UTE–BJAHC 1-5

   

A IV. kerületi rangadón az UTE játéka döcögött, a BJAHC viszont folytatta remeklését, és továbbra is veretlen.

Az UTE Pereszunko, Kiss Dániel és Kovács Sebestyén nélkül játszott, míg a BJAHC szinte változatlan összetételben állt fel, a negyedik sorba bekerült Jécsai Dávid. Óvatos játékot és kevés helyzetet hozott az első harmad. A vendégek próbálkoztak némileg többször, de a támadásokban alig volt ötlet és lendület. Változást a kiállítások sem hoztak: előbb a BJAHC, aztán az UTE támadhatott emberelőnyben, majd a harmad végén páros büntetést ítéltek.

Sokáig a második játékrész is hasonlóan alakult, visszafogott játékkal. Aztán fokozatosan lendültek bele a csapatok, Schlekmannék is többször tesztelték Rajnát, míg a másik oldalon Just és Shirley előtt adódott nagy lehetőség. A 36. perctől felpörögtek az események: korongszerzés után gyors kontrát vezetett a BJAHC, és az előző hét legjobbjának választott Culigin remek passzát Szabó Bence lőtte be a rövid felsőbe. Két perc sem telt el, amikor Uimonen távoli löketével kettőre növelte a vendégek előnyét, de 18 másodperc múlva szépített az UTE, miután Benk lövését még Kornakker védte, ám a kapu mögül Henttonen jól érkezett a lecsorgóra. Két másodperccel a szünet előtt Shirley kapott büntetést, az áthúzódó emberelőnnyel nem tudott élni a BJAHC.

Az UTE próbálta fokozni a tempót, és Kovács Alex átadása után Kiss Patrik került ziccerbe, de Kornakker hárított  – a BJAHC kapusa szezonbeli második meccsén nagyszerű teljesítményt nyújtott. És társai is, nem csak a védekezéssel foglalkoztak a vendégek. Az 51. percben McCormick büntetőjét kifogta Rajna, és a folytatásban Garát, majd Culigin is nagy helyzetbe került. Ezek még kimaradtak, nem úgy Elo lehetősége: a finn jól lépett ki a hátvédek között az 52. percben, és nem hibázott. És itt még nem volt vége az újpestiek vesszőfutásának, mert két perccel később Galoha visszatett korongját McCormick bombázta be, az sem zavarta meg, hogy a passzba belenyúlt egy hátvéd. A lelátón felhangzott a „Hol a csapatunk?” rigmus, Virág Csaba pedig időt kért, hogy rendezze a sorokat. Ez azonban nem sikerült teljesen, három perccel a vége előtt Elo újból eredményes volt, erős lövését Rajna nem tudta védeni. A BJAHC emberelőnyben fejezhette be a meccset, és akadt is helyzete, ám újabb gól nem született.

A BJAHC magabiztosan, 5-1-re nyerte a kerületi rangadót, és továbbra is veretlen, hat meccs után 17 pontot gyűjtve. Az UTE visszafogott teljesítményt nyújtott, és egymás után másodszor kapott ki.

A lila-fehérek kedden a FEHA19-et fogadják, míg a BJAHC legközelebb egy hét múlva játszik, a DVTK otthonában.

UTE_BJAHC-15

Fotó: Vörös Dávid / UTE

Amíg ilyen hibákat csinálunk, nem lehetünk eredményesek

   

Edzői értékelések az újpesti rangadó után.

Virág Csaba, vezetőedző, UTE: „Nem volt ez egy ennyire rossz mérkőzés, nagyiramú volt, rengeteg hibával, és látszott, hogy mindkét csapat felkészült egymásból. Nálunk sok a hiányzó, de így is próbáltunk végig nagy tempóval játszani, a fiúk hozzáállására egy rossz szavam sem lehet. 2-1-nél többször meglőhettük volna a második gólunkat, ez nem sikerült, az ellenfél viszont sokkal jobban kihasználta a helyzeteit. Amíg ilyen egyéni hibákat csinálunk, addig nem lehetünk eredményesek.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: „Az elején az Újpest többet korcsolyázott nálunk, az első harmadban gyorsak is voltak. Mindkét csapat rendesen felkészült, és kiváló kapusteljesítményeket láttunk. A helyzeteinket jobban értékesítettük, ha az egész hatvan percet nézem, akkor nagyon megérdemeltük, hogy miénk legyen a három pont.”

Erste Liga, Megyeri út, 505 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Árkovics, Muzsik.
Rajna: 88,4% (Sági)
K
Kornakker: 96,6% (Farkas)
Järvinen, Balázsi, Benk, Henttonen, Just
1
Szabó, Uimonen, Galoha, McCormick, Culigin
Tornyai, Kmec, Kovács A., Shirley, Kiss Patrik
2
Pozsgai, Garát, Elo, Viikilä, Schlekmann
Kiss Phil, Pokornyi, Nemes, Németh, Madácsi
3
Dóczi, Varga, Tóth R., Molnár, Djumic
Balogh, Lászlóffy
4
Tóth P. N., Jécsai, Ravasz, Weidemann, Ádám
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 35:21 BJA Szabó Culigin Galoha
0-2 37:09 BJA Uimonen Schlekmann Elo
1-2 37:27 UTE Henttonen Benk Just
1-3 51:47 BJA Elo Schlekmann Viikilä
1-4 53:57 BJA McCormick Galoha Uimonen
1-5 57:05 BJA Elo Viikilä
29 Kapura lövések száma 43
8 Kiállításpercek 6

Öt BJAHC-gól a kerületi rangadón

 

És csak egy újpesti – a sima vendégsikerrel záruló Megyeri úti bajnoki videóösszefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum