A Vasas jutott be az U21 felsőházába

 

Az újpesti ifik nagy meccset nyertek Fehérváron. Heti körképünk a hazai utánpótlás bajnokságokról.

U21

A fennmaradó felsőházas helyért játszott a hétvégén a kvalifikáció első körében csoportmásodikként végző Győr, Dunaújváros, Vasas hármas. Az első mérkőzésen a Győr a négy gólig jutó Sárkány Keve Bendegúz vezetésével 7-4-re verte a Dunaújvárost, majd a Rába-partiak 13 mezőnyjátékossal felállva 5-0-ra kikaptak a Vasas vendégeként: Bayer Tamás duplázott, az UTE-tól kölcsönkapott Monostori Tamás 13 védéssel ért el shutoutot. A trió harmadik mérkőzésén a Vasas Dunaújvárosban vendégeskedett, a 10 mezőnyjátékossal felálló hazaiak 1 másodperccel a végső dudaszó előtt Tamás Tihamér találatával hosszabbításra, majd büntetőpárbajra mentették a találkozót. A győztes rávezetés Weiler Frigyes nevéhez fűződött, a Vasas 3-2-re nyert és a minicsoport élén végzett. A Vasas csatlakozott az U21 felsőházához, míg a Győr és az Acélbikák az alsóházban (és ezzel együtt az Andersen Ligában) folytatják.

U18

Az Újpesti JA sűrű héten van túl az ifjúságiak között. Mihály Jenő tanítványai előbb a 30 védéssel hibátlanul teljesítő Váradi András vezetésével  2-0-ra legyőzték a Vasast, majd 4-0-ról felállva az utolsó 10 percben Szongoth Domán duplájával fordítva 6-5-re győztek Székesfehérváron. A lilák hibátlan szériája a Budapesti JA ellen szakadt meg, háromgólos hátrányból ezúttal nem sikerült egyenlíteni, a BJA 3-2-es sikernek örülhetett. A Tüskecsarnokban maradt Rozsomákok egy nappal korábban 8-4-re nyertek a Vasas ellen: Bekker Endre és Kiss Péter egyaránt 3-3 pontot gyűjtött. A FEHA19 sem maradt győzelem nélkül az előző héten, Ondrejcik Rastislav csapata 8-1-re verte a Vasast, Lőczi Barnabás és Anze Zezelj 1+3-ig jutott, míg Németh Zalán duplázott.

A B1 csoportban a dunaújvárosi Acélbikák szoros meccsen verték a Sportországot, a Győr az Ajkánál, a Szombathelyi Pingvinek a KSI-nél bizonyultak jobbnak, míg az FTC-Telekom a Kárpáti Farkasok otthonból távozott győztesen.

U18, Ausztria

A felsőházas ifjúsági csapataink közül a DVTK Jegesmedvék és a DEAC osztrák együtteseket fogadtak a hétvégén. A Klagenfurt mindkét kelet-magyarországi gárdát lenullázta, Miskolcon hetet, Debrecenben hatot ütött a KAC. A Felső-ausztriai Akadémia 3-1-re nyert a DEAC ellen, míg a Jegesmedvék szoros mérkőzésen 3-2-re legyőzték ellenfelüket, így első győzelmüket aratták a bajnokságban.

U16

Az 1-es számú kvalifikációs csoportban nagy körbeverések alakultak ki, miután a 4 mérkőzést követően a csoportot megnyerő Kárpáti Farkasok kikaptak az utolsó UTE-tól, míg a BJA U15-ös csapata legyőzte a HKB-t. Az UTE egy kedvező utolsó forduló esetén akár még a pót-kvalifikációt jelentő második helyre is odaérhet. A 2-es számú kvalifikációs csoportot a Vasas nyerte hibátlanul, a második Győr pótkvalifikációt játszhat majd, míg az ötödik FTC-nek a B1 elkerülése érdekében kell meccselnie a másik csoport utolsójával.

A kvalifikációra nem kényszerülő akadémiai csapatok a Bauer Elite Cup-ban játszottak, a Újpesti JA még szeptember 18-án szoros mérkőzésen verte a DVTK-t, míg a Budapesti JA az elmúlt hétvégén szabott ki nagy zakót a miskolci együttesre.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum