Hydro Fehérvár AV19?Villach 5-6

   

A székesfehérváriak hiába loholtak végig az eredmény után, a vendég villachiak elképesztő módon mindannyiszor válaszolni tudtak az egyenlítést követően.

Kevesebb, mint 24 órával a Graz elleni hosszabbításos vereség után a Villach ellen javíthatott a Fehérvár. Magosi Bálint mellett ezúttal ketten hiányoztak a hátvédsorból is, kisebb sérülés miatt Henrik Nilsson és Gleason Fournier nem húzhatott szerelést. A kapuban Horváth Dominik kezdett. Jól állt bele a meccsbe a Volán: Lamoureux könnyelműsége után Findlay került helyzetbe, majd Betker távolija is veszélyes volt. Beszorultak a vendégek, az 5. percben, az első kapura lövésükből mégis vezetést szereztek: Joslin lövése Horváth Dominik lábai között jutott a kapuba (0-1). A gól megfogta Háriékat, hiába Sabolic kiállítása, komoly helyzet nélkül pergett le a létszámfór. Öt az ötben sem sikerült visszaszerezni a meccs eleji lendületet. A 15. percben Petan kapott korongot a kapu mögül, közelről tisztán lőhetett, Lamoureux bravúrral hárított. A hajrában az osztrákok is emberelőnybe kerültek, jól blokkolt a speciális egység. Az utolsó másodpercekben Findlay korongot lopott, egyedül törhetett kapura, de Lamoureux-t nem tudta becsapni.

A középső felvonás jó tempójú mezőnyhokival kezdődött. A 23. percben Rebernig ült ki a büntetőpadra. Gyorsan jött az emberelőnyös gól: Hári a kékről rásuhintotta, Kuralt takarta Lamoureux elől a kilátást, így a korong akadálytalanul vágódott a hálóba (1-1). Nem csak lendületesebben, okosabban játszott a Volán: pontosabbak és gyorsabbak voltak a passzok, nagyobb volt a forgalom a kapus előtt, ez minőségi helyzeteket eredményezett. Rauchenwald kiütötte a korongot, a játék késleltetéséért kisbüntetést kapott. A 27. percben ebből a fórból is betalált a Fehérvár: óriási tűzijáték után Bartalis lőtt a kapuba (2-1). A meccs felénél egyenlített a VSV: Collins szerzett korongot, szólózott, majd másodjára áttuszkolta a játékszert a gólvonalon (2-2). A 34. percben újra a magyar csapatnál volt az előny: Horváth Milán tökéletes passzt adott a berobbanó Petannak, aki nem hibázott (3-2). Rengeteg kapura lövést hozó, szórakoztató harmad volt ez, potyogtak a gólok. A 36. percben egy kontra végén Tomasevic keresztpasszából Rebernig egalizált (3-3).

A záró játékrész is lendületes oda-vissza hokival indult, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A nagy rohanásból a karintiaiak jöttek ki jobban. Collins két védőt is magára húzott, az üresen maradt Hugheshoz passzolt, aki egy csellel becsapta Horváth Dominiket és a hálóba emelt (3-4). A játékvezetők videóztak, nem láttak leshelyzetet, szabályosnak ítélték a találatot. A 46. percben Newell egyenlíthetett volna, kimaradt a ziccer. Az utolsó tíz perchez érve csökkent az iram, megfontoltabban hokiztak a csapatok. Futószalagon jöttek a fehérvári helyzetek: előbb Sarauer kapukerülése, majd Kuralt előretörése ígért gólt. A legnagyobb helyzet Erdély Csanád előtt adódott, aki Lamoureux-t is elfektette, de túl közel került a kapushoz, így nem tudott betalálni. Az 54. percben ismét Erdély volt a főszereplő, középre tett korongja Campbellről pattant a kapuba (4-4). A középkezdés után azonnal visszavették a vezetést az osztrákok: Kulda volt a gólszerző (4-5). Az őrületnek még nem volt vége: a hajrában a jó letámadás után Bartalis elé került a pakk, aki kiegyenlített (5-5), de a középkezdés után Hughes azonnal válaszolt (5-6). A Hydro Fehérvár támadójátéka rendben volt, de a hátul elkövetett hibák miatt pont nélkül maradt a csapat.

avs vsv

fotók: Horváth Nikol/Hydro Fehérvár AV

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum