FEHA19–Gyergyói HK 1-10

   

A listavezető székelyek óriási kiütést mértek a sereghajtó székesfehérváriakra.

Székesfehérvári vendégjátékát góllal kezdte a Gyergyó. Alig egy perc telt el a meccsből, amikor egy védelmi hibát kihasználva Sylvestre betalált (0-1). Lendületben maradtak Sárpátkiék, az 5. percben saját harmadukban veszítettek korongot a hazaiak, a 3 az 1 elleni akciót ismét Sylvestre fejezte be góllal (0-2). Reiter lövése után újfent a székelyek következtek. A harmad derekán megmozgatták a védelmet, a szélről belőtt korongra elsőként az elmúlt hét legjobb játékosa, Brance Orban érkezett (0-3). Még mindig az első tíz percen belül jártunk, amikor DiDiomete meglőtte a negyediket is (0-4). Anatolij Bogdanov kapuscserével próbálta felrázni csapatát, Márkus Leventét Orbán Gergő váltotta. Kijöttek a szorításból Rétfalviék, igyekeztek kozmetikázni az eredményen. A hajrában több volt a hazai kapura lövés, de az eredmény nem változott.

A középső játékrész az elsőhöz hasonlóan alakult. Újra felpörögtek az erdélyiek és gyors góllal nyitottak. A 23. percben Sándor-Székely Orbánt is felavatta (0-5). A FEHA fiataljai nem találták az ellenszert, osztálykülönbség volt a két csapat között. A 29. percben 2 az 1 elleni akció végén Császár önzetlen volt, Szigetivel lövetett gólt (0-6). Megrogyott a házigazda, egy perccel később Vincze Péter a hálóba helyezett egy kipattanót (0-7). A gyergyóiak helyzetkihasználása közel tökéletes volt, a fehérvári fiatalok ezen az estén nem tudták megnehezíteni Szilassy Zoltán csapatának dolgát. A hetedik gól után visszavettek a tempóból a székelyek, ez nem tett jót a meccsnek. A 36. percben az akadémistáknak némi gyógyírt jelentett Keceli-Mészáros gólja (1-7). Egy percre rá Szigeti lecsapott egy palánkról elé pattanó korongra és visszaállította a különbséget (1-8).

A záró harmadra nem sok nyitott kérdés maradt. Főleg mezőnyjáték folyt a jégen, minimális test-test elleni játékkal. Sokat elmond a mérkőzés intenzitásáról, hogy egyetlen kiállítást sem ítéltek a játékvezetők. A tempó messze volt az élvezetestől, a percek mégis gyorsan peregtek, alig-alig volt a játékmegszakítás. A 49. percig kellett várni az első említésre méltó eseményre, ekkor egy kontrát Sylvestre váltott gólra (1-9). Ezzel az osztrák bajnokságban is éveket eltöltő támadó mesterhármast ért el. Itt még nem volt vége a fehérváriak szenvedésének. Az 52. percben Császár korongjából Orban lőtte a tízediket (1-10). Mint kiderült, ez lett a végeredmény. A Gyergyói HK minden tekintetben ellenfele fölé nőtt és könnyedén aratott kiütéses győzelmet. Anatoli Bogdanov fiatal csapatára rengeteg munka vár, hogy elérje a tavalyi szintjét.

feha gye

fotók: Soós Attila/FEHA19

Összességében az eredmény demoralizáló

   

A FEHA19 vezetőedzője a 10-1-es vereség ellenére látott pozitívumokat a GYHK elleni mérkőzésen.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Összességében az eredmény demoralizáló, néha vannak ilyen napok, amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnénk. Ennek ellenére csináltunk jó dolgokat a mérkőzésen, léptünk előre bizonyos részletekben, az első két harmadban megvoltak a gólszerzési lehetőségeink. Elégedett vagyok azzal, hogy a srácok nem adták fel, cseréről cserére játszottunk. Jelen pillanatban fizetjük még a tanulópénzt, de ezt a „pénzt” el kell raknunk a bankba és reméljük, egy nap pontok formájában megtérül majd. Ez volt az első mérkőzésünk ezen a sűrű héten, mennünk kell tovább előre.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: “A fő az volt, hogy a túra negyedik mérkőzésén jól kezdjünk. Fiatal, energikus csapata van a Fehérvárnak, sok múlik az elején, hogy hogyan kezdünk, tudunk-e gólt lőni gyorsan. Ha igen, akkor könnyűvé válhat, ha nem, akkor izzasztó lehet a találkozó. A jó start után azt gondolom, élvezni tudtuk a mérkőzés hátralevő részét. A technikai és a sebességbeli fölényünk megmutatkozott, de hozzá kell tenni, ha tíz perc alatt négyet lősz, az sokkolja az ellenfelet, kapust is kellett cserélni a túloldalon. Az ilyen sokkból nagyon ritkán lehet visszajönni. Összességében a túrától pontban kívánni nem tudtunk volna többet, látjuk a játékunkban, hogy miben kell még javulnunk. Most jön egy kis szünet, bízom benne, hogy pár román bajnoki mérkőzést le tudunk majd játszani, ha nem, akkor hetedikén lépünk jégre legközelebb az Erste Ligában Gyergyóban. Az addig hátralévő időt megpróbáljuk kihasználni, hogy a csodálatos hazai közönségünk előtt is folytatni tudjuk a győzelmi szériánkat.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 367 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Szabó, Kis-király.
Márkus: 55,6% (Orbán: 78,6%)
K
Rinne: 95,0% (Demeter)
Reiter, Mingazov, Cizas, Mayer, Mihály
1
Jalonen, Haaranen, Császár, Orban, Szigeti
Dobmayer, Csollák, Ambrus Cs., Rétfalvi, Keceli-Mészáros
2
Saari, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
Kóger, Dolinar, Fekete, Farkas L., Ivády
3
Kozma, Imre, Sándor-Székely, Tranca, DiDiomete
Bajkó, Salamon, Nagy, Alapi, Győrffy
4
Vincze G., Silló, Csiszer
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:02 GYE Sylvestre Sárpátki Vincze P.
0-2 04:23 GYE Sylvestre Sárpátki
0-3 09:15 GYE Császár Orban Kozma
0-4 10:00 GYE DiDiomete Jalonen
0-5 22:42 GYE Sándor-Székely Jalonen Haaranen
0-6 28:09 GYE Szigeti Császár Fejes
0-7 29:08 GYE Vincze P. Sylvestre Kozma
1-7 35:44 FHA Keceli-Mészáros Csollák Rétfalvi
1-8 36:28 GYE Szigeti Csiszer Imre
1-9 48:30 GYE Sylvestre Sárpátki
1-10 51:07 GYE Orban Császár Szigeti
20 Kapura lövések száma 37
0 Kiállításpercek 0

Így lőtt tízet Székesfehérváron a GYHK

 

Sylvestre mesterhármasa és további nyolc gól öt percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum