Erdélyi túrára indult a DAB, a DEAC és a DVTK

 

Péntek este mind a tíz Erste Liga-csapat jégre lép.

Október 7-én játsszák az Erste Liga 2022/23-as szezonjának első teljes játéknapját, ahol mindegyik együttes jég lép. A három erdélyi találkozó egyaránt magyarországi idő szerint 17:30-kor kezdődik ? helyi idő szerint 18:30-kor ? kezdődik. A négy mérkőzést követően százszázalékos Gyergyói Hoki Klub azt a DEAC-ot fogadja, amely a Szuperkupa-győzelmét követően rosszul indította a szezont, öt találkozón mindösszesen egy Sportklub elleni túlórást sikert tud felmutatni. Amíg a GYHK eddig 25 gólt lőtt, addig a debreceniek pontosan ugyanennyit kaptak. A gyergyószentmiklósiak védelme nagyon erős, mindösszesen hat gólt kaptak. A két csapat szeptember 20-án már találkozott, akkor a Gyergyói HK 5-2-re nyert a cívisvárosban.

A Corona Brasov motiváltan várhatja a Dunaújvárosi Acélbikákat. Mindkét csapat három-három vereséget szenvedett eddig, a brassóiaknak kettő, a dunaújvárosiaknak egy sikerük van, és a piros-fehérek azt a diadalt pont az aktuális riválisuk ellen aratták. Niko Eronen együttese nagyon hosszú nyeretlenségi szériát szakított meg szeptember 23-án, és ahhoz, hogy újra legyőzzék a brassóiakat, megint szükségük lesz egy remek kapusteljesítményre ? Kovács Dávid 34 lövésből 31-et védett ?, valamint a remek speciális játékhelyzetekre, amiket hazai jégen produkálni tudtak.

gliga_dabbra

fotó: Anda Fábián/DAB

A harmadik erdélyi találkozón a szezont rosszul kezdő SC Csíkszereda a DVTK Jegesmedvék ellen hajthat szezonbeli második győzelméért. A címvédő az ötödik meccsén tudott először nyerni, 1-0-ra legyűrte a brassóiakat. A miskolciak fordított helyzetben vannak, két sikert követően kétszer kikaptak, a legutolsó találkozójukon 1-0-ra maradtak alul az FTC-Telekommal szemben. A mérkőzésen jó formában lévő kapusok nézhetnek farkasszemet: Janis Voris 94,7%-os, Adorján Attila 92,2%-os védési hatékonysággal áll. Mindkét csapat öt-öt ponttal áll a tabellán, aki rendes játékidőben győz, megerősítheti helyét a középmezőnyben.

Negyedik kerületi rangadót vívnak az Újpesti Jégcsarnokban: az UTE és a BJAHC 18 órától méri össze erejét. A lila-fehérek hullámzó formát nyújtanak, a Sportklubot és a DEAC-ot verték, ám a DVTK ellen hiába vezetett három góllal, túlórában kikapott, míg a Fradi és a FEHA19 rendes játékidőben verte. A BJAHC még veretlen, egyedül a csíkszeredaiak tudtak pontot lopni a Vasas Jégcentrumból. Két kelet-európai játékos is a mérleg nyelve lehet: a hazaiaknál a 3+4 pontos Alekszandr Pereszunko, míg a vendégeknél a hét játékosának megválasztott, jelenleg 7+4 pontjával a kanadai táblázat és a góllövőlista élén lévő Ilja Culigin döntheti el a mérkőzést.

A ligaelső FTC-Telekom a FEHA19-et fogadja. A zöld-fehérek az eddigi hat meccsükből ötöt behúztak rendes játékidőben, egyedül a Corona Brasov bírta legyűrni Arany Gergelyéket. A székesfehérváriak négy vereséget követően a legutóbbi mérkőzésükön behúzták az első sikerüket, Anatoli Bogdanov gárdája az UTE-t verte 3-2-re. Ha a Fehérvár-farm szeretné meglepni a ferencvárosiakat, javítaniuk kell a támadójátékukon, ugyanis az eddigi öt találkozójukon mindösszesen hat gólt szereztek. Nagy Ákosék az előző szezonban már legyőzték a zöld-fehéreket, 2021. november 4-én 1-0-ra nyertek.

Cimkék: , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum