UTE–BJAHC 1-3

   

Elo három góljával és Farkas kapus remek teljesítménnyel győztek a vendégek, az újpestiek tartalékosan is nagyot harcoltak.

Erősen hiányos összeállításban lépett jégre a házigazda UTE a szezon első matinémérkőzésén: a régóta maródi Kovács Sebestyén, és a két mérkőzés óta beteg Pereszunko mellé csatlakozott a Debrecenben megsérülő Kiss Dániel, valamint a Tornyai, Pokornyi, Henttonen trió is betegség miatt nem állhatott Virág Csaba rendelkezésére. Nemes Benjámin visszacsúszott védőnek, Ritecz Richárd élete első felnőtt meccsén játszott, de újra lehetőséget kapott Szabó Rácz Maxim, illetve a tavalyi szezonban a Sportklub ellen betaláló Simon Péter is. A BJAHC-nál továbbra sem számíthattak Pozsgaira, valamit Uimonenre, a kapuban Farkas Roland állt. A mérkőzés Schlekmann-kapuvassal indult, majd egy halvány újpesti mezőnyfölény kezdett kibontakozni. A Németh, Madácsi, Balogh támadótrió remekül mozgott, többször tesztelték Farkast. Gólt mégsem ők, hanem a BJAHC szerzett a 11. percben: Schlekmann középre adásába szúrt bele tökéletes ütemben Elo, 0-1. A hajrában Just egyenlíthetett volna, de a lövése csak az oldalhálóban kötött ki.

A második harmad elején egy kapu előtti kavarodást követően megduplázták előnyüket a vendégek, a korong talán egy újpesti botról került a kapuba, a gólt mindenesetre Elonak írták be. Kisvártatva Tóth Richárd növelhette volna tovább a vendég vezetést, majd kimaradt két BJAHC- és egy újpesti előny is. Simon Péter szerezhetett volna gólt, Farkas védett, majd Galoha bombáját fogta lepkéssel Rajna. Egy BJAHC-letámadás végen McCormick került helyzetbe, de tisztáztak a lilák. A 39. percben szépített az UTE: Shirley ért be egy hosszú indítást, körbekorcsolyázta a kaput, majd Kiss Patrik elé tálalt, aki kilőtte a hosszú felsőt, 1-2. Még a harmad vége előtt visszaállíthatta volna a kétgólos differenciát Kangyal Balázs együttese, de Rajna bravúrozott.

Simon lövése vezette fel a harmadik felvonást. Az újpestiek folyamatosan mentek előre az egyenlítő gólért, de a BJAHC stabilan védekezett. Simon akár többször is betalálhatott volna, jól került helyzetbe a fiatal csatár. Kovács Alex korongszerzését követően nagyot védett Farkas, majd Madácsi lövését is lekapta. Két perccel a vége előtt Virág Csaba lehívta Rajnát, a vendégek pedig éltek az üres kapus lehetőséggel, Schlekmann még a kapuvasat találta el, Elo viszont már a kapuba lőtt.

A BJAHC egy gólszegény mérkőzésen 3-1-re győzött Újpesten, így továbbra is veretlenül vezeti az Erste Ligát, míg az UTE visszacsúszott a nyolcadik helyre.

utebja_nemes

fotó: Vörös Dávid/UTE

Kis csapat vagyunk, örülünk minden pontnak

   

A BJAHC vezetőedzője a tapasztalatot hiányolja az együtteséből.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Az egészet tekintve örültem annak, amit láttam, természetesen marad elemezni való, próbáljuk javítani a hibákat. A tapasztalat még hiányzik, kis csapat vagyunk, örülünk minden pontnak. A második harmadban nagy nyomást tudtunk tenni az Újpestre, ott élesebbnek kellett volna lennünk, és további gólokat is szerezhettünk volna, de összességében kontrolláltuk a meccset. Még nagyon sok munka van előttünk.”

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: “Úgy gondolom, hogy mindent megtettünk, amit meg lehetett tenni. Az biztos, hogy semmit nem hagyott senki magában. Nem könnyű ennyi hiányzóval játszani, és egy »null kilométeres« játékost bedobni a mélyvízbe. Gratulálok a fiataloknak, helyt álltak a mérkőzés egészében. A második harmadban Rajna Miklós tartott minket meccsben, a záró játékrészben pedig kitettünk mindent, de nem volt meg az átütő erő.”

Erste Liga, Megyeri út, 711 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Gottlibet, Balla.
Rajna: 94,3% (Sági)
K
Farkas: 96,0% (Kornakker)
Järvinen, Balázsi, Benk, Just, Simon
1
Szabó, Varga, Galoha, McCormick, Culigin
Nemes, Kmec, Kovács A., Shirley, Kiss Patrik
2
Tóth P. N., Garát, Elo, Viikilä, Schlekmann
Kiss Phil, Ritecz, Németh, Madácsi, Balogh
3
Gőz, Dóczi, Tóth R., Molnár, Djumic
Szabó Rácz
4
Ádám, Ravasz, Weidemann
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:13 BJA Elo Schlekmann Viikilä
0-2 20:38 BJA Elo Viikilä Schlekmann
1-2 38:50 UTE Kiss Patrik
1-3 58:40 BJA EN Elo Schlekmann
25 Kapura lövések száma 36
4 Kiállításpercek 12

Így jutott mesterhármasig Elo Újpesten

 

Az UTE–BJAJC videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum