Hydro Fehérvár AV19?Salzburg 4-6

 

A magyar ICEHL-együttes hiába vezetett 3-1-re, fordulatos mérkőzésen alulmaradt a címvédővel szemben.

A sűrű menetrend közepette szokatlanul hosszú szünet után lépett jégre a Volán. A fehérváriaknak frissesség szempontjából jót tett a pihenő, de többen nem lettek. Sérülés miatt a védelemből Henrik Nilsson, betegség miatt Andrew O?Brien, míg a támadóknál az eddig nagyszerű szezont futó Vértes Nátán és a régóta maródi Magosi Bálint hiányzott. A kapuban Horváth Dominik kezdett.

Borzasztóan indult a mérkőzés. Alig 12 másodperc elteltével egy védelmi hiba után Huber vezetést szerzett a bajnoknak (0-1). Gyorsan jött az egyenlítés: Sarauer rátűzte messziről, a kipattanót az első gólnál hibázó Campbell lőtte a hálóba (1-1). A játékvezetők kapusakadályozás miatt visszanézték az esetet, majd érvényesítették a találatot. A 4. percben Ambrus Gergő megelőzte a bekkjét, Kickert bravúrral hárította a kiugrást. Remekül reagált a korán bekapott gólra a Constantine-csapat, jól pörögtek a lábak. Petan előtt adódott a következő lehetőség, a kapu előterében kihúzták alóla a lábát, magasan volt a faulthatár, nem ért kiállítást. A harmad derekán nagyon jött a Salzburg, de betalálni nem tudott. A keménységre egyik oldalon sem lehetett panasz, hatalmas ütközések színezték a játékot. Magas fordulatszámon pörgött a házigazda, főleg a beleérések voltak veszélyesek. Egy eladott korong után Horváth Dominik bravúrjára is szükség volt. A jó iramú első harmad emberelőnyben egy Petan-kapuvassal ért véget.

Lewington büntetéséből 1 perc 24 másodperc áthúzódott a középső felvonásra. A legnagyobb lehetőség Sarauer és Kuralt előtt adódott, akik Hári passzából kapirgáltak a kapu előtt, végül Kickerté lett a pakk. A 25. percben szenzációs góllal fordított a Volán: Erdély keresztpasszából indult a tiki-taka, Petan, majd Campbell volt a korong útja, Hárinak csak az üres kapuba kellett helyeznie (2-1). A 29. percben óriási tűzijátékot rendezett a Fehérvár: Newell szólózhatott, a kapuvas megmentette az osztrákokat, majd Kickert védett a bárddal. Fournier érkezett, a lecsorgót a bevetődő Mihály Ákos kotorta a kapuba (3-1). Gyorsan elillant a kétgólos előny, bő egy perc elteltével Robertson egyéni akcióját követően Lewington szépített (3-2). Stipsicz kiállítása következett, ezt is kihasználták a látogatók: Genoway kék vonalas bombájával a 32. percben már egyenlő volt az állás (3-3). Itt még nem volt vége, megérezte a vérszagot a Red Bull, a 35. percben úgy tűnt, Horváthé lesz a korong, Huber még rácsapott, a játékszer pedig a kapuba pattant (3-4). A gól után Kevin Constantine kapust cserélt, Horváthot Roy váltotta a ketrec előtt.

A záró játékrészben Erdély Csanád gyorsan hangulatba hozta a szurkolókat: a semleges harmadban korongot lopott, és góllal zárta a szólót (4-4). A találat értékét növeli, hogy Kuralt áthúzódó kiállítása miatt emberhátrányban született. A 46. percben MacWilliam szabálytalankodott, Genoway hevesen vitatta, 10 perces fegyelmit kapott. Emberelőnyből nem sikerült visszavenni a vezetést. Az 51. percben a Salzburg is megkapta az esélyt, Terbócs szállt ki rövid időre a meccsből, ez a fór is kimaradt. Elkeseredett küzdelem folyt a mindent eldöntő gólért. A hazaiak sokszor emlegették nyilatkozataikban, hogy fegyelmezettebb játékra van szükség és ismét ez hibádzott. Az 54. percben Campbell adta el a korongot a saját harmadában, Thaler köszönte szépen és újra a vendégeket juttatta előnyhöz (4-5). Igazán bosszantó volt, hogy meg sem kellett dolgozniuk a gólért. A hajrában Petan kiállításánál eldőlni látszott az összecsapás, nemsokára Schneider is kiszállt, ráadásul reklamálás miatt 2+2 percet kapott. A végén Roy is lekorcsolyázott, Hochkofler üres kapus góllal lezárta a mérkőzést (4-6). A Hydro Fehérvár egyáltalán nem játszott rossz meccset, de ismét nagyon sok gólt kapott, ez pedig ezúttal sem fért bele. Szombaton a Linz ellen javíthatnak Bartalisék.

avsrbs_20221021

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum