Hydro Fehérvár AV19?Pioneers Vorarlberg 5-2

   

A magyar ICEHL-együttes egy nagyon erős harmadik harmadnak köszönhetően megszerezte első hazai győzelmét az idei szezonban.

Kisebb sérülése után Henrik Nilsson visszatért, ahogyan az egymeccses eltiltását letöltő Erdély Csanád is. A kapuban Horváth Dominik kapott lehetőséget. Nem óvatoskodtok a csapatok, remek iramban indult a találkozó. A 6. perc elején az aktívan játszó harmadik sor összjátéka után Bartalis tört kapura, emelése nem ért célt. Lendületben maradt a Volán. Hári a kékről mély keresztpasszt adott Kuraltnak, akinek lövés közben eltört az ütője. Úgy tűnt, gólt hoz a fehérvári dominancia, a kapuba került a korong. Korai volt az öröm, a játékvezetők Findlayt küldték ki akadályozásért. Stipsicz ütője is eltört, nagyobb baj nem lett a dologból. A kivédekezett emberhátrány után Vértes lépett ki, Caffi védett. A magyar csapat irányított, a vorarlbergiek kontrákból próbálták veszélyeztetni Horváth Dominik kapuját. A 15. percben Bartalis közelije is kimaradt. Alábbhagyott a lendület, majd a hajrára újra felpörögtek a hazaiak, Findlay és Stipsicz is megtornáztatta Caffit. Feszült hangulatban és gól nélkül ért véget a nyitó játékrész.

A szünet után rárontott ellenfelére a Fehérvár, Kuralt ziccerénél Caffi sokadik bravúrját is bemutatta. A 22. percben 3 az 1 elleni támadás következett, Findlay lövés helyett megkerülte a kaput, és mikor már senki nem számított rá, a hálóba zúdította a pakkot (1-0). A Bolzanóból érkezett csatár a védőoldalon is aktív volt, blokkjával góltól mentette meg csapatát. A meccs felénél Erdélyék kipasszolták a teljes védelmet, az utolsó átadásba sajnos hiba csúszott. Stipsicz és Vértes összjátéka után közel járt a másodikhoz a Volán, de ezt a helyzetet is túlkombinálták. A hajrában jött a hidegzuhany. A 37. percben O?Brien volt túlzottan kemény, akadályozásért kisbüntetést kapott. A fórból kiegyenlítettek a látogatók: Macierzynski kényszerítőzött Sanhuval, a visszakapott korongot középről a kapuba lőtte (1-1). Alig egy perccel később, Bull az alapvonalról pontos passzal találta meg az érkező Jacome-t, aki kapásból a hálóba bombázott (1-2). Nem volt benne a meccsben, két harmad után mégis az osztrákok vonulhattak előnnyel pihenőre.

A záró felvonás elején a várt hazai rohamok elmaradtak. A 44. percben aztán O?Brien távolija jelezte, sikerült felpörögni. Kuralt kapott tökéletes indítást, ez a helyzet kimaradt, majd Erdély egyenlíthetett volna, Caffi ezt is kifogta. A 47. percben eredménye lett a fölénynek: Hári szerzett korongot a támadó harmadban, Newellhez játszott, aki lendületből érkezve bevágta az egyenlítő gólt (2-2). Az 52. percben fehérvári emberelőny következett, Nilsson a kékről közelebb lopta magát, majd óriási bombát küldött a hálóba (3-2). Öt az ötben beszorult Pioneers, a döntő találatot nem sikerült beütni. Kijöttek a szorításból a vendégek, emberelőnybe kerültek, Horváth Dominiknak volt dolga bőven. Az 57. percben eldőlt a mérkőzés: egy elhozott buli után Petan érkezett tökéletes ütemben a felső vasról kipattanóra (4-2). A játékvezetők rövid tanácskozás után szabályosnak ítélték a találatot. A végén Caffi is lekorcsolyázott, Newell a saját harmadából ütött üres kapus góllal végleg szertefoszlatta a vorarlbergiek reményeit (5-2).

A Hydro Fehérvár AV19 a második harmad végén történt megingást leszámítva végig ellenfele fölé nőtt és megérdemelt győzelmet aratott.

avspiv

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum