FTC-Telekom–Corona Brasov 1-3

   

Fodor Szabolcs együttese egy hajrában kapott góllal vesztette el a veretlenségét.

A ferencvárosiaknál a csapatkapitány Nagy Gergő helyett a hárommeccses eltiltását letöltő Tóth Gergő játszott, valamint Sarcia helyett Farkast nevezték. A brassóiak ezen a találkozón is nélkülözték Kóger Dánielt. A mérkőzést a zöld-fehérek kezdték aktívabban, Tőkének akadt több feladata a két kapus közül. A nyitó harmad közepén emberelőnybe kerültek a hazaiak: Kulmala ziccerbe került, szabálytalankodtak vele, így csak kapuvasat lőtt. Az öt a négy elleni játék során hiába járatták jól a korongot, nem tudtak eredményesek lenni. A kiegészülést követően a brassóiaknak is volt néhány komolyabb lehetőségük. A játékrész végén Arany nagyot védett Zagidullin ziccerénél.

A második húsz perc elején Bors kijuttatta a korongot a nézőtérre, ami miatt újabb ferencvárosi fór következett, ami szintén kimaradt. A meccs első gólja a 30. percben született meg: Schaber alapvonalról középre tett korongja Aranyról bekerült a hazai kapuba (0-1). A zöld-fehérek hajtottak az egyenlítésért, ehhez Kaijser szólójánál jártak a legközelebb. A játékrész legvégén majdnem megszületett a második vendég találat, Kulmala szólóját pedig a dudaszó vágta félbe.

A harmadik felvonásra agilisen érkezett ki az FTC-Telekom, ez eredményre vezetett: Komáromy kapu mögüli passzából Galántai lőtt éles szögből, Tőke nem ért oda a vashoz (1-1). Az egyenlítést követően jó tempójú, nyílt sisakos játék zajlott a jégen, Tőkének például Kestilä lövésénél a füle mellett kellett elkapnia a korongot. Az első brassói emberelőny hat perccel a vége előtt jött el, amit bár nem használtak ki, de a kiegészülés után gólt szereztek: Arany hiába szúrt ki a kapu elé betett korongra, Zagidullin érte el hamarabb a játékszert, ami így bejutott a kapuba (1-2). A végjátékban a Fradi időt kért és lehozta kapusát, tűz alá vette Tőke ketrecét, sikertelenül, sőt Schaber és Valchar megléptek, majd utóbbi üres kapus gólt szerzett.

A Corona Brasov 3-1-re nyert, kedden a BJAHC ellen zárja első magyarországi túráját. Az FTC-Telekom elvesztette veretlenségét, jövő pénteken Miskolcra utazik.

ftcbra_bors_seregely

fotó: FTC-Telekom

Védekezésben nagyon jó munkát végeztünk

   

A brassói edző elégedetten, a ferencvárosi kritikusan nyilatkozott a csapatok vasárnapi találkozóját követően.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: ”Ez nem az a csapat volt, ami kellene, hogy nyerjen. Beszéltük már, hogy ránk mi jellemző és, hogy tudunk meccseket nyerni. Aki a Ferencvárosban sportol, annak tudnia kell, hogy minden meccs ugyanolyan élet-halál meccs. Teljesen mindegy, hogy úgy jön egy csapat, hogy meglepő vereséget szenvedett két nappal ezelőtt, mi meg egy meglepő győzelmet két nappal ezelőtt és akkor úgy gondoljuk, hogy mi majd fél kézzel elverjük őket. Minden egyes csapat a Ferencváros ellen felszívja magát és jól fog játszani. Szóval ha mi nem azzal a hozzáállással jövünk ki, mint amivel kell, akkor ez lesz belőle! A vesztes meccsek után mindig beszélünk róla, hogy ugyanaz a hozzáállás kell, mint minden egyes mérkőzésre, és akkor van esélyünk nyerni. Szóval az a tanulság, hogy minden meccsbe ugyanúgy kell beleállni és ugyanúgy kell pörögni, mintha egy rangadó lenne.”

Dave McQueen, vezetőedző, Corona Brasov: ”Szerintem ez egy elég erőteljes teljesítmény volt. Védekezésben nagyon jó munkát végeztünk. Tudtuk azt, hogy egy jó csapat, a Ferencváros ellen is lesznek esélyeink. Az emberhátrányos védekezésünk is nagyon jó volt az első két alkalommal. Az első harmadban talán egy picit fáradtabbak voltunk, nem pörögtek annyira a lábak. A védekezésben volt egy-két dolog ami nem tetszett, de a kapusunk jó teljesítményt nyújtott. Szóval összességében jó mérkőzésünk volt.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 472 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Muzsik, Sipos.
Arany: 93,5% (Nagy K.)
K
Tőke: 97,8% (Polc)
Nilsson, Marva, Kaijser, Betteridge, Low
1
Sweeney, Boriszenko, Schaber, Valchar, Domingue
Boros, Szorokin, Kozma, Kestilä, Kulmala
2
Williams, Garcia, Zagidullin, Vasile A., Gliga
Seregély, Karmeniemi, Tóth A., Kreisz, Tóth G.
3
Bors, Gajdó T., Kovács, Antal, Gajdó B.
Farkas, Kucsma, Komáromy, Bán, Galántai
4
Vasile N. R., Buda
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
MacQueen Dave, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 29:06 BRA Schaber Vasile A. Bors
1-1 42:15 FTC Galántai Komáromy Nilsson
1-2 55:52 BRA Zagidullin Sweeney
1-3 59:54 BRA EN Valchar Schaber
45 Kapura lövések száma 31
2 Kiállításpercek 4

Így vesztette el veretlenségét a Ferencváros

 

A Brassó Tüskecsarnokban aratott 3-1-es vendéggyőzelmének összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 6., kedd
EL 18:30 FTCGYE 2-3 HVÉGE
BL 19:00 LULJUK 
    • SPORT 2
december 7., szerda
U20 16:30 HUNJPN 3-4VÉGE
BL 17:30 MHKZUG 
    • SPORT 2
MK 18:40 BJADAB 4-3VÉGE
december 8., csütörtök
U20 17:00 HUNJPN INFO
MK 18:30 FTCUTE INFO
SHL 19:00 RBKVLH 
    • SPORT 2
december 9., péntek
EL 17:30 BRASCC 
EL 18:30 DABFTC 
EL 18:30 MISDEB 
EL 18:40 BJAUTE 
december 10., szombat
SHL 15:15 RBKSKE 
    • SPORT 2
AL 19:00 FTCSZG 
AL 21:00 ETODBF 
december 11., vasárnap
VB20 13:00 HUNDEN 
EL 17:30 SCCGYE 
ICEHL 17:30 AVSPUS 
EL 17:40 BJAMIS 
AL 18:00 WRMASP 
EL 18:00 UTEFTC 
EL 18:30 DEBDAB 
AL 20:00 LHLIKO 
december 12., hétfő
VB20 16:30 HUNKAZ 
Partnerünk
Archívum