Eric Staal, Anyiszimov és Stepan is a próbajátékosok listáján

 

Mint minden szezonkezdetnél, most is akadnak klasszisok, akiknek tryout-szerződéssel kellene bizonyítaniuk, hogy helyük van még az NHL-ben. Összeszedtünk néhányat a legnagyobb nevek közül.

Ottani idő szerint szeptember 21-én a tengerentúlon is elkezdődtek a hagyományos szezon előtti edzőtáborok. Az NHL-klubok campjei egyúttal arra is szolgálnak, hogy az aláírt szerződéssel egyelőre nem rendelkező PTO-státusú, vagyis kvázi próbajátékon lévő játékosok meggyőzzék a nekik lehetőséget biztosító csapatok stábjait arról, helyük van a keretben, és ?rendes? kontraktust harcoljanak ki maguknak. Már megszokhattuk, hogy a major sportligákban a veretes múlt önmagában nem sokat számít, ingyen az NHL-ben sem adnak szerződést senkinek, így idén is vannak kimondottan nagy nevek a próbázók között, akiknek az október 7-i szezonrajtig van idejük lenyűgözni az edzőket.

A legnagyobb sztár egyértelműen a Triple Gold Club-tag Eric Staal, aki januárban már szintén PTO-kontraktussal került a Minnesota AHL-csapatához, az Iowa Wildhoz, ahol négy meccsen öt ponttal, majd a pekingi olimpián a kanadai csapat kapitányaként 5 meccsen 4 egységgel jelezte, még 37 évesen sem kell leírni. A kiváló centernek 1293 NHL-meccsen összesen 1034 pontja van, de legutóbb, a 2020/21-es évadban már csak 13-ra volt képes 53 bajnokin a Buffalóban és a Montrealban ? most a Florida Panthersnél próbálhat meg visszakerülni a legmagasabb szintre. Nem lépett jégre az NHL-ben tavaly Artyom Anyiszimov sem, az orosz klasszis otthon játszott, a KHL-es Lokomotiv Jaroszlavlben 27 meccsen 19 pontot termelt. A világbajnok center a Philadelphia Flyersnél igyekszik megragadni a lehetőséget.

Rajtuk kívül is akadnak ismert hokisok szép számmal a tryout-listán, a teljesség igénye nélkül a nagyobb nevek: James Neal (Columbus), Derek Stepan (Carolina), Derick Brassard (Ottawa), Cody Eakin (Calgary), Nate Thompson (Los Angeles), Antoine Roussel (Philadelphia), Sonny Milano (Calgary), Alex Chiasson (Arizona), Zach Aston-Reese (Toronto).

Közben az NHL és Gary Bettman főkomisszár bejelentette, hogy az idei Lester Patrick-díjat a kapusedzősködésben úttörő szerepet vállaló, 2007-ben elhunyt Warren Sterlow kapja meg posztumusz, aki amellett, hogy a liga első főállású kapusedzője volt, az 1980-as olimpia amerikai ?csodájában? is kulcsszerepet játszott, a kapuban felejthetetlen teljesítményt nyújtó Jim Craig felkészítőjeként.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum