Olimpija Ljubljana?Hydro Fehérvár AV19 4-3

   

Noha a Fehérvár a gólig és két asszisztig jutó Bartalis vezetésével kétgólos hátrányból még fordítani tudott, végül túlórában alulmaradt a Tivoliban.

A korongbedobás előtt a mindkét tábor által jól ismert és kedvelt Ales Musicot köszöntötték a hazaiak, akinek 16-os mezét ünnepélyesen vissza is vonultatták. A ljubljanai születésű és nevelésű kiváló, olimpiát is megjárt szlovén csatár a teljes pályafutását az Olimpija mezében húzta le, egyetlenegy idényt leszámítva: 2017/18-ban éppen a Volánnál tett egyévnyi légióskitérőt.

A mérkőzést a két csapat múlt pénteki összecsapásához hasonlóan ezúttal is a szlovénok kezdték jobban, ez a 6. perc végén gólban is megmutatkozott. Kapel tette előre a kéknél várakozó Doderónak, ő meg onnan egyből tovább a jó ütemben bekorcsolyázó és így ziccerbe kerülő Simsicnek, aki nem is hibázta el a helyzetet. A 18. percben második emberelőnyüket kihasználták a hazaiak. Kuralt kiállítása után felálltak és szépen kipasszolták lövésig, Kapelre jött ki a figura, aki be is vágta, Horváthnak nem volt esélye.

A középső harmad elején nem szép, de annál melósabb góllal szépített a Fehérvár. Terbócs betett korongját Bartalis húzta rá közelről, Morrone védett és igyekezett ráfeküdni, de nem birtokolta a pakkot, a tömegjelenet zárásaként végül Vértes kaparta be a kapu torkából. Négy perccel később egy statisztikailag nem, gyakorlatilag mégis fórgóllal egyenlített a Volán: Nilsson a kiegészülés pillanatában eresztette el a lövést, a büntetőpadról visszatérő Sturm nem érhetett oda a svédre. A harmad végén már a székesfehérváriak vezettek: megint Terbócs volt az, aki a palánknál nagyot küzdve megtartotta a játékszert, kapu elé betett korongjával pedig Bartalis bombázta ki a kulacsot. Tíz perccel a vége előtt azonban ismét egyenlő állt a táblán. Bár a ljubljanai kapu előtt volt a buli, a szlovénok hozták el, a villámgyors kontrát néhány érintésből végigvitték, Simsic ugyanúgy és ugyanott maradt üresen, mint az első góljánál, s ezúttal sem tette meg azt a szívességet, hogy kihagyja.

A hosszabbításban emberhátrányba került a Fehérvár, négy a háromban Magovac vitte be a döntő találatot pontos lövéssel ? noha Kevin Constantine együttese kétgólos hátrányból fordítani tudott, és megvolt az esélye a visszavágásra a múlt pénteki vereségért, végül nagy küzdelem után egy ponttal távozott a Tivoliból.

A Fehérvár összeállítása:

Horváth D. (Roy) ? Stipsicz, Nilsson, Newell, Hári J., Kuralt ? Fournier, O?Brien, Erdély Cs., Findlay, Petan ? Betker, Horváth M., Vértes, Bartalis, Terbócs ? Dobmayer, Szabó D., Németh K., Sarauer, Ambrus G.

oll lju avs

fotók: HKO/Domen Jančič

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum