Nem adná alább a Hokiklub Budapest

   

Bemutatjuk a nemzetközi bajnokságokban is szereplő magyar női csapatokat az őszi rajt előtt. Az EWHL-ben, a Supercupban és a magyar bajnokságban is címvédő Hokiklub Budapest (korábbi nevén KMH) új edzővel, Szilágyi Leventével vág neki a szezonnak. A magyar mag együtt maradt, érkezett négy új légiós és több fiatal is nagyobb lehetőséget kap.

A vb miatt kevés volt az idő a közös munkára. Mennyire vagy elégedett a felkészüléssel?

Nagyon rövid volt eddig a közös felkészülésünk, ami még továbbra is tart, úgy gondolom, hogy mire helyére áll a kirakós összes darabja, már lejátszott mérkőzéseink lesznek a szezonból. A lányok fizikálisan jó állapotban vannak, mivel június óta szárazon egyéni edzéstervek alapján dolgoztak, a válogatottaknak az egyéni program mellett havonta volt összetartásuk a világbajnoki felkészülés során. Augusztus eleje óta azokkal a játékosokkal, akik nem voltak a világbajnoki keretben, tudunk közösen dolgozni jégen is, itt első sorban az egyéni fejlesztésen és a jeges állóképesség felépítésén volt a hangsúly. Sikerült egy felkészülési mérkőzést is játszanunk, ahol a sorok és játékosok közötti kémiát figyeltük, mivel a játékrendszer felépítésének első felén vagyunk túl. Ezen a héten a támadójátékon lesz a fókusz, hogy sikeresen zárhassuk az EWHL Supercup csoportkörét.

Mekkora változások lesznek a játékban, taktikában?

Továbbra is hatékony, gyors támadóhokit szeretnénk játszani, elsősorban a csapatszellemen akartam javítani, és a lehetőségeinkhez képest a korábbinál profibb körülményeket létrehozni, mivel ezek a tényezők még a taktikánál is fontosabbak, egy közösséget létrehozni, amelynek tagjai a pályán kívül és belül is szeretik egymás társaságát és hajlandóak egymásért tűzbe menni. A másik fontos dolog, hogy a részletekben fejlődjünk.

A mag együtt maradt, az érkező fiatalokat pedig a DEBL-csapatból is ismerheted. Ez mennyire könnyíti meg a munkát?

A fiatalítás volt az egyik fontos tényező, mivel az aranygeneráció tagjai fokozatosan hagyják abba a profi jégkorongot, és kezdik el civil életüket. Jelenleg még viszonylag nagy a szintkülönbség a fiatalabb és idősebb generáció között. A rutinosabb, több világbajnokságot megjárt játkosaim feladata az is, hogy mentorálják a fiatal játékosokat, és segítsenek nekik átadni azt a tudást és munkamorált, aminek köszönhetően a női jégkorong ilyen magaslatokba tudott jutni. Természetesen dolgoztam az érkező fiatalokkal több éven keresztül, így tudom, hogy mit várhatok tőlük, illetve megvan bennük a potenciál, hogy szintet lépjenek és meghatározó játékosai legyen a ligának, aztán pár éven belül a válogatottnak is.

Mit vársz a légiósoktól?

Jelenleg négy légiós van a keretünkben, két csatár és két hátvéd. Légiós esetében mindig fontos, hogy kiemelkedő és stabil teljesítményt nyújtson. Az eddig látottak alapján meg vagyok velük elégedve. Fontos szempont volt az is a kiválasztásnál, hogy olyan játékosok érkezzenek, akik személyiségükkel és mentalitásukkal is hozzá tudnak járulni a csapat sikeréhez.

Mindhárom sorozatnak címvédőként vág neki a csapat. Mik a célok a mostani szezonban?

Magasra tettük a mércét magunknak, amit természetesen szeretnénk megtartani. Szeretnénk nyerni idén is, mindent megfogunk tenni annak érdekében, hogy magasabb szinten játsszunk. A fiatalok integrálása is fontos tényező ebben a szezonban. Eddig egy keményen dolgozó, összetartó csapatot ismertem meg, ezt szeretnénk a mérkőzésekre is átvinni. Izgatottan várjuk a szezon kezdetét.

kmh_2022

Változások a keretben:

Érkezett: Lindsey Donovan, Alexis Ryan, Madie Leidt, Lucia Haluskova, Bogáti Bianka, Mayer Fruzsina, Faggyas Lilla, Puskás Noémi, Szilágyi Tifani, Strobl Lara, Szelényi Nina, Schmidt-Natkay Alíz

Távozott: Dabasi Réka, Whitney Dove, Hayley Williams, Sarah Knee, Maria Pugina, Carly Bullock, Sara Confidenti, Lara Escudero, Metzler Regina, Rhyen McGill

A Hokiklub Budapest a Tüskesátorban szerepel az EWHL Supercup selejtezőjében. Pénteken 14.15-től az SKP Bratislava lesz az ellenfél, majd szombaton a Budapest Jégkorong Akadémia következik szintén 14.15-től, vasárnap 10.15-kor pedig a német Planegg ellen zárul a selejtezősorozat. A csoportból az első kettő jut tovább. Az EWHL-ben a BJA lesz az első ellenfél október 1-jén.

Fotó: Várhegyi Erna / BJA

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 24., szombat
EL 17:00 MISGYE 1-6VÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., vasárnap
EL 15:00 FTCBRA 1-3VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:00 DABGYE 2-4VÉGE
EL 18:00 UTESCC 4-3VÉGE
szeptember 26., hétfő
ICEHL 19:15 AVSPIV 5-2VÉGE
szeptember 27., kedd
EL 18:30 DEBSCC 3-2VÉGE
EL 18:30 FHAGYE 1-10VÉGE
EL 18:40 BJABRA 6-4VÉGE
SHL 19:00 SKEFBK 6-0VÉGE
    • SPORT 2
szeptember 29., csütörtök
EL 19:00 UTEDEB 5-2VÉGE
    • M4 SPORT
szeptember 30., péntek
EL 18:30 MISFTC 0-1VÉGE
EL 18:40 BJAFHA 6-0VÉGE
ICEHL 19:15 AVSASI 5-2VÉGE
október 1., szombat
SHL 15:15 HVJOSK 
    • SPORT 2
október 2., vasárnap
EL 16:30 BRASCC 
EL 17:00 DABFTC 
EL 17:30 FHAUTE 
ICEHL 17:30 OLLAVS 
EL 17:40 BJADEB 
Partnerünk
Archívum