Négyes döntőben a MAC Budapest

 

Hibátlan hétvégét zártak a magyar női együttesek.

EWHL Supercup

A MAC Budapest vasárnap 3-2-re győzött az Ajszulu Almati ellen, így bejutott a négyes döntőbe. A magyar csapat már az 5. percben vezetést szerzett Józsa Orsolya góljával, majd Olivia Atkinson növelte a különbséget, és emberelőnyben Németh Bernadett is betalált. A kazah együttes két gólt ledolgozott a hátrányából, de egyenlíteni nem tudott, így a MAC szerezte meg a csoport második helyét. A januári négyes döntőnek a MAC mellett a Hokiklub Budapest, az SKP Bratislava és a Memmingen a tagja.

EWHL

A MAC az EWHL-ben a Kärnten Lakers ellen győzött 6-2-re. Az első harmadban Fecske Maja lőtt két gólt 11 másodpercen belül, majd az osztrák együttes a 28. percre egyenlített, de ezt csak a magyar csapat találatai követték. Jókai-Szilágyi Kinga, Rónai Alexandra, Atkinson és Kassie Roache is eredményes volt. A MAC-ban debütált egy új kanadai csatár, Melissa Bieman, aki a Torontói Egyetemen játszott eddig.

A Hokiklub Budapest nehezebben győzött, hosszabbításban múlta felül a Neuberg Highlanders csapatát 3-2-re. Szamosfalvi Petra kettős emberelőnyben szerezte meg a vezetést, aztán Mayer Fruzsina is betalált. Az osztrák vendégek a harmadik harmadban egalizáltak, a második gólt 49 másodperccel a vége előtt szerezve. A hosszabbítás a 3. percben dőlt el, Madeleine Leidt lőtte be a címvédő győztes gólját.

A Neuberget a Budapest Jégkorong Akadémia is legyőzte, jóval simábban, 7-3-ra. Lilla Carpenter-Bosch négy gólt szerzett, Milibák Gréta duplázott, és Somogyi Vivien is eredményes volt. A BJA már az első harmad után 3-0-ra vezetett, és a folytatásban is jól sáfárkodott helyzeteivel. A Neuberg első gólját a korábbi magyar válogatott csatár, Alexandra Gowie szerezte.

A mostani hétvégén a MAC a Katowice ellen játszik kétszer, míg a HKB a Bratislava vendége lesz.

DEBL

A KSI 5-2-re verte az FTC-t, Soós Csenge duplázott a győztes csapatban.

U25-ös bajnokság

A B osztályban a Szombathelyi Pingvinek 5-2-re nyertek a Lizards ellen, míg az Angels B csapata 2-1-re győzött a Tatabányai Polipok ellen.

Légiósok

Lejátszotta első felkészülési meccsét Dabasi Réka csapata, a Metropolitan Riveters a női NHL, vagyis a PHF novemberi rajtja előtt. A magyar csatár 3-2-es sikernek volt részese a Boston Pride ellen.

Az amerikai egyetemi bajnokságban két győzelemmel folytatta a Maine, Seregély Míra együttese a New Hampshire-t 3-2-re, majd 4-0-ra verte. A válogatott játékos aktív volt, összesen nyolc lövéssel próbálkozott, de pontot végül nem szerzett.

Odnoga Lotti csapata, a St. Thomas 5-0-ra és 9-1-re kapott ki a Wisconsintól. A magyar hátvéd mindkét meccsen egyszer-egyszer lőtt kapura.

bja_ewhl_2022

Fotó: BJA / Várhegyi Erna

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum