd büntetőlövéseket követően 3-2-re maradt csak alul Salzburgban. Az Újpesti JA hatalmas csatában 5-4-re győzni tudott Salzburgban: a győztes gólt Polónyi Kristóf jegyezte. Másnapra viszont elfáradtak a lilák, az Okanagan 5-2-vel otthon tartotta a pontokat. A bajnokság első 3 helyén továbbra is osztrák csapat áll, de a negyedik Újpesti JA vesztett pontok tekintetében már jobb, mint a harmadik Salzburg.

U16

A serdülők I. csoportjában az Újpesti JA a Kárpáti Farkasokat verte, a BJA U15-ös együttese Miskolcról hozta el a győzelmet, a Vasas hazai jégen gyűrte le a FEHA19-et. A tabellát a hibátlan Vasas vezeti. A II. csoportban már csak a Győr és az UTE veretlen, a III.-ban az Egerszegi Titánok 100%-osak, a IV.-ben a Székelyföldi JA második csapata a listavezető, míg az V. csoport aktuális elsője a Zempléni Hiúzok.

DVTK U18

Fotó: DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia/Facebook

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 20., hétfő
EL 17:30 GYEFTC 2-3VÉGE
március 21., kedd
EL 17:30 GYEFTC 1-2 HVÉGE
NL 20:00 LUGGSE 
  • SPORT 2
március 22., szerda
AL 21:15 WRMIKO 2-3VÉGE
március 24., péntek
EL 19:30 FTCGYE 3-5VÉGE
  • M4 SPORT
március 25., szombat
EL 19:15 FTCGYE 3-2VÉGE
  • M4 SPORT+
AL 21:00 IKOWRM 5-3VÉGE
március 27., hétfő
EL 17:15 GYEFTC 5-1VÉGE
  • M4 SPORT
március 28., kedd
SHL 19:00 VAXLHF 
  • SPORT 2
március 29., szerda
EL 18:30 FTCGYE INFO
SHL 19:00 FBKFRÖ 
  • SPORT 2
április 5., szerda
VÁL 17:00 HUNUKR 
Partnerünk
Archívum