DEAC–Gyergyói HK 2-5

   

Zsinórban nyolcadszor győzte le a Gyergyói HK a DEAC-ot az Erste Ligában: a székely csapat kiváló emberelőny-kihasználásának köszönhetően 5–2-re nyert.

A DEAC 2020. október 2-án győzte le legutóbb a Gyergyót, amely azóta hét mérkőzésen – a hetediken megállapított eredménnyel – nyert a debreceniek ellen, így a hazaiakat extrán is fűthette a visszavágási vágy kedd este. Ennek megfelelően a 12. perc elején meg is szerezték a vezetést egy tetszetős akció végén Zalamaj találatával. A gyergyóiak azonban még az első harmadban egyenlítettek: Bodó támadta agresszíven a kaput, a lövését Hetényi még védte, ezt követően azonban a csatár kihagyhatatlan helyzetbe hozta Orbant, aki nem is hibázott.

A második harmad 27. percében a DEAC ismét megszerezte a vezetést. Mihalik András ment el két védő között, majd a jobboldalon érkező Spirkóhoz passzolt, aki köszönte szépen, belőtte a másodikat. A játékrész második fele ellenben a vendégeké lett, pontosabban a Vincze-Orban-Sylvestre emberelőnyös csatársoré. A 34. percben Vincze előtt tiszta maradt a terület, ő pedig nem hibázott. Ennél nagyobb sokként érhette a debrecenieket, hogy a Gyergyó ugyancsak emberelőnyben, közvetlen a harmad végét jelző dudaszó előtt megfordította a meccset: Vincze lövése Hetényi lába között jutott át a gólvonalon.

A 45. percet sem zárja szívébe a DEAC, hiszen először Syvestre távolija talált utat a kapuba, majd a középkezdés után Szigeti is messziről bombázott a hálóba, így a Gyergyó negyedórával a vége előtt 5-2-re vezetett. A mérkőzésen több talalát már nem esett, így a DEAC zsinórban nyolcadszor maradt alul a Gyergyóval szemben az Erste Ligában.

 

deac gyhk

fotó: DEAC

A harmadik harmad közel volt a tökéleteshez

   

Az 5-2-es vendégsikerrel zárult keddi DEAC–Gyergyói HK Erste Liga-bajnoki edzői értékelései.

György József, vezetőedző, DEAC: “Jól kezdtünk, vezettünk is egy nullára, aztán kettő nullára, utána következett egy olyan kiállítás, amiből szerintem egy mérkőzésen bármennyit be lehetne fújni. Igazából a lélektani fordulópont a második harmad utolsó gólja volt 0,4 másodperccel a vége előtt. Sajnos nem tudtunk bejönni a szünetre 2-2-vel, mert ott is volt egy lövés, ami sajnos szerencsétlenül pattant. A harmadik harmadban pedig kettőször is betalálhattunk volna, de nem sikerült, tehát a helyzetkihasználásban alulmaradtunk. Egy rossz szavam nem lehet a fiúkra, nagyon jó mérkőzést játszottunk, kreatív játékkal rukkoltunk elő. Természetesen van még hova fejlődni, de eddig teljesen rendben van az, amit látok. Van egy-két játékos, aki többet tud annál, mint amit mutat, remélem, megjön majd az az időszak, amikor megmutatják azt, amit én látok bennük és amire képesek.”

Szilassy Zoltán, Gyergyói HK, vezetőedző: “Több olyan szegmense volt a játékunknak, ami a győzelemhez vezetett. Nyilvánvaló, hogy az emberelőnyünk nagyon jó volt, illetve az, hogy nem folytattuk azt a játékot, ami a második harmad második felében volt, a debreceni gól után, ahol elkezdtünk puhán játszani a koronggal, dobáltuk, ami persze eladott korongokat eredményezett, amiből ez a gyors Debrecen kontrákat tudott kialakítani. A harmadik harmad, úgy gondolom, közel volt a tökéleteshez. Az említett emberelőnyöknek köszönhetően megfordítottuk az eredményt 2-1 után, és ezt követően rá tudtunk lőni még egyet. Ahogy tudtuk kezelni az előnyünket, az pedig mintaértékű volt. A győzelmünk egyik alapja az volt, hogy nem volt emberhátrányunk, ami azt mutatja, hogy jól dolgoztunk lábbal és okosak voltunk a botokkal.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 378 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Balla, Fényi.
Hetényi: 87,2% (Gönczi L.)
K
Rinne: 94,1% (Demeter)
Jakabfy, Zalamaj, Spirko, Mihalik A., Dalecky
1
Haaranen, Jalonen, Császár, Orban, Bodó
Bogesic, Szoszunov, Izacky, Mazzag, Novotny
2
Saari, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
Bukor, Vokla, Molnár D., Sági, Révész
3
Kozma Zs., Imre, Szigeti, Tranca, DiDiomete
Molnár G., Szmirnov, Kozma F., Mihalik G.
4
Sándor-Székely, Silló, Csiszer
György József, Kecskeméti Áron
E
Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:09 DEB Zalamaj Dalecky Spirko
1-1 17:48 GYE Orban Bodó Jalonen
2-1 26:03 DEB Spirko Mihalik A. Vokla
2-2 33:04 GYE PP Vincze P. Orban Sylvestre
2-3 39:59 GYE PP Vincze P. Orban Bodó
2-4 44:14 GYE PP Sylvestre Bodó Haaranen
2-5 44:38 GYE Szigeti Tranca DiDiomete
34 Kapura lövések száma 39
8 Kiállításpercek 2

Orban nagy kapásgólt lőtt Debrecenben

 

A DEAC–Gyergyói HK mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum