Orosz Gergely bemutatkozott új NAHL-csapatában

 

Varga Balázs tovább tartja ponterős játékát, Nemes Márton két gólt lőtt. Heti utánpótlás légióskörkép.

Finnország, U18 SM-sarja

A SaiPa/Ketterä Farkas Olivérrel a soraiban gazdagodott két vereséggel az elmúlt hétvégén: a Kärpät otthonában 5-1-re, a KalPa pályáján 7-2-re maradtak alul. A harmadik soros Fehér Kolossal a fedélzeten nyert a TPS 2-0-ra a HIFK otthonában, majd hosszabbítást követően 4-3-ra múlta felül a K-Espoot. A Jokerit JoVi Lencsés Dáviddal a csapatban nyert 5-2-re a Kärpät B ellen, majd kapott ki 3-0-ra a Sport vendégeként. A négy magyart is foglalkoztató TuTo Pásztor Viktorral a kapuban kapott ki 4-1-re a Sport vendégeként, majd Zimányi Dániel 1+1 pontjának is köszönhetően 3-1-re győzött a Kärpät B ellen. Pásztor az első mérkőzésen 85, a másodikon 96%-kal védett, Zimányi a Sport ellen is gólpasszos volt, Schwartz Gergő csak az első mérkőzésen kapott lehetőséget, míg Aleksandar Antonijevic a másodosztályban szerepelt ezúttal. A felsőházban a TPS a második, a SaiPa/Ketterä az utolsó tizenkettedik, míg az alsóházban a TuTo ötödik, a Jokerit JoVi a kilencedik helyen áll.

Finnország, U20 SM-sarja

A JYP hazai pályán hosszabbítást követően 3-2-re verte a Jokeritet, majd Varga Balázs 3 gólpasszával 7-2-re a Sportot. Varga 12 mérkőzést követően is tartja pont/meccs felett átlagát, 5 gólnál és 9 gólpassznál jár már. A K-Vantaa hazai pályán kapott ki 6-1-re a Jukurittól, a hazaiak egyetlen találatát Dobos Bendegúz készítette elő. Másnap a HPK-tól is nagy verést kapott a K-Vantaa, 7-1 lett a vége. Dobos 10 mérkőzést követően 12 pontos. Deák Márton és a SaiPa 2-0-ra nyert a K-Espoo vendégeként, majd a Tapparától otthon kaptak ki 9-2-re, a magyar hátvéd nem szerzett pontot. Megszerezte ellenben idei első pontjait Horváth Bence. A 18 éves csatár a Sport (5-4 hossz. után) ellen még nem volt eredményes, a Koovee elleni 8-0-s meccsen viszont gól + gólpasszt tett a közösbe, 10 mérkőzést követően így 2 pont áll a neve mellett. A SaiPa a 8., a KalPa a 12., a JYP a 13., míg a K-Vantaa a 22. a 24 csapatos első osztályban.

Észak-Amerika, NAHL

Orosz Gergely bemutatkozott új csapatában, az Odessa Jackalopesben. Első mérkőzésén még hiába védett 94,7%-kal a Shreveport Mudbugs ellen, csapata 3-1-es vereséget szenvedett, az utolsó gól üres kapura esett már. Másnap megrázta magát az Odessa, 4-1-re legyőzte a Shreveportot, Orosz 35 védéssel szerezte meg első győzelmét az idei bajnokságban. Előző pénteken a New Jersey Titans 5-3-as vereséget szenvedett a Maine Nordiquestól, Keresztes Levente csapata mindhárom góljában benne volt, egyet ő maga vállalt, kétszer kiszolgálta társait. Másnap már 5-1-re nyert a Titans, Keresztes ekkor nem szerzett pontot. A New Jersey a keleti divízió harmadik helyén áll, míg az Odessa hetedik délen.

Észak-Amerika, NCDC

Egymás ellen játszottak a magyar érdekeltségű csapatok az előző hétvégi showcasen. A Connecticut Rangers Tóth Tamással a soraiban előbb 3-1-re verte a Horváth Donáttal felálló South Shore Kingst, majd hiába szerzett Tóth 1+1-et és mutatkozott góllal be az idei szezonban első bajnokiját játszó Banga Nándor, a Rangers hosszabbítást követően 6-5-ös vereséget szenvedett a Junior Bruins ellen. Szombaton a New Hampshire ellen Tóth ismét betalált, ezúttal 2 asszisztot jegyzett, a Rangers 5-1-es győzelemnek örülhetett. A South Shore Kings hosszabbítást követően 4-3-ra verte a Kocsis Botond féle Rockets HC-t, valamint szintén ráadást követően 6-5-re alulmaradt a Mercer Chiefs ellen, Horváth Donát nem szerzett pontot. Kocsis a Rockets HC másik két mérkőzésén pontszerző volt: az Islanders HC (3-1) ellen gólt lőtt, a Twin City Thunder (1-7) ellen gólpasszt adott.

Észak-Amerika, USPHL Premier

A Carolina Jr Hurricanes előbb 6-1-re kikapott a Charlotte Rushtól, majd büntetőlövésekkel 4-3-ra legyőzte őket. Kaibás Kornél mindkét mérkőzésen gólpasszos volt, Chmelik Levente a vesztes mérkőzésen 87%-kal védett.

Svédország, J20 Nationell

Hadobás Zétény csapata, a Västeras három mérkőzésen egy pontot gyűjtött a svéd juniorbajnokságban, az utánpótlás válogatott hátvédünk nem szerzett pontot. A Västeras utolsó a tabellán.

Svédország, J18 Regional

A nyugati divízióban a Mora Nemes Márton idénybeli harmadik góljával 5-0-ra verte a Färjestadot, majd a Falu otthonából is elhozta a pontokat: az utolsó percekben nagyot hajrával fordítottak, a 6-4-es végeredményt Nemes állította be. A keleti divízióban a Sollentuna két vereséget gyűjtött a hétvégén: a Täby otthonában 4-3-ra, a Värmdöt fogadva 6-3-ra kaptak ki Nádasi Leventéék. A magyar csatár előbbi mérkőzésen megszerezte idei első találatát. A Flemingsberg Gödri Dominikkel a kapuban kapott ki a Lidingötől 4-0-ra, majd a Djurgardentől 4-1-re.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum