Hydro Fehérvár AV19?Asiago 5-2

 

Kevin Constantine együttese legyőzte a ligaújonc olaszországi együttest.

Az első percekben egyenlő erők küzdöttek a jégen, majd fokozatosan átvette az irányítást a Volán. Findlay belőtt korongja Petan elé került, aki közelről kapura emelt, Terbócs lövése, majd O?Brien egyéni akciója következett, Fazio mindhármat hárította. Jól pörögtek a lábak, megvoltak a minőségi lövőhelyzetek is. Fournier távolijába Petan ért bele, a korong kevéssel elkerülte a kaput. A harmad derekán góllá érett a fölény: Sarauer, O?Brien, Fournier volt a korong útja, utóbbi bemozgott az üres területre és középről a hálóba lőtt (1-0). Az agresszív letámadás nem engedte kibontakozni az olaszokat, akik elvétve jutottak el Roy kapujához, miközben a felkorcsolyázó hazai bekkek többször is zavart okoztak. A 13. percben O?Brienhez került egy kipattanó, aki alaposan megnézte a kaput, védhetetlen bombája a felső vasról vágódott a gólvonal mögé (2-0). A hajrában Erdély kapott pontos keresztpasszt, ez a helyzet kimaradt. A Hydro Fehérvár remek első harmaddal magabiztos előnyt szerzett a folytatásra.

A szünet után feljebb tolta állásait az Asiago, ezzel csak ideig-óráig tudtak zavart okozni, hamarosan öt az öt ellen is felállt a Fehérvár. Nilsson többször tesztelte Faziót, a kapus mindannyiszor hárított. A 24. percben Roy is megmutatta képességeit, bravúrral fogta McShane közelijét. Stipsiczék ebben a játékrészben is uralták az összecsapást, a gyors és sokszor előretörő hátvédek teljesen összekuszálták az olaszok védelmét. A 29. percben érkezett a harmadik találat: Horváth Milán a kékről kipúpozta a hálót (3-0). A 35. percben szépítettek a vendégek: egy támadó harmadban eladott korongból megugrottak, Roy elsőre védett, a kipattanóra Finoro ért oda a leggyorsabban (3-1). A játékrész végén jöhetett az első hazai emberelőny, Hári átkígyózott a védelmen, a lövésre nem maradt ereje. Újabb szabálytalanság következett, bő egy percig 5 a 3 ellen támadhatott a magyar csapat. Kevin Constantine időt kért, a csapat pedig élt a lehetőséggel. Nilsson megtalálta a kapu elé érkező Petant, aki szenzációsan vette át a korongot a kapunak háttal, majd a hálóba helyezett (4-1).

A záró felvonásra visszavett a Volán, ez lehetőséget jelentett az olaszoknak, azonban Roy biztosan állt a lábán. A 43. percben Petan és Finoro párban mehettek a büntetőpadra, a 4 a 4 elleni játék több helyzetet hozott, az eredmény nem változott. A meccs egyik legjobbja, O?Brien kiment két percre, majd hamarosan követte őt Petan is. A kettős emberhátrányt már nem sikerült kibekkelni. A 47. percben McShane közelebb hozta övéit (4-2). A gól önbizalmat adott a látogatóknak, ez volt a legjobb harmaduk, Roynak is egyre több dolga akadt. Az 55. percben Sarauer kilépett, eldönthette volna a meccset, Fazio sokadik bravúrját is bemutatta. Jókor jött egy megnyugtató emberelőny, bár gólt nem sikerült szerezni, két perc lepörgött az óráról. A végén Fazio lekorcsolyázott, Vértes köszönte szépen, és a félpályáról az üresen tátongó kapuba helyezett (5-2).

A Hydro Fehérvár AV19 újabb magabiztos győzelmet aratott és egyre inkább felveszi az új szezon ritmusát, vasárnap Ljubljanában lép jégre.

avs_fehervar_sa

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum