Hatpontos túrával kezdett a Székelyföld

 

Amíg az ifjúságiak között az SZJA kezdte meg idényét, az U21-ben elrajtolt a felsőház. Heti utánpótlás-körkép.

U21

Megkezdődtek a bajnokság felsőházas küzdelmei. Az első mérkőzést még a hét közben rendezték, a DEAC fogadta a DVTK Jegesmedvéket, akik majd’ végig vezetve 6-3-as győzelemmel távoztak Debrecenből. A miskolci sikerből Szalay Boldizsár 2+1 ponttal vette ki a részét, a felnőttcsapatnál stabilan számításba vett Galajda Zsombor szintén 3 egységet tett a közösbe. A Vasas meglepetésre fölényes, 6-1-es győzelmet aratott a FEHA19 ellen: Majoros Dániel 97,4%-kal védett,  miközben Szűcs Tamás és Hladony Kristóf is duplázott. Amíg a DEAC felnőttcsapata vasárnap nagy zakót kapott a BJAHC-tól, az U21-es csapat kozmetikázta a helyzetet: a hajdúsági fiatalok két emberhátrányos gólt is ütve 6-2-re nyertek a Tüskecsarnokban, Mihalik Gergő duplázott, Dorogi Máté 4 gólpasszt jegyzett. Az Újpesti JA miskolci vendégszereplése 6-3-as lila-fehér győzelemmel ért véget annak ellenére, hogy egy harmad után még a DVTK vezetett Trozsák és György góljával. Kovács Viktor csapata a duplázó Laskawy Ferenc vezetésével fordította meg a mérkőzést.

U18

Az ifjúsági bajnokság A1 csoportjában a Székelyföldi Jégkorong Akadémia első kiszállására érkezett az anyaországba. Az SZJA Both Máté duplájával 4-2-re nyert Székesfehérváron, illetve ugyanilyen arányban Debrecenben is, a két győzelem között egy 4-3-as vereséget gyűjtöttek még be egy kiállításpercekben bővelkedő mérkőzésen a BJAHC vendégeként, a győztes gólt a duplázó Kadarkuti Bálint lőtte a 38. percben. A IV. kerületi összecsapáson az Újpesti JA 2-0-ra győzött a Vasas vendégeként.

A B csoportot vezető FTC kiütötte a Szombathelyi Pingvineket, az Egerszegi Titánok Győrben tudtak nyerni, a Kárpáti Farkasok szoros meccsen hozták el a pontokat Óbudáról, az Ajka a KSI-nél bizonyult jobbnak, míg a HKB a Sportországot győzte le.

U18 Ausztria

A Budapesti JA, a FEHA19, a DEAC és a DVTK Ausztriában túrázott a hétvégén. A fővárosiak a felső-ausztriai akadémia ellen szoros mérkőzésen győzni tudtak, majd nagyarányú vereséget szenvedtek Klagenfurtban. A DVTK Jegesmedvék meglepetésre büntetőkkel nyertek Salzburgban, majd kapott gól nélküli nagy verésben részesültek az Okanagan vendégeként. A fehérvári együttes szintén verni tudta a felső-ausztriai akadémiát, de a Klagenfurtba nekik is beletört a bicskájuk. A nyeretlen DEAC sem Salzburgban, sem az Okanagan ellen nem tudta megszerezni első pontjait. A 6 magyar és 4 osztrák csapatot összesítő lista első három helyén a Klagenfurt, az Okanagan, valamint a Salzburg áll.

Bauer Elite Cup U18

Az elmúlt héten egy ifjúsági mérkőzést rendeztek, az Újpesti JA büntetőlövéseket követően maradt alul Nyitrán. Az 51. percben már 4-1-re vezetett a szlovák együttes, de a hátralévő 9 percben Szabó Ráczék háromszor is eredményesek voltak, így túlórára mentették a találkozót. Ez volt az U18-as kiírásban az első magyar pontszerzés, korábban a BJA és a FEHA19 1-1-szer, a DVTK háromszor hajtott fejet aktuális ellenfele előtt.

U16

Az 1-es számú kvalifikációs csoport utolsó fordulójában a BJA U15 legyőzte az UTE-t, így a kvintett második helyén végzett, kedden a másik csoport második helyezettjével, a Győrrel játszik az utolsó I. csoportos helyért. A két kvalifikációs csoport utolsó helyezettje, az UTE és az FTC szintén aznap játszik az utolsó II. csoportos helyért. A III. csoportba az Egerszegi Titánok, a Lehel, a Dunaújváros, a Kaposvár, valamint a Szeged került, míg a IV.-ben az SZJA B, az FTC B, a Szigeti Bikák, a Sportország, a Szekszárd valamint a Jégoroszlánok játszanak majd. Az V. csoportnak megfelelő C bajnokságban a KSI, az Óbuda B, a Tatabánya, a Hatvan, a Szombathely és a Zempléni Hiúzok küzdenek egymással.

Bauer Elite Cup U16

A hétvége során kétnapos tornát rendeztek az Újpesti, illetve a Miskolci Jégcsarnokban. Az Újpesti JA legyőzte a Bécset és a Nyitrát, míg a Salzburgtól vereséget szenvedett. A DVTK Jegesmedvék büntetőkkel kaptak ki a Besztercebányától, valamint lőtt gól nélkül a Klagenfurttól, a Budapesti JA szintén gólképtelen volt a KAC ellen, majd 4-0-ra verte a Besztercebányát.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR INFO
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum