Izgalmas szezon vár az FTC-Telekomra

   

Csapatonkénti Erste Liga-előzetesünkben a tavalyi végeredményhez képest fordított sorrendben vesszük górcső alá a legfontosabb nyári változásokat: a DAB, a FEHA19, a DVTK, a Brassó, a BJAHC, az UTE, a DEAC és a Gyergyói HK után a döntős FTC-Telekom következik.

Komoly változások történtek a legutóbbi szezon döntőse, az FTC-Telekom keretében. Fodor Szabolcs ősztől nem számolhat a visszavonult Pavuk Attilával, Hegyi Ádámmal és Hajós Rolanddal, valamint nem maradt a csapatnál a három legponterősebb légiós, Cody Fowlie, Josh McFadden és Juhani Tamminen sem. A kiesett játékosok pótlására többek között két-két brit, finn és svéd jégkorongozó érkezett, közülük a brit válogatott Oliver Betteridge emelkedik ki, valamint a KHL-rutinnal rendelkező orosz hátvéd, Vszevolod Szorokin is komoly erősítés a védelemben. A magyar húzóembereit megtartotta a zöld-fehér együttes, hozzájuk érkezett a MAC tehetséges támadója, Kreisz Brúnó, valamint a Svédországból hazatérő Kozma Dávid. Az FTC hat felkészülési találkozót vívott. Érsekújváron 5-0-ra alulmaradt, Nagymihályon nagy csatában 6-5-re kikapott. Bledben két edzőmeccset játszottak Nagy Gergőék: a szlovén ligaválogatottat 7-5-re verték, aztán 4-1-es vereséget szenvedtek a Jesenicétől. Szeptember elején 5-4-re kikaptak Nyitrán, végül pedig 9-1-re verték a DAB-ot. A nagy nyári jövés-menés és a többi klubnál történt változtatások fényében nehéz megtippelni, az új idényben mire lehetnek képesek az zöld-fehérek, de az biztos, hogy ők ezúttal sem adnák legalább a dobogónál alább.

Maradt: Rasmus Kulmala, Arany Gergely, Nagy Kristóf, Földes László, Tóth Adrián, Tóth Gergő, Lauri Kärmeniemi, Boros Dániel, Sarcia Antonino, Seregély Máté, Farkas Lőrinc Simon, Bán Károly, Galántai Richárd, Komáromy Botond, Nagy Gergő

Távozott: Pavuk Attila (visszavonult), Hegyi Ádám (visszavonult), Hajós Roland (visszavonult), Somogyi Balázs (DAB), Roczanov Dezső (?), Kóger Dániel (?), Cody Fowlie (?), Josh McFadden (?), Juhani Tamminen (?), Lukas Bohunicky (HC Modre Kridla Slovan, SVK2)

Érkezett: Ollie Betteridge (Nottingham Panthers, GBR), Aku Kestilä (Les Jokers de Cergy-Pontoise, FRA), Julius Marva (STS Sanok, POL), Brayden Low (Reading Royals, ECHL), Kreisz Brúnó (MAC HKB Újbuda), Kozma Dávid (Hisingens IK, SWE4), Kucsma Richárd (Vasas SC, kölcsönben), Vszevolod Szorokin (Jugra Hanti-Manszijszk, VHL), August Nilsson (IF Troja-Ljungby, SWE2), Sebastian Kaijser (Tingsryds AIF, SWE2)

arany_ftc

fotó: Anda Fábián/MJSZ

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum