Gyergyói HK–Dunaújvárosi Acélbikák 4-6

   

Somogyi Balázsék a brassóiak hazai jégen való legyőzése után most idegenben vertek erdélyi csapatot.

A mérkőzés első góljára a 11. percig kellett várni. A Dunaújváros már a kiállítása végén járt, amikor egy buli után Haaranenhez került a korong, aki azt Bodóhoz passzolta a túloldalra. A csatár jól megnézte magának a folyosót, amelyen a korongot eljuttathatja a kapuig, amely előterében Sylvestrén megpattanva került az be a hálóba. A Gyergyó bő öt percig őrizte az egygólos előnyét, amely emberhátrányban akár kétgólosra is nőhetett volna, ha Jarvinen nem védi mamuttal Bodó ziccerét. Ehelyett azonban a másik kapu előtt Somogyi keresztpassza után Embrich passzolt a középen üresen hagyott Szalmához, ő pedig élt a lehetőséggel. Így a felek 1-1-gyel vonultak a harmadszünetre.

A második játékrész nem akármilyen izgalmakat hozott. A 29. percben a Gyergyó emberelőnyben vette vissza a vezetést, Tranca távolijába Császár piszkált bele a kapu előtt. Szinte azonnal jött a válasz, miután a haza védelem nem vette komolyan a korongot a palánk mellett elhozó Lérántot, aki ezzel a lendülettel bevitte azt a kapu elé, s gólt lőtt. Alig telt el egy perc, a Dunaújváros emberelőnybe került, s ezt  azonnal ki is használta: Dézsi találatával átvette a vezetést. Ezt azonban csak két percig birtokolta, miután senki sem támadta meg Bodót, aki passz helyett középtávolról lőtt, s talált. Ezután a gyergyóiak akár vissza is vehették volna a vezetést, de három az egyben Sárpátki lövés helyett passzolt, és a kipattanót sem sikerült értékesíteni – igaz, közben el is cserélték magukat.

A harmadik harmad tehát 3-3-ról folytatódott, de nem sokáig maradt ez az eredmény: a gyergyói védelem megint nem volt a helyzet magaslatán, s bár Ödman lövését még védte a kapus, a kipattanót Embrich zavartalanul lőhette a hálóba. Két és fél perccel később kontrából növelték az előnyüket az Acélbikák, a ziccert Ödman értékesítette. Nyilván itt még korántsem volt vége a meccsnek, nyolc perccel a vége előtt Orban góljával jött közelebb a Gyergyó, és innentől nyomtak is, az utolsó percekre lehozták a kapusukat, de nem jött össze az egyenlítés. Sőt, a vendégek egy eladott korongot megköszönve lőttek még egyet. Így a Gyergyó elszenvedte második vereségét is az Erste Ligában, míg a Dunaújváros 6-4-es meglepetésgyőzelmet aratott.

gyedab_221008

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

Hátrafelé továbbra is felelőtlenek vagyunk

   

A Gyergyói HK vezetőedzője kritikusan nyilatkozott a DAB elleni vereség után.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “Nagyon arra hagyatkozunk, hogy úgyis lövünk sok gólt. Négy gólt lőttünk, ezzel meccset kellett volna nyerni. Három-háromnál úgy hokiztunk, mintha mi lennénk hátrányban. Mentünk előre, megkontráztak kétszer, így lett 5-3. Megvoltak a lehetőségeink. Sok az öt kapott gól és a végén az üres kapus. Azt az attitűdöt kell megcserélni, hogy nem megy könnyedén minden, mint az eddigi meccseken. Van, amikor egy kicsikét nehezebben mennek a dolgok. Akkor a munkás kesztyűt elő kell venni és korong nélkül jobban izzadni, keményebben dolgozni, mert ez az, ami hiányzik. Túlságosan bízunk abban a potenciálban, ami a támadásokban rejlik és ezért nem tudtuk négy góllal megnyerni ezt a meccset. Hátrafelé továbbra is felelőtlenek vagyunk és a védekezésünkbe nem teszünk annyi energiát, amennyit kellene. Vannak olyan meccsek, amikor nincs nálunk annyit a korong, és amikor kevesebbet van nálunk, akkor is azt az energiát kell bele tenni a védekezésbe és azt az elszántságot, azt a hozzáállást, ami javítani fogja a védekezésünket. Itt a csodálatos publikum és emocionálisan megtolja a játékosokat. Ezt az emóciót az energiába kell fordítani és nem a fejetlenségbe. Ez is lehet indoka, de nem gondolom, mert eléggé érett ez a csapat ahhoz, hogy ezt az érzelmi töltést kezelni tudja. Annyira csak előrefelé gondolkodunk, hogy kint is nagy gólarányú győzelmek voltak, ami becsapott minket és elfelejtettük, hogy a védekezés miről szól. Ezt kell nagyon gyorsan megtalálni hétfőig.”

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “A pénteki horribilis vereség következtében nem tudtuk úgy kezdeni a túrát, ahogy szerettük volna, ez pedig egy jó alkalom volt arra, hogy mi is megérkezzünk. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hisz teljesen új sorokkal álltunk bele a meccsbe, amit meg is nyertünk, így természetesen most könnyű azt mondani, hogy jó döntés volt. Nagyon jó hangulat volt a meccs előtt, összességében pedig megérdemelt volt a győzelem. Kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtanunk, nem lehet ennyire ingadozó a teljesítményünk, mint pénteken Brassóban. Nagy különbség volt a játékunkban, és meg kell találnunk az utat, hogy minden meccsen stabilak legyünk.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1050 néző. Játékvezetők: Kicha, Kicha, Kharaberyush, Ostroukh.
Rinne: 82,4% (Demeter)
K
Järvinen: 90,2% (Kovács)
Jalonen, Haaranen, Császár, Orban, Bodó
1
Varga, Svars, Niskanen, Pinczés, Valtola
Saari, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
2
Léránt, Brus, Embrich, Ödman Hadzinikolic, Dézsi
Kozma, Imre, Sándor-Székely, Silló, Csiszer
3
Lammi, Vas, Szalma, Stan, Somogyi B.
Szigeti, Tranca, DiDiomete
4
Strenk, Tolsztusko, Horváth, Tamás, Marosi
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Eronen Niko, Tuomisoja Sami
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:11 GYE PP Sylvestre Bodó Haaranen
1-1 15:38 DAB PP Szalma Embrich Somogyi B.
2-1 28:11 GYE PP Császár Tranca Jalonen
2-2 29:40 DAB Léránt Embrich Pinczés
2-3 31:00 DAB PP Dézsi Pinczés Valtola
3-3 32:57 GYE Bodó Orban Fejes
3-4 44:17 DAB Embrich Ödman Hadzinikolic Dézsi
3-5 46:40 DAB Ödman Hadzinikolic Embrich Dézsi
4-5 51:53 GYE Orban Sylvestre Jalonen
4-6 59:44 DAB Somogyi B.
41 Kapura lövések száma 34
12 Kiállításpercek 8

Tíz gól, tíz különböző gólszerzőtől

 

A 6-4-es vendégsikerrel véget ért Gyergyó–DAB videóösszefoglalója, benne a mindent eldöntő harmadik harmaddal.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum