DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom 0-1

   

Az Arany Gergely vezérletével hét emberhátrányt is kivédekező ferencvárosiaknak egyetlen Nagy Gergő-gól is elég volt a miskolci sikerhez.

A DVTK-nál visszakerült a kapuba Voris, Tokaji Viktor pedig a Gyergyó elleni vereség után alaposan megkeverte a sorokat, a Galajda, Miskolczi, Mattyasovszky „lokáltrió” például felliftezett az első ötösbe, Kulesovot pedig honfitársa, Razumnyak mellé tolta a másodikba. Az FTC-Telekomnál ismét ott volt a jégen Nagy Gergő, aki el is foglalta megszokott helyét Kulmala és Kestilä oldalán.

Az első nagyobb helyzet a Miskolc előtt adódott, ferencvárosi korongvesztés után Vas került szemtől szembe Arannyal, kettejük párharcát a kapus nyerte. Egy darabig eztán is a vendégkapusnak volt több dolga, a harmad derekán azonban Vorisnak kellett nagyokat védenie, hogy megőrizze a 0-0-t, majd hattal a vége előtt Illés hibája után megint az ő bravúrjára volt szükség. Két perc volt hátra az első szünetig, amikor már a fiatal lett kapus is verve volt, Nilsson óriási dupla kapuvasat csengetett, majd Kulmala ziccerét fogta Voris – a harmad második felében látottak alapján már a hazaiak örülhettek jobban a gól nélküli nyitánynak.

A második harmad elején komoly esélyt hagyott veszni a DVTK, kettős fórban csak nagy helyzetekig jutott el, a kiegészülés után nem sokkal büntetett is az FTC. Tóth Gergő kékről középre lőtt korongja Voris előtt felperdült, majd a mamutján át, végül Nagy Gergő pofozta be közelről. Ha ez nem lett volna elég a hazaiaknak, ezt követően két gyors fővárosi előny következett, a másodikban óriási tűzijáték után lélegezhettek csak fel, Voris, majd Galajda is góltól mentette meg csapatát.

A záró húsz percben a Jegesmedvék mindent megtettek az egyenlítésért, a ferencvárosiak azonban jól védekeztek, Arany pedig áthatolhatatlannak bizonyult. Öt és fél perc volt hátra, amikor túl sok emberért kapott kiállítást az FTC, Tokaji időt kért, hiába: az egyetlen valamirevaló helyzetnél Arany Skrabov lövését és Mattyasovszky duplázását is hárította. Két perccel a lefújás előtt a hetedik(!) emberelőnyét is megkapta a Miskolc, a zöld-fehérek azonban ezt is kivédekezték – még úgy is, hogy az utolsó percet Vorist is mezőnyjátékosra cserélve hat a négyben támadta végig a DVTK. Ezen az estén tehát elsősorban az FTC hátrányos egysége és Arany remek napja jelentette a különbséget, utóbbi megérdemelten zárt az idény első shutoutjával, a Fradinak így egyetlen lőtt gól is elegendőnek bizonyult a három pont megszerzéséhez.

A listavezető Gyergyót ezzel pontszámban beérő Fradi vasárnap Dunaújvárosba látogat, míg a miskolciak ismét sokat pihennek, egy hét múlva Csíkszeredában kezdik meg idei első erdélyi túrájukat.

ftc arany

fotók: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Mindkét csapat elképesztően keményen dolgozott

 

Tokaji Viktor és Fodor Szabolcs is pozitívan nyilatkozott az egygólos DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom mérkőzést követően.

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Büszke vagyok a csapatra, 60 percen keresztül strukturáltak voltunk, odafigyeltünk, odaadó volt a játékunk, blokkoltuk a lövéseket és még sorolhatnám, de az emberelőnyeinket nem tudtuk gólra váltani. Ezen kívül viszont büszke vagyok a srácokra, ezt el is mondtam nekik. Jó jel, hogy a magyar bajnok ellen tudtunk dominálni és ez egy jó visszajelzés számunkra. A meccs nekem kifejezetten tetszett, magas energiaszinttel játszottunk és túl sok mindent nem adtunk a Ferencvárosnak. Nincs könnyű dolgunk, most elmegyünk Erdélybe, de ha ezzel a mentalitással fogunk ott jégre lépni, akkor győzelmekkel jöhetünk haza, és az a célunk, hogy pontokat hozzunk haza.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Ki kell emelnem, hogy jó úgy meccset játszani, hogy jó hangulat van a csarnokban és van egy abszolút ki-ki meccs, amihez persze kell egy ellenfél is. Mind a két csapat elképesztően keményen dolgozott. Nem biztos, hogy mindig szép volt a meccs, de néha vannak ilyen találkozók. Nagyon örülök, hogy a mi csapatunk így beleállt ebbe a meccsbe – ez volt, amit az előző vereségnél kicsit hiányoltunk – azt beszéltünk a csapattal, hogy egy győzelemért ilyen keményen kell beleállni a meccsbe, a Fradiban pedig az a minimum, hogy valaki minden egyes másodpercben küzd a jégen, ez megvolt. Ennek nagyon örülök és nagyon büszke vagyok a srácokra. Emberhátrányban emberfelettit dolgoztunk.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 905 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Váczi, Fényi.
Voris: 96,9% (Kiss B.)
K
Arany: 100% (Nagy K.)
Szirányi, Vojtkó, Miskolczi, Mattyasovszky, Galajda
1
Nilsson, Marva, Low, Kaijser, Betteridge
Skrabov, Ilvessuo, Razumnyak, Páterka, Kulesov
2
Szorokin, Boros, Nagy G., Kestilä, Kulmala
Kiss R., Illés, Lövei, Farkas M., Blasko
3
Karmeniemi, Seregély, Tóth A., Kreisz, Kozma
Jombik, Pecsét, Ritó, Vas
4
Komáromy, Kucsma, Bán, Galántai, Tóth G.
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 26:23 FTC Nagy G. Tóth G. Seregély
29 Kapura lövések száma 32
4 Kiállításpercek 14
Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 6., kedd
EL 18:30 FTCGYE 2-3 HVÉGE
BL 19:00 LULJUK 
    • SPORT 2
december 7., szerda
U20 16:30 HUNJPN 3-4VÉGE
BL 17:30 MHKZUG 
    • SPORT 2
MK 18:40 BJADAB 4-3VÉGE
december 8., csütörtök
U20 17:00 HUNJPN 5-3VÉGE
MK 18:30 FTCUTE 2-2VÉGE
SHL 19:00 RBKVLH 
    • SPORT 2
december 9., péntek
EL 17:30 BRASCC 
EL 18:30 DABFTC 
EL 18:30 MISDEB 
EL 18:40 BJAUTE 
december 10., szombat
SHL 15:15 RBKSKE 
    • SPORT 2
AL 19:00 FTCSZG 
AL 21:00 ETODBF 
december 11., vasárnap
VB20 13:00 HUNDEN 
EL 17:30 SCCGYE 
ICEHL 17:30 AVSPUS 
EL 17:40 BJAMIS 
AL 18:00 WRMASP 
EL 18:00 UTEFTC 
EL 18:30 DEBDAB 
AL 20:00 LHLIKO 
december 12., hétfő
VB20 16:30 HUNKAZ 
Partnerünk
Archívum