Szoros meccseket hozott az U21-es kvalifikáció

 

A DEAC, az Újpesti JA valamint a DVTK Jegesmedvék jutottak be a felsőházba.

U21

A hétvégén lezajlott az U21-es bajnokság kvalifikációja. Az előző bajokság két döntőse, a FEHA19 és a BJA automatikus résztvevője a felsőháznak, míg melléjük a 3 kvalifikációs trió győztesi csatlakoztak. A DEAC útja az FTC-Telekomon valamint a Dunaújvárosi Acélbikákon vezetett a felsőházba. Az Alekszej Koszurov irányította cívisvárosi együttes Ördög Roland és Niysztor Ákos duplájával 7-2-re verte a Fradit, majd alaposan megizzadt a mindössze 10 mezőnyjátékossal kiálló DAB ellen. Nyisztor szerzett vezetést a DEAC-nak, amit a mérkőzés felénél a nemrégiben Újvárosba szerződő Strenk Olivér egyenlített ki. Több gól sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem esett, a vendégek finn kapusa, Juuso Kaarna 47 lövést fogott. A büntetőlövésekből a DEAC jött ki jobban, a győztes rávezetés Mihalik Gergő nevéhez fűződött. A DEAC 2-1-es sikerével megnyerte a csoportot, míg a DAB Gál Soma Tamás hosszabbításos góljával 4-3-ra legyőzte az FTC-t, így a második helyen végzett.

A második hármas első helye a Vasas-Újpesti JA mérkőzésen dőlt el. A házigazdák hamar kétgólos előnyt építettek ki Lambert Levente duplájával, ám féltávra az újpestiek Laskawy és Szabó Rácz Maxim góljaival egyenlítettek. Weiler ismét a Vasast juttatta előnyhöz, Szabó Rácz Maxim egalizált ekkor is. A végjátékban a vasasos Németh József szúrásért 5+20 percet kapott, a hosszabbítást így 4 a 3-ban kezdhették meg Kovács Viktorék, amit a mesterhármasig jutó Szabó góljával 4-3-ra meg is nyertek. A csoport harmadik tagját, a mátyásföldi Sportországot a Vasas 9-1-re, az ÚJA 10-0-ra verte.

A harmadik csoport nem tartogatott az első kettőhöz hasonló izgalmakat, a DVTK Jegesmedvék Akadémia György Szilárd mesterhármasával illetve Mattyasovszky duplájával 8-1-re verte a Győrt, majd Csiki Hunor kettő és Trozsák Ádám egy góljával 3-0-ra nyertek Jászberényben is a Lehel vendégeként. A csoport második helyét a Győr kaparintotta meg, miután 5-2-re jobbnak bizonyult a Lehelnél. A csoportgyőztes DEAC, ÚJA és DVTK a felsőházba kvalifikált, a csoportmásodikak egy újabb körben döntenek arról, hogy ki csatlakozik a legjobb U21-es csapatokhoz és ki folytatja az alsóházas csapatokat felkaroló Andersen Ligában.

U18

Előző összefoglalónkban félreérthetően publikáltunk: az ifjúsági csapataink valóban nem játszanak a megszűnő EBJL-ben immáron, de az U18-as nyílt osztrák bajnokságban igen. A 10 csapatos mezőny résztvevője a négy nemzeti akadémia mellett a Vasas valamint a DEAC, míg osztrák részről a Red Bull Salzburg, a Klagenfurt, az Okanagan valamint a felső-ausztriai akadémia indít csapatot. A hétvégén lejátszották az első magyar-osztrák mérkőzéseket, a Klagenfurt Fehérváron 7-3-ra, a Budapesti JA ellen 3-1-re nyert. Az Okanagan nem spórolt a gólokkal: a DEAC csarnokából 7-2-vel, a DVTK otthonából 16-1-gyel távozott. A Red Bull Salzburg Miskolcon 6-3-as győzelemnek örülhetett, míg Debrecenben 3-1-re nyertek. A felső-ausztriai akadémia volt a hétvége egyetlen osztrák csapata, aki vereséget szenvedett a magyar klubok otthonában: a BJA 4-1-es, a FEHA19 5-1-es győzelemmel tartotta otthon a pontokat.

A magyar ifjúsági bajnokság mérkőzései beleszámítanak az osztrák bajnokságba is. A szeptember második hétvégén játszott fordulóból az Újpesti JA és a Vasas jött ki 100%-osan, a Megyeri útiak a DVTK Jegesmedvéket és a DEAC-ot verték kapott gól nélkül, míg a káposztásmegyeriek szintén a két kelet-magyarországi együttesnél bizonyultak jobbnak. A bajnokság első meccsén a FEHA19 6-1-re nyert a BJA ellen.

U16

A serdülők legmagasabb szintű csoportjába a 4 kiemelt akadémia és a Székelyföldi JA mellé 8 csapat selejtez két ötös csoportban. Az 1-es kvalifikációs csoportot a 100%-os Kárpáti Farkasok vezetik, de még a HKB is hibátlan, a 2-esben a szintén hibátlan Vasas az első a még veretlen Ifj. Ocskay Gábor JA előtt. Az ötös csoportok első helyezettjei az A1 csoportba kerülnek, a másodikak egymás ellen döntik el, hogy ki jut szintén az A1-be és kinek marad az A2. Az ötödik helyezettek szintén plusz mérkőzést játszanak egymás ellen, a győztes az A2-ben, a vesztes az A3-ban folytatja majd.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN ÉLŐ
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum