Rutinos játékosok is segítik a BJA-sok fejlődését

   

Bemutatjuk a nemzetközi bajnokságokban is szereplő magyar női csapatokat az őszi rajt előtt. A Budapest Jégkorong Akadémia három légióst és három tapasztalt magyar játékost is szerződtetett. Fodor Zoltán vezetőedző szerint az előrelépéshez az kell, hogy az edzések is magasabb szintűek legyenek.

Mennyire elégedett a felkészüléssel?

Jól sikerült a munka. Késő tavasszal tartottunk egy tryoutot, ami után kihirdettük a csapatot. Hathetes alapozást tartottunk, majd a nyáron egyéni program alapján dolgoztak a lányok, és tisztességesen el is végezték a feladatokat. Augusztus elseje óta együtt készülünk, Ausztriában is edzőtáboroztunk egy hetet, és összesen három edzőmeccset tudtunk játszani. Jól dolgoztak a játékosok, az eredmények jó löketet adnak a szezonkezdésre. Biztosan előrébb tartunk, mint tavaly ilyenkor.

Tavaly egy finn kapus játszott a BJA-ban a magyar fiatalok mellett, most viszont három légiós is érkezett, és három magyar rutinos játékos is a csapatot erősíti. Mi indokolta ezt a váltást?

Jó volt, hogy a fiatalok egy teljes szezont tudtak játszani nemzetközi sorozatokban. Az idény legnagyobb része azonban a gyakorlásokból áll, és azt a következtést vontuk le, hogy a napi edzéseknek a tempóján, színvonalán, minőségén kell javítani ahhoz, hogy a játékosok fejlődése még sikeresebb legyen. Ezért igazoltunk hat tapasztaltabb játékost a fiatalok mellé, hogy ebben tudjanak segíteni. Minden posztra hoztunk egy légióst, és jött Tóth Enikő, Somogyi Vivien és Pavuk Petra. Jó példát mutatnak: keményen dolgoznak, a maximumot hozzák az edzéseken és jó, erre a szerepre alkalmas karakterek, vezetők. Ők is akarnak segíteni, összefogják, segítik a munkát, a fiatalok figyelnek rájuk, sőt van olyan az ifjabbak közül, aki már megmutatta vezetői képességét. Fontos lesz az is, hogy több sikerélmény érje a csapatot, ez is segítheti a fejlődést.

A tavalyi keretből többen bekerültek a válogatott keretébe is, illetve elvitte őket a Hokiklub, a MAC, vagy kimentek külföldi akadémiára. Ez a legjobb visszajelzés?

Igen, ez is egy pozitív visszajelzés, hogy három játékosunk ott tudott lenni az A csoportos világbajnokságon, és volt köztük olyan is, aki pontot is tudott szerezni. Az EWHL- mérkőzéseket a felnőttválogatott stábja is figyelemmel követi, így minden alkalommal úgy lépnek pályára a játékosok, hogy a legjobb formájukat kell mutatni, hogy felhívják magukra a figyelmet és meghívót kaphassanak. Szerintem ez az üzenet a legfontosabb a fiatal generációnak.

Milyen célokkal vág neki a szezonnak a BJA?

Nekem az egyik célom az, ha jövőre felhív a MAC vagy a Hokiklub, hogy kit ajánlanék, akkor azt tudjam mondani, hogy itt vannak a játékosok, akik készen állnak, hogy előrelépjenek. Fontos cél továbbá, hogy azok a 2007-es és 2008-as születésűek, akik most csatlakoztak a kerethez, beleszokjanak a ligába, felkészüljenek a válogatott programokra. Tavaly is nyertünk meccset, szereztünk több pontot, de szeretnénk most több győzelmet elérni. Az EWHL-ben a rájátszásba jutás, vagyis a legjobb nyolc benne lehet a csapatban a tudás alapján, de nem az eredmény az elsődleges, hanem a fejlődés. Örülünk, ha minél többen külföldi lehetőséget kapnak, vagy itthon profi szerződéshez juthatnak, és közben a válogatottakat is sikerekhez segítik ? akadémiaként mi erre is büszkék vagyunk.

bja2022

Fotó: Várhegyi Erna / BJA

A keret

Kapusok: Milibák Helga, Jaimine Rainville

Hátvédek: Chlepkó Zsófia, Gábor Imelda, Krissy Guerriero, Haraszt Lorina, Kornyilov Anna, Tóth Enikő, Vajda Virág

Csatárok: Bán Zsuzsanna, Bereczki Blanka, Lilla Carpenter-Bosch, Fehér Nikolett, Gergely Dalma, Horváth Maja, Imets Mercédesz, Ivády Nina, Károlyi Lili, Milibák Gréta, Pásztor Flóra, Pavuk Petra, Somogyi Vivien, Szederkényi Lilla, Torontáli Anna

A BJA az EWHL Supercup budapesti csoportkörében szerepel. A Tüskesátorban pénteken a német Planegg (17.15), szombaton a Hokiklub Budapest (14.15), vasárnap az SKP Bratislava (13.15) lesz az ellenfél.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum