Négyes döntőben a Hokiklub, még a MAC-nak is van esélye

 

Az EWHL Supercup selejtezőivel elrajtolt a klubszezon a magyar női csapatok számára, és az első hétvége után mindhárom együttes találhat elégedettségre okot adó elemet. Az NCAA-ben Seregély Míra góllal indította az idényt.

EWHL Supercup

A három magyar csapat közül a Hokiklub Budapest jutott be a Supercup négyes döntőjébe, de erre még van esélye a MAC Budapestnek is. A címvédő Hokiklubnak nem indult jól a hazai selejtezőtorna, ugyanis 4-2-re kikapott az SKP Bratislavától. A magyar együttes Huszák Alexandra góljával szerzett vezetést, de a pozsonyiak a 15 éves Ema Tothova révén fordítottak. Az újbudaiak szlovák légiósa, Luica Haluskova egyenlített még az első harmadban, ám a folytatást az SKP bírta jobban, egy emberhátrányos góllal vezetett újra, majd a hajrában is betalált.

A Tüskesátorban rendezett tornán szerepelt a BJA is, amely az első napon 6-0-ra verte a német Planegget. Már az első harmadban is fölényben játszott a magyar csapat, de az első gólra a 28. percig várni kellett, ezt követően pedig beindult a henger, 6-0 lett a vége. Lilla Carpenter-Boesch három gólig és egy asszisztig jutott, Somogyi Vivien 2+1-gyel, Tóth Enikő három assziszttal zárt, és Pavuk Petra is betalált. A jegyzőkönyvhöz tartozik, hogy a Planegg nyolc mezőnyjátékossal állt ki.

A második napon találkozott a két magyar csapat, és a Hokiklub javított, 3-1-re győzött. Az első két harmadban több lövéssel próbálkozott a BJA, ám Leidt és Szamosfalvi Petra találatával elhúzott a címvédő. Carpenter-Boesch szépített, de az egyenlítés nem jött össze az akadémiai együttesnek, a rengeteg helyzetet hozó utolsó harmadban csak Huszák volt eredményes.

A HKB vasárnap magabiztosan, 6-1-re nyert a Planegg ellen. Huszák és Haluskova is duplázott, betalált Lindsey Donovan és Schmidt-Natkay Alíz is. Az utolsó harmadra Tóth Zsófia helyett lehetőséget kapott Bogáti Bianka is a kapuban.  A két győzelem elég volt a továbbjutáshoz. A BJA viszont elveszítette harmadik meccsét: a Bratislava már a 11. percben 2-0-ra vezetett, végül 5-0-ra nyert Fodor Zoltán csapata ellen.

A másik csoportban a MAC Budapest és a Memmingen a Kisstadionban játszott izgalmas meccset. A magyar együttes kétszer is, 0-2 és 2-3 után is egyenlített, ám a hajrában a németek bő fél perc alatt újabb két gólt lőttek, amire a hazaiak csak egyszer tudtak válaszolni, így 5-4 lett a vége. A MAC új igazolásai közül Jókai-Szilágyi Kinga duplázott, a holland Bieke van Nes is betalált, valamint Rónai Alexandra is eredményes volt.

A MAC vasárnap Grazban 2-0-ra verte az Austrian Select csapatát, Van Nes sima, Horváth Imola kettős emberelőnyben talált be. A sikerrel a magyar együttes megőrizte esélyét a továbbjutásra az október 9-i, Ajszulu Almati elleni meccs előtt. A négyes döntőt 2023 január 28-29-én rendezik majd.

hkb_bja_2022

DEBL

Az osztrák ligában erre a szezonra területi alapon osztották be a csapatokat csoportokba, így a négy magyar együttes összekerült. Az első meccset a MAC Marilyn nyerte, hátrányból fordítva 4-2-re a KSI ellen.

Légiósok

Elkezdődött az amerikai egyetemi bajnokság. Seregély Míra csapata, a Maine-t kétszer is vereséget szenvedett a Quinnipiactől (hosszabbítás után 2-3, 0-3). Az első találkozón a magyar válogatott csatár emberelőnyös góljával még 2-1-re vezetett a Maine a 37. percben.

Odnoga Lotti új együttese, a St. Thomas felkészülési meccset játszott a Manitoba ellen, és 4-1-es sikerrel hangolt az NCAA-rajtra.

Fotó: BJA / Várhegyi Erna

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum