Igyekeztem nem azzal foglalkozni, ki az ellenfél és milyen miliőben

 

Horváth Dominik jött, látott, berobbant, mi pedig megkérdeztük az új székesfehérvári közönségkedvencet, hogyan éli meg a komoly szintugrást és a némileg váratlan remeklést.

Ha van mostanság látványos fehérvári sikersztori, akkor az Horváth Dominiké. A Hydro Fehérvár AV19 mindössze 21 éves kapusa jött, látott, és az Erste Ligából érkezve valósággal berobbant a nagycsapatba: Bajnokok Ligája-helytállása után a bajnokságban is megkapja a lehetőséget, s ezzel is igyekszik élni – olyannyira, hogy két meccs után ott van a top 3-ban a liga kapusrangsorában kereken 94%-os védési hatékonyságával és másfeles kapottgól-átlagával. Persze, ez még csak az eleje az útnak, s ezzel Horváth is tökéletesen tisztában van, de arra mindenképpen kíváncsiak voltunk, ő hogyan éli meg a szintugrást, vagyis hogy az előző idény 19, a Titánokban levédett Erste Liga-bajnokija után egyszeriben Zürich- és Rögle-szintű, illetve ICEHL-csapatok ellen remekel. Trendien fogalmazva ezt ugyanis nem sokan látták jönni…

avs horváth doma

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

„A Titánok ebből a szempontból nagyon jó felkészülési alapot nyújtott, hiszen ott rengeteget védekeztünk, így a mostani meccseken sem ért váratlanul, hogy sok lövés érkezik a kapumra. Bár elsősorban ez is a BL-meccsekre volt inkább jellemző, az a két mérkőzés tényleg más kávéház volt. Mivel semmiféle összehasonlítási alapom nem volt, eleinte nem igazán tudtam, mire számítsak, milyen meccsek lesznek ezen a szinten. Éppen ezért az edzők és mindenki más is azt mondta, kezeljem őket úgy, mintha bárhol máshol játszanék, egy teljesen átlagos találkozón. Én pedig igyekeztem így tenni: nem azzal foglalkoztam, hogy ki az ellenfél éppen és milyen miliőben. Talán ezért is sült el ilyen jól, mert bár izgatottság volt bennem, izgulni egyáltalán nem izgultam túl a dolgokat, sőt, inkább kellemes meglepetésnek mondanám, ahogy az egész alakult. Ami pedig legalább ilyen fontos, hogy a csapattársak rengeteget segítenek, maximális támogatást kaptam és kapok tőlük, hogy felvegyem a tempót – ugyanez igaz természetesen az edzői stábra is.”

A fehérvári születésű és nevelésű portás, aki végigjárta az akadémia ranglétráját, hozzátette, nyilvánvalóan nagyon örül annak, hogy már most ennyiszer lehetőséget kapott, és ilyen jól sikerült a bemutatkozás, ezt komoly motivációként éli meg. Ezzel együtt az elsődleges szempont változatlanul az, hogy fejlődjön, meccsről meccsre tanuljon és javítsa a felmerülő hibákat. Mint mondta, ebben nagy segítségére van a Volánhoz a nyáron a szlovák extraligás Dukla Michalovcétól érkezett (előtte a Ferencvárosnál is dolgozó) fiatal, mindössze 31 éves finn kapusedző, Samuli Nordman, illetve a minden apró részletet a végletekig kielemző Kevin Constantine és stábja.

avs pus horváth doma

fotó: Foppa Iwan/HC Pustertal

„Én a legtöbbet értelemszerűen a kapusedzőnkkel dolgozom, de Kevinnel és a csapattal is rengeteget elemzünk, akár hetekig is tudunk egy-egy meccset videózni. Viszont meg is van a gyümölcse. Ami Samulit illeti, nagyon élvezem a vele való közös munkát. Jó, hogy nincs köztünk túl nagy korkülönbség, így nagyon könnyen megtaláltuk a közös hangot, nagyszerűen lehet vele együtt dolgozni. Ráadásul nagyon közvetlen srác: ezen a téren kicsit más, mint az északiak, remekül kijövünk, amikor kell, elviccelődünk, de amikor komolyan kell venni a munkát, akkor keményen dolgozunk. Minden meccsen találni valami apróságot, ami bizonyos játékhelyzetekben kijön, ezeken dolgozunk, hogy kijavítsuk, tökéletesítsük. Nyilván az eredmény is fontos, hiszen minél több meccset nyerünk, annál jobb, de úgy veszem észre, az én esetem egyelőre kicsit másabb, mint a többi játékosé, nálam most még az elsődleges cél ezeknek a részleteknek a csiszolása. Viszont a kettő összefügg, mert ha ezek a dolgok működnek, akkor általában a meccsek is úgy alakulnak, hogy megvan a lehetőségünk a győzelemre, s ebben én is segíthetek a csapatnak. Egyszóval tisztában vagyok vele, hogy ez még nagyon a szezon eleje, de úgy érzem, jó úton járunk, és minden adott ahhoz, hogy a hátralévő része is jól sikerüljön!”

307996402_2201861046649541_5814887720171758046_n

fotó: Facebook/ICEHL

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 6., kedd
EL 18:30 FTCGYE 2-3 HVÉGE
BL 19:00 LULJUK 
    • SPORT 2
december 7., szerda
U20 16:30 HUNJPN 3-4VÉGE
BL 17:30 MHKZUG 
    • SPORT 2
MK 18:40 BJADAB 4-3VÉGE
december 8., csütörtök
U20 17:00 HUNJPN 5-3VÉGE
MK 18:30 FTCUTE 2-2VÉGE
SHL 19:00 RBKVLH 
    • SPORT 2
december 9., péntek
EL 17:30 BRASCC 
EL 18:30 DABFTC 
EL 18:30 MISDEB 
EL 18:40 BJAUTE 
december 10., szombat
SHL 15:15 RBKSKE 
    • SPORT 2
AL 19:00 FTCSZG 
AL 21:00 ETODBF 
december 11., vasárnap
VB20 13:00 HUNDEN 
EL 17:30 SCCGYE 
ICEHL 17:30 AVSPUS 
EL 17:40 BJAMIS 
AL 18:00 WRMASP 
EL 18:00 UTEFTC 
EL 18:30 DEBDAB 
AL 20:00 LHLIKO 
december 12., hétfő
VB20 16:30 HUNKAZ 
Partnerünk
Archívum