DEAC–FTC-Telekom 3-4

   

A Ferencváros új légiósai vezérletével kétgólos hátrányból felállva vágott vissza a debrecenieknek a vasárnapi Szuperkupa-vereségért.

Az immár kétszeres Magyar Kupa- és friss Szuperkupa-győztes debrecenieket telt ház fogadta otthonukban, a kezdés előtt a nyáron visszavonult csapatkapitányt, Berta Ákost köszöntötték. Mégis a vasárnapi vereség miatt revansvágytól fűtött vendégek kezdtek élesebben és veszélyesebben, Hetényinek hamar be is kellett mutatnia a bajnoki szezon első védéseit. A harmad felénél azonban előnybe került a DEAC, s bár a fórjáték még finoman szólva is rozsdás volt, egy váratlan megoldás eredményre vezetett. Zalamaj emelte rá messziről, utolsó emberként, a takarásban lévő Aranyt meglepte, elsőre úgy tűnt, a korong akadálytalanul hullott be a kapuba, hivatalosan végül Spirkót írták be gólszerzőnek, azaz a szlovák csatár hozzáérhetett még. A játékrész vége felé a ferencvárosiak is megpróbálkozhattak első fórjukkal, Hetényin azonban nem tudták túljuttatni a pakkot, a kiegészülés után pedig Mihalik András helyzetét kellett fognia Aranynak.

Rögtön a fordulás után megduplázta előnyét a DEAC. A másik friss orosz bekk, Szoszunov csalta közelebb magát a kapuhoz, majd a hosszúba lőtt, 2-0. Noha az első harmadban nem játszott rosszul a Fradi, ami ezután következett, azért nem igazán volt benne a meccsben: a zöld-fehérek 3 perc alatt szerzett 3 góllal megfordították a mérkőzést. A debütánsok nagy napja lett ez, a ferencvárosiaknál is az újonnan szerződtetett légiósok vitték a prímet. Előbb az egész meccsen jól mozgó Low löbbölt be egy ritka Hetényiről kipattanó korongot, majd egy kontra végén August Nilsson talált be. A támadóharmadba megérkező svéd bekknek Kärmeniemi tette le a korongot, a passz nem jött ütőre, de Nilssonnak még arra is volt ideje és területe (meg technikája), hogy a korival maga elé tegye és úgy mattolja Hetényit. A vérszemet kapó FTC a villámgyors egyenlítés után a vezetést is megszerezte: Low saját kipattanójára startolt rá, és a kapus előtt szépen elhúzva fonákkal tette be az üres kapuba. A hidegzuhany után György József időt kért, a DEAC játéka valamelyest stabilizálódott is, a 38. percben pedig a visszatérő Izacky pedig egalizált: saját harmadából megindulva végigkígyózott a ferencvárosi védelmen, és bevágta Arany botosa mellé. Az egyenlő állás azonban most sem tartott sokáig. Egy palánk mentén laposan kilőtt korongot Kaijser szelídített meg, beemelte középre, ahol Low mesterhármasát ugyan nagy spárgával még megakadályozta Hetényi, a kipattanóra azonban megint Nilsson érkezett, így a záró húsz percre a Fradi fordulhatott 4-3-as előnnyel.

Gól ebben a periódusban már nem született (3 perccel a vége előtt Mihalik állt hozzá a legközelebb, de nagy helyzetben fonákkal elütött a korong felett a fekvő Arany előtt), az FTC így fordulatos összecsapáson, csupa légiósponttal vágott vissza a DEAC-nak a vasárnapi Szuperkupa-vereségért.

deac ftc arany

fotók: DEAC

Elég volt három perc kihagyás

   

A debreceniek úgy érezték, a kezükben volt a ferencvárosiak elleni mérkőzés.

Kecskeméti Áron, másodedző, DEAC: “A meccs nagy részében jobban játszottunk, mint a Ferencváros, de elég volt három perc kihagyás, amit ellenfelünk kihasznált. Kedden a Gyergyó ellen végig koncentrálnunk kell, és keményebbnek kell lennünk, hiszen most is abból kaptuk a gólokat, hogy nem voltunk elég agresszívek a kapu előtt. Fontos a játékosoknak megérezni, hogy amiért megdolgoztak, azt ne engedjék ki a kezünkből.”

Euan King, edző, FTC-Telekom: “Tudtuk, hogy egy nehéz mérkőzés vár ránk, sok csapat képes elaludni a Debrecen ellen. Nekik van a legjobb kapusuk a ligában, de nagyon sok jó támadó- és védőjátékossal is rendelkeznek. Kétszer is alulra kerültünk, de a csapat nem adta fel, és fel tudott állni belőle.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 454 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Vincze, Kis-király.
Hetényi: 89,7% (Gönczi)
K
Arany: 91,7% (Nagy K.)
Jakabfy, Zalamaj, Spirko, Mihalik A., Dalecky
1
Karmeniemi, Seregély, Kaijser, Betteridge, Low
Bogesic, Szoszunov, Mihalik G., Izacky, Novotny
2
Sarcia, Szorokin, Tóth A., Kestilä, Kulmala
Bukor, Vokla, Molnár D., Sági, Révész
3
Nilsson, Marva, Bán, Kreisz, Kozma D.
Sándor, Kozma F., Mazzag, Szmirnov
4
Kucsma, Boros, Farkas, Komáromy, Galántai
György József, Kecskeméti Áron
E
King Euan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:44 DEB PP Spirko Zalamaj Mihalik A.
2-0 21:00 DEB Szoszunov Mihalik A. Jakabfy
2-1 22:41 FTC Low Kaijser Betteridge
2-2 24:09 FTC PP Nilsson Karmeniemi Kaijser
2-3 25:47 FTC Low Kaijser
3-3 37:15 DEB Izacky Szoszunov Bogesic
3-4 38:24 FTC Nilsson Low Kaijser
36 Kapura lövések száma 39
6 Kiállításpercek 6

Három perc alatt fordított az FTC Debrecenben

   

A pénteki DEAC–FTC-Telekom Erste Liga-bajnoki videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 24., szombat
EL 17:00 MISGYE 1-6VÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., vasárnap
EL 15:00 FTCBRA 1-3VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:00 DABGYE 2-4VÉGE
EL 18:00 UTESCC 4-3VÉGE
szeptember 26., hétfő
ICEHL 19:15 AVSPIV 5-2VÉGE
szeptember 27., kedd
EL 18:30 DEBSCC 3-2VÉGE
EL 18:30 FHAGYE 1-10VÉGE
EL 18:40 BJABRA 6-4VÉGE
SHL 19:00 SKEFBK 6-0VÉGE
    • SPORT 2
szeptember 29., csütörtök
EL 19:00 UTEDEB 5-2VÉGE
    • M4 SPORT
szeptember 30., péntek
EL 18:30 MISFTC 0-1VÉGE
EL 18:40 BJAFHA 6-0VÉGE
ICEHL 19:15 AVSASI 5-2VÉGE
október 1., szombat
SHL 15:15 HVJOSK 
    • SPORT 2
október 2., vasárnap
EL 16:30 BRASCC 
EL 17:00 DABFTC 
EL 17:30 FHAUTE 
ICEHL 17:30 OLLAVS 
EL 17:40 BJADEB 
Partnerünk
Archívum