Hydro Fehérvár AV19?Black Wings Linz 2-1

   

Gólszegény mérkőzésén verte a ligaelsőt a hatodik helyre fellépő Fehérvár, Ambrus Gergő első ICEHL-találatát jegyezte.

Kevesebb mint 24 órával a bajnok elleni vereséget követően a listavezető látogatott Fehérvárra. Nem látszott a fáradtság a mieinken, energikusan kezdték az összecsapást. A 2. percben Terbócs beszáguldott a harmadba, egy csellel becsapta védőjét, lövése mellé szállt. A tavalyi döntős Volán egyik alapembere, Rasmus Tirronen nem unatkozott a linzi ketrec előtt, alaposan bemelegítették Petanék. A fölény emberelőnnyé kamatozott, St-Amant így is kilépett, szerencsére Roy bravúrral védte a szólót. Az emberfór komoly fehérvári lehetőség nélkül ért véget. A 12. percben Romig közelről próbálkozhatott egy lekészítés után, Roy ismét magabiztos volt. Mezőnyjátékkal folytatódott a csata, kevesebb gólhelyzettel. A 17. percben egy saját harmadból indított akció futott a jégen, Betker erőszakos volt, passzát Ambrus Gergő lőtte a hálóba (1-0). A fiatal csatár első gólját szerezte az osztrák bázisú bajnokságban, amit a játékvezetők rövid videózás után szabályosnak ítéltek. A hajrában a linziek körbelőtték a kaput, Roy több bravúrt is bemutatott. Tirronen sem maradt el kapustársától, Stipsicz lövését hárította.

A középső játékrész elején egyenlő erők küzdöttek a jégen. A 24. percben Horváth Milán rásuhintotta a kékről, a kipattanóra Sarauer ért oda elsőként (2-0). A gól lendületbe hozta a Volánt. Rendben volt a letámadás, ez sok szerzett korongot eredményezett már a semleges harmadban. A negyedik sor élen járt ebben, Mihály Ákos lövését védte Tirronen. A 28. percben egy kontrából szépítettek az osztrákok: a 2 az 1 elleni akció végén Gaffal okosan megvárta, míg mindenki túlszalad rajta, majd kipúpozta a hálót (2-1). Jól reagáltak a hazaiak a bekapott gólra, gyors egymásutánban Petan, Kuralt és Newell is ziccert hibázott. Az utolsó percek a védekezésről szóltak. A 37. percben Fournier mehetett a büntetőpadra. Roy továbbra is remek formában védett, őrizte az egygólos előnyt. A végén Ambrus Gergő második gólját is megszerezhette volna, de ez is kimaradt. Izgalmas záró harmadra volt kilátás.

A harmadik felvonás elején Betker kiállítása miatt a speciális egységeké volt a főszerep. Sikerült kivédekezni az emberhátrányt. Öt az ötben Romig nagyon élt, többször veszélyeztette a Volán kapuját. A 48. percben egy saját harmadban eladott korongra St-Amant csapott le, ajtó-ablak ziccerét Roy földöntúli bravúrral fogta. Egy-egy ilyen hibától eltekintve jól védekezett a Fehérvár, az utolsó 10 perchez érve őrizte 2-1-es előnyét. Okosan tartották a korongot Háriék, egy késleltetett kiállításnál hosszú másodperceket lepörgettek az óráról, majd következett az emberelőny. Nem sikerült lezárni a meccset, de csak bő 2 perc maradt a végső dudaszóig. Lebler lövését Roy védte, mindent egy lapra feltéve támadott a Linz. Sokáig lövőhelyzetet sem tudtak kialakítani, önfeláldozóan védekeztek Stipsiczék. Az utolsó másodpercekben egy kapu előtti kavarodás során a meccs addigi legnagyobb helyzete is kimaradt, Roy áthatolhatatlan falként tornyosult a vendégtámadók előtt. Kapusa vezérletével a Hydro Fehérvár 2-1-re legyőzte a listavezetőt, de talán ennél is fontosabb, hogy a pénteki meccshez képest játékban és fegyelmezettségben is nagyot lépett előre.

Ambrus Gergő

Fotó: Soós Attila / Hydro Fehérvár AV 19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum