A Brassó ellen zárkózhat a Sportklub

   

Vasárnap délután egy Erste Liga mérkőzést rendeznek, a Corona látogat Csíkszeredába, Garrett Clarke visszatérhet eltiltásából.

Helyi idő szerint 18:30-kor (magyarországi szerint 17:30-kor) a nyolcadik helyen szerénykedő Csíkszereda a hatodik Corona Brassót fogadja. A két együttes három hete fordított pályaválasztással megmérkőzőtt már egymással, akkor egy gólszegény mérkőzésen Péter Balázs találatával a Sportklub 1-0-ás győzelmet aratott. A Szereda elmúlt hétvégen a Kontinentális Kupában volt érdekelt, bár a házigazda franciáktól kikaptak, a Fradi 5-2-es legyőzéséből erőt meríthetnek Hozó Leventéék. A lendület rá is férne Becze Tihamérékra, mert bár 5 meccses pontszerző szériában vannak, a 8 mérkőzésen gyűjtött 11 pontjuk nem mondható fényesnek. Sofron István mérkőzések óta nem áll az edzői stáb rendelkezésére, de a Brassó ellen visszatérhet 6 mérkőzéses eltiltásából Garrett Clarke. A Sportklub emberelőnyös mérlege tragikus képet fest, hiába játszottak még csak 8 mérkőzést az Erste Ligában, messze a legtöbb időt tölthették emberelőnyben, az eredmény ennek ellenére mindössze 3 gól. A brassói speciális egységek viszont remekül dolgoznak, mindkét rangsorban a második helyen állnak. Dave MacQueen együttese a magyarországi csapatok erdélyi túrájat 8 ponttal zárta, majd egy gyenge második harmadnak köszönhetően 6-4-re kikapott a Gyergyótól. A brassói légiósok továbbra is zsákszámra termelik a pontokat, ha esetleg a Gyergyó ellen visszatérő Kóger vagy a gól nélkül álló Kovács Mátyás is beindulna, akkor még veszélyesebb lehetne a Corona.

kubat_adorjan

SC Csíkszereda–Corona Brasov 7-0

   

A címvédő kapott gól nélküli, magabiztos diadalt aratott az erdélyi rangadón.

A Csíkszereda ezen a mérkőzésen ismét soraiban tudhatta Sofron Istvánt, illetve a hat meccses eltiltását letöltő Garrett Clarke-ot. Ők egy perc elteltével máris főszereplőkké váltak: Sofron és Részegh Tamás összjátéka után Clarke lőtt távolról a jobb felsőbe. Nem telt még el hat perc sem, amikor a hazaik már kétgólos előnyre tettek szert. Szkacskov indult el a kapu mögül, tett egy nagy kört a védők körül, majd miután senki sem piszkált oda neki, jobbról Tőke mellett a hálóba lőtte a korongot. A Brassónak mindeközben csak egy szabálytalan gólra futotta fórban, s bár volt helyzetük a szépítéshez, a 13. percben Láday gondolta úgy, hogy lő egyet a kék vonalról, Péter Balázs pedig úgy tudott még hozzáérni a koronghoz a kapu előtt, hogy az berepült a ketrecbe.

Ha a háromgólos hátrány nem okozott volna fejfájást a Brassónak, a 17. perc kezdetén Kóger fejre támadásért öt perc plusz végleges kiállítást kapott. A vendégek emberhátránya még tartott, amikor a második harmad elején Szkacskov adott mértani pontosságú passzt a kapu előtt álló Részeghhez, ő pedig belőtte a Csíkszereda negyedik találatát. A meccs feléhez közeledve jött az ötödik is: Sofron vitte fel a szélen a korongot, Gecséhez passzolt, ő pedig távolról lőtt. Sofron remekül takarta a kilátást Tőke Zoltán elől, akinek ez volt az utolsó csepp a pohárban, a Brassó kapusa cserét kért. A vendégek legnagyobb helyzete a játékrész végéhez közeledve Gliga előtt adódott, aki egyedül vihette a korongot a kapura, de Adorján nagyot védett.

A Csíkszereda hatodik találata a harmadik harmad elején érkezett. Bár elvesztették a korongot a kapu mögött, visszaszerezve azt Stach kipasszolta a harmadba Sofronnak, aki középtávolról a bal felsőbe küldte a korongot. A hajrá kezdetén ismét Sofron lehetett volna eredményes, kiugrott a védő gyűrűjéből, eltette a korongot a kapujából kirontó Polc felett, aki mindeközben buktatta a csatárt. A büntetőt védte a rutinos kapus. A meccs legszebb gólja még csak ezután jött: Kubát először Sweeneyt küldte el egy csellel a kapu elől, majd Polc sem tudta lekövetni védő mozdulatait, s ezzel beállította a kiütéses, 7-0-s végeredményt.

sofron_koger_sccbra

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Az ilyen mérkőzések miatt sportolunk

   

A Sportklub–Corona Brasov másodedzői nyilatkozatai.

Tódor Krisztián, másodedző, SC Csíkszereda: “Úgy gondolom, az idény során az eddigi legjobb teljesítményt tudtuk nyújtani. Próbáltuk átmenteni a Kontinentális Kupán mutatott jó játékunkat. Erre lesz szükségünk a most következő magyarországi túránk során is. Igyekszünk minimalizálni a hibákat a védekező zónában, minden edzésen azon dolgozunk, hogy jobbak, erősebbek legyünk, többet és gyorsabban tudjunk korcsolyázni. Ezek mind a játék fontos összetevői. Próbálunk fejlődni minden tekintetben. Hétfőre szabadnapot kapnak a srácok, kedden újból edzés, este pedig indulunk is Magyarországra, ott ismét mindent megteszünk, hogy győzelmekkel térjünk haza.”

Strenk Hunor, másodedző, Corona Brasov: ”A hazai csapat a játék minden aspektusában felülmúlt minket. Készültünk a találkozóra, hiszen tudjuk, ez mindig egy igazi párharc szokott lenni a két erdélyi csapat között, az ilyen mérkőzések miatt sportolunk. A Csíkszereda teljesen megérdemelten győzött, a játék minden elemében fölénk nőttek: a fizikális részében, támadásban, védekezésben, kapusteljesítményben egyaránt. Ez volt az oka a vereségünknek. A következő összecsapásokon sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt kell nyújtanunk. Erre kell a közeljövőben törekednünk, mert egyelőre nagyon hullámzó mind a játékunk, mind pedig az eredményességünk.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1950 néző. Játékvezetők: Mihai, Mihai, André, Bandi.
Adorján: 100% (Simo)
K
Tőke: 68,8% (Polc: 90,5%)
Kubát, Farkas, Szkacskov, Rokaly Sz., Péter B.
1
Sweeney, Boriszenko, Schaber, Valchar, VanWormer
Clarke, Gecse, Sofron, Stach, Részegh T.
2
Garcia, Williams, Domingue, Kóger, Gliga
Ferencz Csibi, Láday, Reisz, Fodor, Becze
3
Bors, Gajdó T., Zagidullin, Vasile A., Gajdó B.
Bajkó, Részegh Zs. A., Casaneanu, Rokaly N.
4
Buda, Vasile N. R., #6548, Szabó
Hozó Levente, Todor Krisztián
E
MacQueen Dave, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:05 SCC Clarke Részegh T. Sofron
2-0 05:47 SCC Szkacskov Péter B. Rokaly Sz.
3-0 12:19 SCC Péter B. Láday Clarke
4-0 21:20 SCC PP Részegh T. Szkacskov Becze
5-0 27:41 SCC Gecse Részegh T. Ferencz Csibi
6-0 41:33 SCC Sofron Stach
7-0 56:15 SCC Kubát Szkacskov Péter B.
37 Kapura lövések száma 28
26 Kiállításpercek 37

Szkacskov körbekorcsolyázta a brassóiakat

   

A Sportklub 7-0-s diadalának videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum