Dunaújvárosi Acélbikák–FTC-Telekom 2-4

   

A dunaújvárosiak a végjátékig tartották a lépést a ferencvárosiakkal.

A DAB kapujában Kovács Dávid, a Fradinál Nagy Kristóf kapott lehetőséget. A 4. perc elején az egyik ferencvárosi játékos kisebb vérző sebbel hagyta el a jeget, ami miatt néhány percig állt a játék. Az intermezzo után nem sokkal az FTC-Telekom megszerezte a vezetést: Nilsson lövését még védte Kovács, ám a kipattanót Betteridge közelről betette (0-1). A harmad közepén közel járt ahhoz a DAB, hogy egyenlítsen, de Léránt nem tudta közelről behúzni a korongot kiszorított helyzetből. Az első emberelőny a hazaiak előtt adódott, a zöld-fehérek okosan védekeztek, aztán a kiegészülés után több feladatot is adtak az Acélbikák Nagy Kristófnak. A nyitó játékrész kiegyenlített játékát jól jelzi a 8-9-es kapura lövési mutató.

A második felvonás elején egyenlítettek a dunaújvárosiak, Szalma Zsolt talált be (1-1). A sportszerű, izgalmas találkozó középső húsz perce sokáig nem hozott büntetést, aztán a hajrájában a DAB játszhatott öt a négy ellen. Az FTC-Telekom a hátrányban megugrott kettő az egyben, de Kulmaláék nem tudták újra megszerezni a vezetést, majd ezt követően a hazaiaknak voltak lehetőségeik. Akárcsak az első harmadban, a másodikban is remekeltek a kapusok, a második szünetig mindkét hálóőr 19-19 védést mutatott be.

A záró játékrész áthúzódó FTC-emberelőnnyel indult, Kovácsnak több bravúrt is be kellett mutatnia, és amikor már verve volt, a hátvédek mentettek a gólvonalon. A kiegészülés után is nyomtak a zöld-fehérek, sőt újra fórba kerültek, de ezzel a lehetőséggel sem éltek. A 47. percben fordult a kocka, a DAB támadhatott öt a négyre, de a vendégeknek megint voltak veszélyes hátrányos kontráik. A harmad közepén Kovács hatalmas bravúrt mutatott be Kreisz lövésénél. A Fradi nyomása újabb emberelőnyt ért, sőt egy korongkilövés miatt fél percen át kettős fórban támadhattak a zöld-fehérek, ekkor Fodor Szabolcs időt kért. A hatalmas nyomás góllá érett, amikor már négyen voltak a hazaiak, Nagy Gergő pontosan lőtt (1-2). A mérkőzés két perccel a vége előtt dőlt el, amikor a zöld-fehérek betuszkolták a korongot több Kovács-bravúr után (1-3). A találkozót Betteridge foglalta volna keretbe egy újabb találattal, ám az utolsó gólt a hazaiak szerezték, amikor Horváth egy kapu mögüli lövéssel meglepte Nagyot.

Az FTC-Telekom 4-2-re nyert, pénteken a FEHA19-et fogadja. A Dunaújvárosi Acélbikák erdélyi túrára indul, amit Brassóban kezd majd.

dabftc_low_karmeniemi

fotó: Anda Fábián/DAB

Fáj a szívem, hogy nem szereztünk pontot

   

A DAB–FTC edzői nyilatkozatai.

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: ”Nagyon sajnálom ezt a találkozót, mert szinte mindenben ott voltunk ellenfelünk szintjén. Megvoltak azok a  dolgok a jégen, amit oda szerettünk volna tenni, ezért nagyon büszke vagyok a csapatra azért, ahogy játszott. Nagy árat fizettünk sajnos a kissé könnyű síppal befújt kiállításért, illetve az azt követő hibánkért a véghajrában, abból megszerezték a második gólt, s ott egy kicsit lefagytunk, nem volt bennünk már meg a vadászösztön, mint korábban. Ezzel együtt büszke vagyok arra, ahogy játszottunk, fáj a szívem, hogy nem szereztünk pontot, megérdemeltük volna.”
Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: ”Egy nagyon gyors, jó meccset láthattak a szurkolók. Az első két harmadban volt azért nálunk egy kisebb káosz a szisztémával kapcsolatban, tudunk ennél jobbak is lenni, de örömteli, hogy így is győztünk. A harmadik húsz percben viszont nagyot küzdöttek a srácok, ott keményen meg kellett dolgozni a második gólért, ami fordulópontja volt a meccsnek. Egy nagyon jó Dunaújvárost sikerült legyőznünk, melynek remek volt a kapusteljesítménye, s bár taktikailag tudunk azért még jobbak is lenni, de minden dicséret megilleti a srácokat, különösen a harmadik harmadban nyújtott teljesítményért.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 250 néző. Játékvezetők: Korbuly, Korbuly, Molnár, Sipos.
Kovács: 90,2% (Kaarna)
K
Nagy K.: 93,8% (Arany)
Lammi, Brus, Embrich, Ödman Hadzinikolic, Somogyi B.
1
Nilsson, Sarcia, Low, Kaijser, Betteridge
Varga, Léránt, Niskanen, Szalma, Valtola
2
Szorokin, Boros, Nagy G., Kestilä, Kulmala
Vas, Tolsztusko, Pinczés, Dézsi, Szabó
3
Karmeniemi, Seregély, Tóth A., Kreisz, Kozma
Marosi, Erdély, Strenk, Stan, Horváth
4
Komáromy, Kucsma, Bán, Galántai, Tóth G.
Eronen Niko, Tuomisoja Sami
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:41 FTC Betteridge Nilsson Low
1-1 25:33 DAB Niskanen Szalma Tolsztusko
1-2 54:03 FTC PP Nagy G. Betteridge Kestilä
1-3 57:57 FTC Nagy G. Nilsson Low
1-4 58:43 FTC Betteridge Kreisz Nilsson
2-4 59:34 DAB Horváth Niskanen Valtola
32 Kapura lövések száma 41
8 Kiállításpercek 6

Horváth Ákos a kapu mögül talált be

 

A DAB–FTC-Telekom meccs hat gólja három és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum