Nemes Márton továbbra is jól megy a svéd ifiben

 

Hadobás gólpasszokat jegyzett, Pásztor Viktor remekül védett, Gödri Dominik shutoutolt. Heti utánpótlás légiós-körkép.

Svédország, J18 Regional

A nyugati divízióban Nemes Márton csapata, a Mora két győzelemmel gazdagodott a múlt héten. Előbb Nemes duplájával verték 3-2-re a Västerast, majd 6-2-re a Valbót, ekkor a magyar csatár a végeredményt állította be, 9 mérkőzésen lőtt 7 góljával csapata leggólerősebb játékosa. Keleten a Sollentuna két vereséget könyvelhetett el, Nádasi Leventéék az AIK otthonában 7-1-re, az Almtunát fogadva 5-1-re maradtak alul. Gödri Dominik shutoutot ért a Flemingsberg kapujában a Södertälje ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen, a harmadik soros Hajas Bálint nem jegyzett pontot. Gödri három nappal korábban is szerepet kapott, a Nacka elleni 6-3-as vesztes találkozón 88%-kal dolgozott.

mora nemes

fotó: Mora IK

Svédország, J20 Nationell

Bár a ligautolsó Västeras két vereséggel zárta a múlt hetet az Örebro (3-5) és a Färjestad (4-5) otthonában, Hadobás Zétény remekelt. Az exmiskolci hátvéd az első találkozón egy, a másodikon három gólpasszt jegyzett, így 14 mérkőzést követően már 11 egység áll a neve mellett Európa egyik legerősebb juniorbajnokságában.

Észak-Amerika, NAHL

Keresztes Levente gólt lőtt és gólpasszt adott a hétvégén. A New Jersey Titans kétszer meccselt a Northeast Generals-szal, előbb 4-2-re győztek, majd másnap Keresztes közreműködésével hosszabbítást követően 4-3-ra gyűjtötték be a győzelmet. A magyar csatár a harmadik harmad elején volt eredményes, a győztes gólnál asszisztos volt. Keresztes 13 mérkőzést követően 9 pontos. Orosz Gergely újabb győztes mérkőzést tudhat a háta mögött az Odessa Jackalopes mezében. A junior világbajnokságot megjárt kapusunk 34 védést mutatott be a El Paso Rhinos ellen 4-2-re megnyert mérkőzésen.

Észak-Amerika, NCDC

A Connecticut Jr. Rangers Tóth Tamás góljával 4-3-ra legyőzte a Kocsis Botonddal felálló Rockets HC-t. Vasárnap a PAL Jr Islanders ellen 3-1-re kikapott a Rangers, ekkor Tóth mellett Banga Nándor is játszott, a magyar csatárok pontot nem szereztek. Kocsisék szombaton a Mercier Chiefs ellen léptek jégre, a Rockets 5-4-re győzött, Kocsis csapata harmadik góljánál asszisztos volt. A South Shore Kings a New Hampshire ellen kapott ki 2-1-re, Horváth Donát játszott, pontot nem szerzett.

Észak-Amerika, USPHL Premier

Barna Dávid nem szerzett pontot a Charlotte Rush 6-4-es győztes meccsén. A Carolina Jr. Hurricanes előbb 3-2-re, majd 7-2-re legyőzte a Hampton Road Whalerst. Utóbbi mérkőzésen a Hurricanes kapuját Chemlik Levente 94%-kal védte, Kaibás Kornél 1+1 ponttal segítette együttesét.

Finnország, U20 SM-sarja

Varga Balázs csapata mindkét mérkőzésén pontszerző volt. A JYP csatára előbb gólpasszt osztott ki a Jukurit ellen 3-1-re megnyert mérkőzésen, majd az első gólt ütötte a KooKoo ellen 3-2-re elbukott találkozón. Dobos Bendegúz és a K-Vantaa előbb nagy vereségbe szaladt bele a KooKoot fogadva (0-1), majd az ő hosszabbításos gólja döntött a TuTo (3-2) ellenében. A SaiPa Deák Mártonnal a soraiban 4-1-re verte a Lukkot, majd 3-1-re kikapott a Pelicanstól. Horváth Bence nem szerzett pontot, amikor a KalPa büntetőkkel 4-3-ra alulmaradt a TPS otthonában.

Finnország, U18 SM-sarja

Az ifjúságiak között a SaiPa/Ketterä Farkas Olivérrel az első bekkpárban hazai pályán kapott ki 6-0-ra a Kärpättől, majd hiába lőtte a találkozó első gólját Farkas, a Jokerit (3-8) is jobbnak bizonyult náluk. A TPS Fehér Kolossal a soraiban kapott ki büntetőlövéseket követően 4-3-ra a HPK-tól. A négy magyar jégkorongozót foglalkoztató TuTo az Ässät csarnokában 3-0-ra, a K-Vantaa ellen 3-1-re kapott ki. A hétvége egyetlen TuTo találatánál Schwartz Gergő előkészítő volt, Pásztor Viktor előbb 91 majd 94%-kal védett, Zimányi Dániel nem szerzett pontot, míg Antonijevic a B csapatban szerepelt.

Németország, DNL U20

A kvalifikációs csoportok befejeződését követően megkezdődtek az német juniorbajnokság alapszakasz mérkőzései. Az I-es csoportban a Köln Csala Patrikkal a vasak között előbb 4-1-re kikapott Berlinben, majd másnap 10-0-lal visszavágott az Eisbärennek. A Düsseldorf szombaton 4-3-ra verte a Mannheimet, majd másnap egy fordulatos találkozón 6-5-re húzta be a hosszabbítást. Hiezl Balázs a második harmadban duplázott, az utolsó percre 4-4-gyel fordultak a felek, és bár fél perccel a vége előtt Hiezl passzából újfent vezetett a Düsseldorf, a Mannheim az utolsó másodpercben ráadásra mentette a találkozót. A magyar csatár 10 mérkőzést követően 11 pontos. Rokaly Boldizsár Richárd hiába segítette gólpasszal a Kaufbeurent, a Landshut 2-1-re nyert a pályájukon. Másnap fordított pályaválasztással már a Kaufbeuren volt a jobb, 4-2-es győzelemnek örülhettek.

Svájc, U20 Elit

A felnőtt csapatban is számításba vett Falus Ádám múlt pénteken a juniorbajnokságban szerepelt, a Zug elleni 4-3-as vesztes meccsen nem szerzett pontot.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum