Varga Balázs két gólt lőtt

 

Dobos Bendegúz is pontokat szerzett, míg Kocsis Botond és Tóth Tamás bemutatkozott az NCDC-ben. Heti utánpótlás légiós-körkép.

Finnország, U20 SM-sarja

A SaiPa Deák Mártonnal a soraiban verte 6-0-ra a Kooveet, majd kapott ki otthon 5-1-re a listavezető TPS-től. A magyar bekk nem szerzett pontot.

A K-Vantaa a Kärpät vendége volt a hétvégén. A hazaiak 2-0-ás előnyt építettek ki, Dobos Bendegúzék csak az utolsó percben tudtak szépíteni a magyar csatár gólpasszának is köszönhetően. Másnap a K-Vantaa hosszabbításban maradt alul 6-5-re a RoKi otthonában: a mérkőzésen korábban gólpasszt adó Dobos az 54. percben megszerezte vezetést csapatának, ám a végjátékban hosszabbításra mentette a mérkőzést ellenfelük. Dobos 6 meccs után 5+5-tel áll.

A KalPa hosszabbítást követően verte 3-2-re a HIFK-et, majd 5-2-re a Ketterät. A negyedik soros Horváth Bence nem szerzett pontot.

Bár Varga Balázs a 45. percben egyenlített a HPK ellen, a JYP egy késői góllal 3-2-es vereséget szenvedett idegenben. Egy nappal később a K-Kissat otthonából viszont győzelemmel távozott a JYP: Varga 1+1-ének is köszönhetően 7-2-es győzelmet arattak. A SaiPa a hatodik, a KalPa a tizenkettedik, a JYP a tizennegyedik helyen áll, míg a K-Vantaa feljött a 22. pozícióba.

varga balázs

fotó: JYP U20/Facebook

Finnország, U18 SM-sarja

A SaiPa/Ketterä az elsősoros Farkas Olivérrel 3-1-re verte a TPS-t, majd büntetőpárbajt követően 6-5-re alulmaradt a K-Espoo ellen. A második mérkőzésen Farkas gólpasszos volt, 8 meccs után 6 pontos.

Lencsés Dávid és a Jokerit JoVi 5-2-re kikapott a K-Espoo vendégeként. A fiatal bekk nem szerzett pontot.

A TuTo 2-0-ra verte a JYP második csapatát, majd 2-1-re kikapott a K-Vantaa vendégeként. A mindkét mérkőzésen játszó Zimányi Dániel az első mérkőzésen gólpasszos volt, Aleksandar Antonijevic csak ezen a találkozón jutott szóhoz, míg Pásztor Viktor és Schwartz Gergő ezúttal nem kapott lehetőséget.

Egyesült Államok, NAHL

A második számú tengerentúli juniorbajnokságban a New Jersey Titans előbb 4-1-re, majd 2-1-re verte a Danburyt. Keresztes Levente mindkét mérkőzésen gólpasszos volt. A New Jersey negyedik a keleti divízióban.

Egyesült Államok, NCDC

Lejátszotta első NCDC bajnokiját Kocsis Botond. Az ex-miskolci játékos a tavalyi szezont már az Egyesült Államokban töltötte, de idén játszik először a Tier II-es bajnokságban. A Rockets HC a PAL Juniors-szal mérkőzött, a büntetőkkel 4-3-ra elveszített mérkőzésen Kocsis gólpasszos volt.

Tóth Tamás a tavalyi USPHL Premieres szezonja után idén egy kategóriával magasabban játszik már. Csapata, a Connecticut Jr Rangers három mérkőzést vívott a hétvégén a Utica Comets ellen, a megszerezhető 9 pontból ötöt gyűjtött az együttes. Tóth az első és a harmadik mérkőzésen asszisztos volt.

A 2021/22-es szezonban az ifjúsági és junior vb-t is megjáró Horváth Donát Svédországból szerződött a tengerentúlra. A 18 éves játékos a South Shore Kings hátvédje, új csapatával egy győzelmet és egy vereséget szerzett a hétvégén.

Egyesült Államok, USPHL Premier

A Carolina Jr Hurricanes négy mérkőzést játszott a hétvége során. A két magyart is foglalkoztató klub a 97%-kal védő Chmelik Leventével a kapuban 4-1-re verte a Tampa Bay Juniorst, az első gólt Kaibás Kornél szerezte. Chmelik a másik három mérkőzésen nem kapott lehetőséget, Kaibás játszott, de több pontot már nem gyűjtött.

A USPHL eggyel alacsonyabb kategóriájában, az Elite liga dél-keleti divíziójában a hét csatára lett Varga Zaránd. A Potomac Patriots két ex-győri fiatalja rendesen termeli a pontokat, Varga 6 meccs után 18 pontos, míg Csémi Dávid 8 találkozót követően 17-tel áll, ezzel a bajnokság kanadai táblázatának első két helyét foglalják el.

Svédország, J20 Nationell

A svéd junior első osztályban a Västeras 4-3-ra kikapott a Oskarshamn vendégeként, Hadobás Zétény nem szerzett pontot. A Västeras a déli csoport utolsó előtti helyén áll.

Svédország, J18 Regional

A keleti divízióban a Flemingsberg 4-1-es vereséggel nyitotta a bajnokságot az SDE vendégeként. Hajas Bálint nem szerzett pontot, Gödri Dominik cserekapus pár perc erejéig bemutatkozott az ifjúsági elősosztályban.

A nyugati divízióban a Mora 9-3-ra kikapott az Örebro otthonában, majd a Karlskoga vendégeként 3-2-es vereséget szenvedett. Nemes Márton mindkét mérkőzésen jégre lépett, pontot nem szerzett.

Németország, DNL U20

A német juniorbajnokságban a Köln Csala Patrikkal a kapuban előbb 4-1-re, majd 5-1-re győzött a Regensburg vendégeként. A fiatal portás 95,5 illetve 93,8%-kal védett. A vesztes félnél Kiss-Molnár Gellért a második mérkőzésen játszott.

A Düsseldorf előbb büntetőlövéseket követően 4-3-ra alulmaradt a Kaufbeuren vendégeként, majd másnap 2-1-re legyőzte ellenfelét. A düsseldorfi Hiezl Balázs az első mérkőzésen gólpasszos volt, a másodikon győztes gólt szerzett. Az ellenfélnél Rokaly Boldizsár Richárd az első mérkőzésen került be a csapatba, gólpasszt jegyzett. Hiezl jelenleg 8, míg Rokaly 5 pontos a bajnokságban. A B csoportot a Köln vezeti a második Düsseldorf és a harmadik Kaufbeuren előtt, míg a Regensburg a hatodik. Az első csoportkörből még két forduló van hátra, az első három együttes az 1-es számú csoportban folytatja, míg a másik három a 2-es számú hatosban.

Svájc, U20-Elit

Három mérkőzést játszott az elmúlt héten a svájci juniorbajnokságban Falus Ádám. A  GCK Lions hazai pályán kapott ki 5-3-ra a Bieltől, majd idegenben a LHC Academy ellen is alulmaradtak (hosszabbítást követően 4-5 lett a vége), a Rapperswilt viszont hazai környezetben 5-1-re le tudták győzni. A 21 éves bekk nem szerzett pontot.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR ÉLŐ
VB18 16:30 JPNHUN ÉLŐ
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum