Minden téren az előrelépés a MAC Budapest célja

   

Bemutatjuk a nemzetközi bajnokságokban is szereplő magyar női csapatokat az őszi rajt előtt. Kis András, a legutóbb magyar bajnoki ezüstérmes, EWHL-ben negyedik MAC Budapest vezetőedzője szerint bővebb a keret, bizakodóan várja az új idényt, de majd a jégen kell megmutatni, hogy valóban jó az együttes.

Az A csoportos világbajnokság miatt a keret nem tudott sokat közösen készülni. Hogyan zajlott a munka az elmúlt hetekben?

Amíg mi a világbajnokságon voltunk, addig a többiek, a keret másik része skill edzéseken vett részt. A vb után a válogatottak kaptak egy hetet, de nem mindenki élt vele, és már hamarabb is edzésre jelentkezett. Múlt héten már végig együtt edzettünk, és próbáltunk átmenni a taktikán. Kevesebb az idő, mint általában, meg más a felkészülés üteme, de bízom abban, hogy elég rutinosak a lányok, tudják, hogy mit szoktunk játszani, és segítik majd a fiatalokat és az újakat. Az eddigiek alapján bizakodó vagyok, jónak tűnik a brigád.

Erősebb a csapat, mint tavaly volt?

Ez majd kiderül. Elsőre jónak tűnik, de más az edzés és más a meccs. Ebből a helyzetből és keretből próbáljuk kihozni a legtöbbet. Tavaly sem állt sok idő a rendelkezésre, az első tétmérkőzések még felkészülési meccsnek illettek be, most viszont jobban egyben lesz a csapat a kezdésre. Optimista vagyok, de majd a meccseken kell bizonyítani, nem szeretnék elkiabálni semmit.

Mélyebb lett a keret?

Tavaly a szezon végére kissé elfogytunk, sok volt a sérültünk, és az U18-as vb miatt is hiányoztak hárman. Most bővebb a keret, 17+2 játékos áll rendelkezésre, és még akár érkezhet egy légiós. Több új lány van a csapatban, a négy légiós mellett nagy erősítés lehet a visszatérő Horváth Imola, valamint Jókai-Szilágyi Kinga, és az is fontos, hogy a fiatalok is már tapasztaltabbak egy évvel.

Az EWHL Supercuppal rajtol a szezon. Mi a cél az első hétvégén és a folytatásban, a többi sorozatban?

A Supercupban nem kerültünk könnyű csoportba, de szeretnénk nyerni a hétvégi meccseken, és jó lenne bejutni a négyes döntőbe. A többi sorozatban az előrelépés a cél. Kétszer is bekerültünk az EWHL négyes döntőjébe, ám még nem sikerült érmet szerezni ? most jó lenne ezen változtatni. Az első cél a négyes döntő, tovább egyelőre nem gondolkodunk. 2021-ben magyar bajnokok lettünk, a legutóbbi szezonban viszont szoros csatában elveszítettük a finálét. Most jó lenne visszaszerezni az elsőséget.

Mi hiányzott eddig az EWHL-ben a jobb szerepléshez?

Egy kis szerencse is hiányzott, reméljük, most azzal is jobban fogunk állni. Tavaly kevesen is maradtunk a végére, rosszul jött ki a lépés. Meglátjuk a liga erőviszonyait, kell pár forduló, hogy a többi csapatról is képet kapjunk. Úgy látom, hogy jó esélyekkel indulunk, jónak tűnik a csapat, de ez meg is kell mutatni a meccseken.

mac2022

Változások a keretben:

Érkezett: Jókai-Szilágyi Kinga, Horváth Imola, Balog Gréta, Kárpáti Karina, Takács Zoé, Kassie Roache, Vendela Olsson, Bieke van Nes, Olivia Atkinson

Távozott: Alex Gowie, Kathryn Kennedy, Velcek Milica, Garát-Gasparics Fanni, Taylor Baker, Iveta Klimasova.

A MAC Budapest szombaton a német Memmingennel játszik a Kisstadionban, majd vasárnap Grazban az Austrian Selects lesz az ellenfél a Supercupban. A csoportnak még az Ajszulu Almati a tagja, a kazah együttessel majd október 9-én találkozik a MAC. Az EWHL-ben az SKP Bratislava lesz az első ellenfél október elsején.

Fotó: MAC Budapest

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum