DVTK Jegesmedvék–Gyergyói HK 1-6

   

A vendég Gyergyó a 40 percnyi enyhe fölény után a záró harmad elejére megszórta a sokáig jól küzdő miskolciakat.

A hazai kapu előtt a szezonban most bemutatkozó Kiss Bence állt, a vendégeknél szokás szerint Rinne. Jó iramú kezdés után utóbbi honfitársa lépett elő főszereplővé: Haaranen a 8. percben egy villámgyors lefordulás után értékesítette ajtó-ablak ziccerét, majd tíz minutummal később duplázott, miután a miskolciak nem tudták kiütni a korongot a harmadukból, a finn lecsorgó lövése pedig mindenkin átjutva kötött ki a kapuban.

A középső játékrészben jó kis oda-vissza hoki alakult ki, mindkét kapusra szükség volt. A harmad 6. percében Rinne védett nagyot, majd Kissnek is többször akadt dolga, a periódus felénél pedig Haaranen a vasat is eltalálta a rövidnél. Nem sokkal ezután nagy esély nyílt a DVTK előtt. A vendégek egy támadáson belül két kiállítást érő szabálytalanságot is elkövettek, jöhetett tiszta 2 percnyi kettős előny a miskolciaknak. A dupla fórt kevesebb mint egy perc alatt használta ki Kulesov, akinek Skrabov hagyta ott a korongot, az orosz tett vele egy fél tiszteletkört, majd kilőtte a hosszút. A szimpla előny kihasználatlanul maradt, egyenlítés helyett a harmad végén véleményes ítéletek után a gyergyóiak találtak be fórból. A vendégek megjátszották az emberelőnyös figurát, a rövidnél helyezkedő Fejesre jött ki, lehetett tudni, mi következik, Kiss fogta is a szöget a lövésnél, ám a pakkot aztán balszerencsés módon besodorta valahogy maga mögé.

A fiatal miskolciak 40 percen át szépen tartották magukat, ám a záró periódus elején kijött a tapasztalatbeli különbség és kinyílt az olló. A gólgyártást a lassan menetrendszerűnek mondható találatát meglövő Vincze Péter kezdte, majd egy páros kiállításból és egy négy a három elleni szituációból is a gyergyóiak jöttek ki jobban. Előbb a vendéglátók könnyelműen hagyták el a pakkot kapujuk mögött, Orban remek passzát ki más, mint Bodó tette be közelről, majd fórban az előbb kiszolgáló Orban is meglőtte a maga nagy gólját. A végére győzött a rutin, a két veretlen csapat közül a Gyergyó folytatta tovább jó sorozatát, és újra megmutatta, miért kell velük idén bajnokesélyesként számolni.

dvtk gye szirányi

fotók: DVTK Jegesmedvék

Egy jó csapat szép otthonában sikerült nyernünk

   

A GYHK vezetőedzője elégedetten nyilatkozott csapata miskolci sikerét követően.

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Próbáltuk eltüntetni a két csapat közötti különbséget. Volt amikor ez sikerült, de ezen a meccsen inkább nem. Az eredmény azért kicsit túlzó lehet, ugyanúgy, mint ahogy a FEHA19 elleni győzelmünk gólaránya is túlzó lehet. Azt látni kell, hogy a Gyergyó egy nagyon jó csapat és olyan hibákat amiket mi csináltunk nem lehet megengedni, mondhatjuk, hogy négy gólt adtunk nekik ajándékba. A harmadik harmadban le kellett volna másolnunk az Újpest elleni harmadik harmadot, de az ellenkezője sikerült. Voltak azért jó momentumai is a meccsnek. Egy hét múlva az FTC ellen játszunk hazai pályán, ami szintén egy nagyon jó kihívás. Továbbra is egy fiatal csapatunk van, nem szomorkodunk, hanem dolgozunk tovább.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: “Egy jó csapat szép otthonában sikerült nyernünk. Ami jó volt a debreceni meccshez képest, hogy nem volt annyi hullám a játékunkban, ezúttal egyenletes teljesítményt nyújtottunk. Megpróbáltuk felhívni a csapat figyelmét arra, hogy kétgólos előnyben ne túlélni akarjuk a meccset, hanem játszani, ugyanakkor a rizikót redukálni a nulla felé. Jól kezdtük a második és harmadik harmadot is, a harmadikat ráadásul eredményesen is. A hatvan percet nézve talán mondhatjuk, hogy megérdemelten nyertünk.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 710 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Váczi, Kedves.
Kiss B.: 85,0% (Voris)
K
Rinne: 96,0% (Demeter)
Szirányi, Vojtkó, Pecsét, Ritó, Vas
1
Haaranen, Jalonen, Császár, Orban, Bodó
Kiss R., Illés, Mattyasovszky, Páterka, Blasko
2
Saari, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
Skrabov, Ilvessuo, Kulesov, Galajda, Lövei
3
Kozma, Imre, Szigeti, Tranca, DiDiomete
Jombik, Miskolczi, Razumnyak, Farkas
4
Sándor-Székely, Silló, Csiszer
Tokaji Viktor, Galanisz Nikandrosz
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:43 GYE Haaranen Bodó
0-2 18:05 GYE Haaranen Vincze P. Sárpátki
1-2 31:39 MIS PP2 Kulesov Skrabov Miskolczi
1-3 37:27 GYE PP Fejes Jalonen Császár
1-4 41:05 GYE Vincze P. Sylvestre Saari
1-5 43:21 GYE Bodó Orban
1-6 44:26 GYE PP Orban Haaranen Bodó
25 Kapura lövések száma 40
12 Kiállításpercek 12
Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum