BJAHC–Corona Brasov 6-4

   

A még veretlen BJAHC otthonában zárta első magyarországi túráját a Brassó, amely a Ferencváros vasárnapi legyőzése után Káposztásmegyerről pont nélkül távozott.

Az első harmadot két gyors gólváltás határozta meg. A mérkőzés elején Kangyal Balázs csapata igyekezett agresszív letámadással és célratörő hokival rögtön magához ragadni a kezdeményezést fáradtabb ellenfelével szemben, az ötödik percben pedig már nem csak helyzetig, hanem gólig is jutott: Schlekmann tört be a támadóharmadba, majd lőtt kapura. A korong átjutott Tőkén, de a gólvonalon túlra végül Elónak sikerült bejuttatnia a hosszú vasnál érkezve. A vezetésnek mindössze fél percig örülhettek a hazaiak. Egy kapu mögötti palánkról visszapattanó korongra Domingue érkezett a bal oldali kapuvasnál és egyenlített ki. Három perccel a játékrész vége előtt pedig a vezetést is megszerezte a vendég csapat Andrei Vasile révén. De ahogy az első hazai gólra, úgy a második vendég gólra is fél percen belül jött a válasz: Schlekmann vezette be a támadóharmadba a korongot, majd tálalt a középen érkező Elo elé, így 2-2-vel mehettek szünetre a csapatok.

A második játékrészt emberelőnyben kezdte a Brassó még Elo első harmad végi kiállítása miatt, a létszámfölényt pedig ki is használta. Boriszenko ritmusváltása után a második hullámban érkező Valchar kapott remek passzt a szélről, aki ahelyett, hogy ellőtte volna kapásból, igazított egyet a korongon és csak aztuán vette be Farkas kapuját. Ezt követően Ilja Culigin percei következtek, aki előbb kiegyenlített, majd három perccel később egy McCormickkal történő kényszerítő után vissza is szerezte a vezetést a hazaiaknak. Az eddig kialakult sormintát Garát törte meg: a Brassó emberhátránya ugyan lejárt, de a rendezetlen védekezés nem volt elég határozott a saját kapuja előtt, így a BJA hátvédje kétgólosra növelte csapata előnyét. Ugyanakkor a második harmad sem múlt el gyors gólváltás nélkül: alig egy perccel Garát gólja után Domingue szépített emberelőnyből, így két harmadnyi játék után 5-4 állt az eredményjelzőn.

A záró harmad kifejezetten feszültre sikeredett: a Brassó támadt, de egy igazán minőségi helyzetet sikerült kidolgoznia, amit viszont Farkas bravúrral hárított. A BJA fegyelmezett játékkal őrizte előnyét a hajráig, Molnár üres kapus gólja pedig el is döntötte a találkozót, a vége 6-4. A BJA pénteken a FEHA19 ellen folytathatja hazai pályán a veretlenségi sorozatát, míg a Brassó október 2-án fogadja a Csíkszeredát.

bjahc bras

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Jó rossz meccs volt, az biztos

   

Egyik vezetőedző sem volt teljesen elégedett a BJAHC–Corona Brasov meccset követően.

Kangyal Balázs, BJAHC: “Jó rossz meccs volt, az biztos. Sok pozitívumot nem tudok kiszedni belőle, talán csak azt, hogy dolgoztunk hatvan percig és szerencsénk is volt. Nem azt mondom, hogy a legrosszabb mérkőzésünk volt ebben a szezonban, mert az előszezonban azért volt, de azt kell mondjam, hogy nem sok mindent tudtunk megvalósítani abból, amit megbeszéltünk. De vannak néha ilyen pillantok és ilyen meccsek, ezeket is meg kell tanulni megnyerni, és mi megnyertük, úgyhogy ennek örülök. Ez volt a legnagyobb pozitívum ma estére.”

Dave MacQueen, Corona Brasov: “Tényleg nem tetszett egyáltalán a játékunk. Talán egy kezemen meg tudom számolni, és akkor nagyon udvarias vagyok, hogy hányan játszottak komolyan a srácok közül. Sokan csak utasok voltak. Ezzel együtt a BJAHC megérdemelte a győzelmet. Mi nem érdemeltünk egy pontot sem, és azt is kaptuk, amit érdemeltünk: a semmit. Én biztosan nem így képzelem el ennek a csapatnak a játékát estéről-estére, sem a Fradi ellen vasárnap. Még korán van, a szezonban csak négy meccsünk volt. Kettő-kettő a túránk, jobb a semminél, hagytunk pár eseményt kicsúszni a kezünk alól. Ezeket tanítható pillanatoknak hívjuk. Ezt a mérkőzést sok videóelemzés fogja követni, az egyéni és a csapatjátékot is átvesszük, sok tanulnivaló lesz belőle. A videó nem hazudik. Haladunk előre. Kemény meccs vár ránk vasárnap a Csíkszereda ellen, és készen leszünk arra a meccsre.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 230 néző. Játékvezetők: Juhász, Juhász, Kocsány, Muzsik.
Farkas: 88,6% (Straubinger)
K
Tőke: 85,3% (Polc)
Szabó, Uimonen, Galoha, McCormick, Culigin
1
Sweeney, Boriszenko, Schaber, Valchar, Domingue
Pozsgai, Garát, Elo, Schlekmann, Viikilä
2
Williams, Garcia, Zagidullin, VanWormer, Gliga
Dóczi, Varga, Tóth R., Molnár, Djumic
3
Bors, Gajdó T., Kovács, Vasile A., Gajdó B.
Jécsai, Tóth P. N., Weidemann, Ádám, Ravasz
4
Antal L., Vasile N. R., Buda
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
MacQueen Dave, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:31 BJA Elo Schlekmann Viikilä
1-1 05:00 BRA Domingue Garcia Valchar
1-2 17:00 BRA Vasile A. Gajdó B. Kovács
2-2 17:27 BJA Elo Schlekmann
2-3 20:45 BRA PP Valchar Boriszenko Schaber
3-3 23:17 BJA Culigin McCormick Szabó
4-3 26:33 BJA Culigin McCormick Galoha
5-3 33:00 BJA Garát Elo Viikilä
5-4 33:56 BRA PP Domingue Boriszenko
6-4 59:13 BJA EN Molnár Pozsgai Djumic
35 Kapura lövések száma 35
6 Kiállításpercek 2

Domingue az alapvonal mögül szerzett gólt

 

A BJAHC–Corona Brasov találkozó tíz találata öt percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 6., kedd
EL 18:30 FTCGYE 2-3 HVÉGE
BL 19:00 LULJUK 
    • SPORT 2
december 7., szerda
U20 16:30 HUNJPN 3-4VÉGE
BL 17:30 MHKZUG 
    • SPORT 2
MK 18:40 BJADAB 4-3VÉGE
december 8., csütörtök
U20 17:00 HUNJPN INFO
MK 18:30 FTCUTE INFO
SHL 19:00 RBKVLH 
    • SPORT 2
december 9., péntek
EL 17:30 BRASCC 
EL 18:30 DABFTC 
EL 18:30 MISDEB 
EL 18:40 BJAUTE 
december 10., szombat
SHL 15:15 RBKSKE 
    • SPORT 2
AL 19:00 FTCSZG 
AL 21:00 ETODBF 
december 11., vasárnap
VB20 13:00 HUNDEN 
EL 17:30 SCCGYE 
ICEHL 17:30 AVSPUS 
EL 17:40 BJAMIS 
AL 18:00 WRMASP 
EL 18:00 UTEFTC 
EL 18:30 DEBDAB 
AL 20:00 LHLIKO 
december 12., hétfő
VB20 16:30 HUNKAZ 
Partnerünk
Archívum