Meglőtte első gólját Hadobás Zétény

 

Az exmiskolci bekk a svéd juniorbajnokságban volt eredményes, de Keresztes Levente és Tóth Tamás is betalált Észak-Amerikában. Heti utánpótlás-légióskörkép.

Svédország, J20 Nationell

Mozgalmas napokon van túl a svéd juniorbajnokságban a Västeras. Hadobás Zétény hiába adott gólpasszt a Södertälje elleni hazai bajnokin, a Västeras 4-3-as vereséget szenvedett. A folytatásban a Malmö nyert 2-1-re a pályájukon, de a Röglét már 5-3-ra elcsípték Hadobásék, a magyar bekk megszerezte első gólját a bajnokságban, 9 mérkőzést követően 7 pontos, csapata viszont továbbra is utolsó a csoportjában.

Svédország, J18 Region

A keleti divízióban a Flemingsberg hazai pályán 2-1-re verte a Huddingét: Gödri Dominik 30 lövésből 29-et hárított. A következő fordulóban a Flemingsberg a Nádasi Leventével felálló Sollentuna vendége volt, Gödri ekkor is csak egy kapott gólt engedélyezett, csapata pedig 4-1-es sikernek örülhetett. A Flemingsberg másik magyar játékosa, Hajas Bálint nem játszott. A nyugati csoportban a Mora hazai pályán 4-3-as vereséget szenvedett a Grumtól, Nemes Márton gólpasszos volt, majd hosszabbítást követően 6-5-re maradtak alul a Brynäs vendégeként, Nemes csapata második találatát jegyezte.

Finnország, U20 SM-sarja

Varga Balázs és Horváth Bence egymás ellen játszottak pénteken, amikor a JYP a KalPát fogadta. Egyik légiósunk sem szerzett pontot, a JYP erős első harmadának köszönhetően 3-2-re nyert. Másnap a JYP a Tappara vendége volt, a 6-1-es vereséggel végződő összecsapáson csapata egyetlen találatánál gólpasszos volt Varga. A KalPa ugyanezen napon a Lukkót verte 4-2-re, a negyedik soros Horváth továbbra is pont nélkül áll. A SaiPa Deák Mártonnal a soraiban hosszabbítást követően 4-3-ra legyőzte a HPK-t, majd 4-2-re a gólpasszos Dobos Bendegúzzal felálló K-Vantaát. Dobos 8 mérkőzés után 11 pontos.

Finnország, U18 SM-sarja

Az ifjúságiak között a SaiPa/Ketterä otthon szenvedett 4-1-es vereséget a KalPától, Farkas Olivér ekkor még nem jegyzett pontot, a Tappara elleni 1-3 során, csapata egyetlen góljánál viszont asszisztos volt. Megszerezte első pontjait a Jokerit JoVi hátvédje, Lencsés Dávid is. Lencsés a Kärpät II ellen 4-1-re megnyert mérkőzésen volt eredményes emberelőnyből, másnap a K-Espoo ellen hasonló arányban behúzott mérkőzésen gólpasszos volt. A négy magyar játékost is foglalkoztató TuTo 4-2-re nyert a K-Espoo vendégeként, majd a JYP ellen hazai környezetben büntetőlövéseket követően 2-1-es sikernek örülhetett. Aleksandar Antonijevic és Schwartz Gergő pontot nem szerzett, Zimányi Dániel az első mérkőzésen volt gólpasszos, míg Pásztor Viktor állt mindkét győzelem során a TuTo kapujában, az első mérkőzésen 91,7%, a másodikon 97,8%-kal védett.

Egyesült Államok, NAHL

Megszerezte idei első gólját Keresztes Levente. A New Jersey Titans csatára a Maryland Black ellen 8-4-re elveszített mérkőzésen volt eredményes, másnap a Titans visszavágott és 6-2-re legyőzte a Marylandet. A New Jersey a keleti divízió negyedik helyén áll.

Egyesült Államok, NCDC

Tóth Tamás is megszerezte idei első találatát a tengerentúlon, a Connecticut Rangers csatára előbb Horváth Donáték, a South Shore Kings elleni 2-1-re megnyert mérkőzésen volt gólpasszos, majd a Northern Cyclones ellen büntetőkkel 6-5-re elbukott mérkőzésen meglőtte idei első gólját, kiosztott két gólpasszt is, a rávezetéseknél kihagyta saját büntetőjét. Tóth 6 mérkőzést követően kereken pont/meccsel áll az NCDC-ben. Horváth Donát az említett mérkőzés mellett további kettőt játszott az elmúlt héten, pontot nem szerzett. Kocsis Botond három mérkőzést játszott a Rockets HC-vel a hétvége során, amelyet csapata egy győzelemmel és két vereséggel zárt, Kocsis nem szerzett pontot.

Egyesült Államok, USPHL Premier

A tavalyi szezon során a Hampton Roads Whalersnél szereplő Barna Dávid idén a Charlotte Rush játékosa lett. Barna már le is játszotta első mérkőzéseit új csapatában, a Nashville Spartans ellen (10-1) gólpasszos volt.

Németország, DNL U20

Csala Patrik újabb két győzelmet könyvelhetett el a Köln kapujában. A Cápák Hiezl Balázs Düsseldorfját verték előbb 2-1-re, majd hosszabbítást követően 4-3-ra, ekkor Csalát két harmad után, 2-1-es vezetésnél lecserélték. A magyar kapus előbb 95,2, majd 92.9%-kal védett, Hiezl nem szerzett pontot. Kiss-Molnár Gellért gólt lőtt az Augsburg ellen 7-3-ra megnyert mérkőzésen, másnap viszont 2-1-es vereséget szenvedett a Regensburg. A Kaufbeuren 3-2-re kikapott a Dresden vendégeként, majd másnap 1-0-ás győzelmet aratott. Rokaly Boldizsár Richárd az első találkozón gólpasszos volt. A DNL U20 első köre véget ért, a B csoportot megnyerő Köln, a második Düsseldorf valamint a harmadik Kaufbeuren a felsőházban folytatja, míg Regensburgra az alsóház vár.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum